Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Noemi

Noemi Популарен член

4тата не е тргнување под рачна? Како некој би ја згазил таму линијата, ќе си закочиш на време и немаш гајле. Искрено јас положив со 0 негативни полигон и немам искуство за која колку пишуваат, инструкторот ми ги кажуваше негативните за која грешка колку се пошо бев исплашена дека ќе кикснам.
    Знам дека на колега му дадоа втора шанса на рачна само пошо му се врати колата првиот пат.

Stark, cresa-jagoda and macor24 like this.
  2. Lima24

Lima24 Популарен член

Во секој град различни се, кај нас рачна е 2ра вежба.

macor24 likes this.
  3. macor24

macor24 Популарен член

во мојот град четврта вежба е гаражата

Lima24 likes this.
  4. spingstart13

spingstart13 Активен член

Zdravo, dali nekoj polagal gradska vo Skopje od zeleznicka 4? Moze da mi kazete iskustvo i po koja ruta Ve vodat?

5. Mazegin

Mazegin Популарен член

На сите даваат втора шанса за рачна.
    Така ми кажа инструкторот.

6. macor24

macor24 Популарен член

а кај гаражата даваат ли втора шанса

7. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

i za paralelno parkiranje

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Ако е под паркингот кај бензинската, тогаш одиш десно, па под железничка, па обично накај аеродром по булеварот, па десно на раскрсницата кај блок кафе, па тука лево накај еквилибриум и после по уличките или назад те враќаат пак до железничка.

spingstart13 likes this.
  9. spingstart13

spingstart13 Активен член

Rutata zapocnuvala od kaj parkingot kaj poshtata na Zeleznicka.

10. bekatonka2001

bekatonka2001 Активен член

Зависи кој пат полагаш? Ако си прв втор или трет пат најверојатно е кога ќе излезеш од паркингот да одиш на прв семафор десно до првата раскрсница потоа пак десно па право ќе дојдеш на раскрсница на бул.К.Ј.Питу и после тоа тука лево(обично тука е проблем бидејќи треба да ги чекаш тие од право и тоа е многу зезнато за почетници пошто може да ти се случи да застанеш на сред раскрсница и да им отвори семафорот на тие што се за право кон Аеродром од твоја десна страна па ќе треба да застанеш така да не им попречуваш,сепак зависи во кое време ќе полагаш и колку гужва ќе те фати) после тоа ако тука пројдеш ок ќе одите кон раскрсницата кај Блок Кафе и таму ќе ти кажат веројатно лево кон Еквилибриум(треба да внимаваш многу да се престроиш во левата лента пред полната линија и тука имаш доста пешаци на кои исто така треба да пазиш) после тоа може да те водат кон кружниот тек кај поликлиниката и од таму полека да се враќате. Сепак зависи колку грешки ќе правиш ако собереш многу негативни во старт тогаш на првата уличка по бул.К. Питу ќе те свртат десно па после пак десно и ќе се вратиш кон Железничка 4. Најмногу обрни внимание на свртување налево кога треба да чекаш возила што одат право и секако раскрсницата кај Блок Кафе каде знае да биде многу зезнато поготово кога треба од споредна да се вклучиш на главна(зборам за авто школите според правила иначе таа раскрсница е хаос и секој ја проаѓа онака како ќе му дојде без многу правила и почитување знаци но сепак авто школите и комисијата се држат до одредени правила и треба да се внимава).

Tanja03 likes this.
  11. Cvetceto20

Cvetceto20 Истакнат член

Кога земаш дополнителен час плаќаш 600/700 така за колана шо ја возеш недоплаќаш 1000 ко за куткање?

12. Lima24

Lima24 Популарен член

Зависи во кој град, која автошкола. Мене за дополнителен ми побараа 1000.

13. Madam S

Madam S Истакнат член

Како да пресметам до кога имам право да полагам полигон и градска? Се брои од возењето часови или писмениот испит или паднатиот испит на полигон :)?

14. macor24

macor24 Популарен член

те кутнаа на полигон ли

15. Madam S

Madam S Истакнат член

Да, возев часови во Скопје зашто тука сум под кирија, полагав во мојон град и ми викаат каде бе девојче, па сакаш да возиш часови у главниот град и од прва да положиш полигон тука :). Нејсе, сега сакам да продолжам, па ме интересира колку време имам

16. macor24

macor24 Популарен член

имаш право да полагаш све додека ти важи лекарското е сега неможеш одма да уплатиш бидејќи еднаш си полагала ќе чекаш да поминст десет работни денови па пак да уплатиш за полигон
    едит: ќе си превозиш час во твојот град и ќе положиш само грешка ти е тоа што си возела таму оти секоја кола е различна

17. SakamProlet

SakamProlet Истакнат член

Имаш право да положиш се во рок од една година откако си го положила теоретскиот испит. По тој период не ти важи ништо што до тогаш си положила. Рокот на лекарското и да истече, ќе извадиш ново без проблем. Вози ако можеш со иста кола како таа од обуката.

Гладиоли and Madam S like this.
  18. unike

unike Истакнат член

И мене ми земаа 1000 а ако земав час пред полагање , значи има термин тогаш ми земаа 1500

19. Stark

Stark Форумски идол

Кај мене час ако земаш плаќаш само за часот, 45 минути или саат и пол така некако беше и си плаќаш за тоа. А колата ја плаќаш кога одиш на полагање и тоа: 1) на полигон
    2) градска

20. angel13

angel13 Истакнат член

Дечки кога е препорачливо да запишам прва помош? Имам уште 8 дена преостанато учење возење градска? Дали е подобро сега дури одам на часови или кога ќе завршам? Искуство некој?