1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.557
    Допаѓања:
    9.601
    4тата не е тргнување под рачна? Како некој би ја згазил таму линијата, ќе си закочиш на време и немаш гајле. Искрено јас положив со 0 негативни полигон и немам искуство за која колку пишуваат, инструкторот ми ги кажуваше негативните за која грешка колку се пошо бев исплашена дека ќе кикснам.
    Знам дека на колега му дадоа втора шанса на рачна само пошо му се врати колата првиот пат.

На Stark, cresa-jagoda и macor24 им се допаѓа ова.
  2. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088

Во секој град различни се, кај нас рачна е 2ра вежба.

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    во мојот град четврта вежба е гаражата

На Lima24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. spingstart13

spingstart13 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Zdravo, dali nekoj polagal gradska vo Skopje od zeleznicka 4? Moze da mi kazete iskustvo i po koja ruta Ve vodat?

5. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    1.464
    На сите даваат втора шанса за рачна.
    Така ми кажа инструкторот.

6. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    а кај гаражата даваат ли втора шанса

7. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    193
    i za paralelno parkiranje

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ако е под паркингот кај бензинската, тогаш одиш десно, па под железничка, па обично накај аеродром по булеварот, па десно на раскрсницата кај блок кафе, па тука лево накај еквилибриум и после по уличките или назад те враќаат пак до железничка.

На spingstart13 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. spingstart13

spingstart13 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Rutata zapocnuvala od kaj parkingot kaj poshtata na Zeleznicka.

10. bekatonka2001

bekatonka2001 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Зависи кој пат полагаш? Ако си прв втор или трет пат најверојатно е кога ќе излезеш од паркингот да одиш на прв семафор десно до првата раскрсница потоа пак десно па право ќе дојдеш на раскрсница на бул.К.Ј.Питу и после тоа тука лево(обично тука е проблем бидејќи треба да ги чекаш тие од право и тоа е многу зезнато за почетници пошто може да ти се случи да застанеш на сред раскрсница и да им отвори семафорот на тие што се за право кон Аеродром од твоја десна страна па ќе треба да застанеш така да не им попречуваш,сепак зависи во кое време ќе полагаш и колку гужва ќе те фати) после тоа ако тука пројдеш ок ќе одите кон раскрсницата кај Блок Кафе и таму ќе ти кажат веројатно лево кон Еквилибриум(треба да внимаваш многу да се престроиш во левата лента пред полната линија и тука имаш доста пешаци на кои исто така треба да пазиш) после тоа може да те водат кон кружниот тек кај поликлиниката и од таму полека да се враќате. Сепак зависи колку грешки ќе правиш ако собереш многу негативни во старт тогаш на првата уличка по бул.К. Питу ќе те свртат десно па после пак десно и ќе се вратиш кон Железничка 4. Најмногу обрни внимание на свртување налево кога треба да чекаш возила што одат право и секако раскрсницата кај Блок Кафе каде знае да биде многу зезнато поготово кога треба од споредна да се вклучиш на главна(зборам за авто школите според правила иначе таа раскрсница е хаос и секој ја проаѓа онака како ќе му дојде без многу правила и почитување знаци но сепак авто школите и комисијата се држат до одредени правила и треба да се внимава).

На Tanja03 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cvetceto20

Cvetceto20 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    42
    Кога земаш дополнителен час плаќаш 600/700 така за колана шо ја возеш недоплаќаш 1000 ко за куткање?

12. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    Зависи во кој град, која автошкола. Мене за дополнителен ми побараа 1000.

13. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Како да пресметам до кога имам право да полагам полигон и градска? Се брои од возењето часови или писмениот испит или паднатиот испит на полигон :)?

14. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    те кутнаа на полигон ли

15. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Да, возев часови во Скопје зашто тука сум под кирија, полагав во мојон град и ми викаат каде бе девојче, па сакаш да возиш часови у главниот град и од прва да положиш полигон тука :). Нејсе, сега сакам да продолжам, па ме интересира колку време имам

16. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    имаш право да полагаш све додека ти важи лекарското е сега неможеш одма да уплатиш бидејќи еднаш си полагала ќе чекаш да поминст десет работни денови па пак да уплатиш за полигон
    едит: ќе си превозиш час во твојот град и ќе положиш само грешка ти е тоа што си возела таму оти секоја кола е различна

17. SakamProlet

SakamProlet Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Имаш право да положиш се во рок од една година откако си го положила теоретскиот испит. По тој период не ти важи ништо што до тогаш си положила. Рокот на лекарското и да истече, ќе извадиш ново без проблем. Вози ако можеш со иста кола како таа од обуката.

На Гладиоли и Madam S им се допаѓа ова.
  18. unike

unike Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    70
    И мене ми земаа 1000 а ако земав час пред полагање , значи има термин тогаш ми земаа 1500

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.345
    Допаѓања:
    21.656
    Кај мене час ако земаш плаќаш само за часот, 45 минути или саат и пол така некако беше и си плаќаш за тоа. А колата ја плаќаш кога одиш на полагање и тоа: 1) на полигон
    2) градска

20. angel13

angel13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Дечки кога е препорачливо да запишам прва помош? Имам уште 8 дена преостанато учење возење градска? Дали е подобро сега дури одам на часови или кога ќе завршам? Искуство некој?