Форумџика на годината

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    7.127
    18 месеци.

На _Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Jas na ona prva vezba ko sto svativ rikvec koga se ide ide prvo volan pravo poslen koga ke se doblizis simetricno ides pola volan vo desno pa go ispravas volanot pa poslen pravo i od prva volan u levo i pravo volanot i zavrsuva vezbata jas taka svativ a jas koga polagav prv pat mesto u desno volanot jas u levo...izvinete malce dolgo iznapisav

3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    -

Почнуваш тргнуваш со прва ја залетуваш колата , ставаш во втора брзина ( не даваш гас), прва кривина лево, десно и право.

Ставаш у рикверц, поглед кон десен ретровизор, почнуваш со прав волан,ондак волан на десно полека лазиш и следиш кривината, исправаш, префлаш поглед на лев ретровизор волан на лево следиш кривина, потоа право лазиш и стануваш пред цртката.

Ако у било кој случај глеаш се одалечуваш воланот го вртиш на обратната страна на која у моментот ти е ( не ме фаќај за збор не дека треба скроз него малце, одма глеаш на огледало како се одалечуваш, и продужуеш даље). Добро си разбрала. :whew:Бар ја вака разбрав и ја напраив

4. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Nisto pak padnav na prva vezba..dali e samiot stres neznam ke moram da zemam poveke dopunski casovi za da usovrsam deka dvapati padnav deka na gradska ke me butkat poveke zaradi toa..

Последна измена: 11 јануари 2022
  5. xanax

xanax Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    @Agatha @Dream-Girl @Amoricka same here. Отидов онака лабаво, не се потресував многу ама само што седнав зад волан мислам дека срцев удар ќе добиев. Почна да ми се врти, нозе ми се укочија, раце ми се тресеа - воланот едвај го држев, среќа некоја беља не направив таму во тоа гужвата. Па пред прва вежба заборавив и рачна да спуштам и ми рипна колата и изгасна, тоа мислам уште толку ме утепа.
    Само ептен ми беше криво пошто изнададов пари за дополнителни и за уплата за на крај сѐ у вода тоа да иде.
    Плус многу поминуваат од прв пат на пологон и тоа ме обесхрабри. Уште немам уплатено за втор пат полигон.

Туку, некаде чув дека е поскапена градската и дека сега е околу 5000 денари, вистина ова?

На Agatha и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  6. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    I mene mi e krivo eve 2 pat pagam na prva vezba nemozam da ja pomina a dr gi pominuvam i me faka inaet drugi bez problem pominuvat jas ko ulava vikat pod kale imalo paligon ne se plaka za vezbanje inace i jas dadov kup pari 2 pati paligon paganje i 2 casa dopunska

7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Да си жива здрава, ќе положиш нема шо освен да вежбаш, вежбаш и вежбаш. Отворен е полигонот на кале ја бев вчера, тамо ти е топ локација имаш два рида, линии исцртани ,голем простор .

8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    19.676
    Јас пред две години кога полагав полигон исто така многу гужва беше, па и камерманот однадвор шо те следи и снима дополнително ти зголемува анксиозност, па мене ми се мочаше, а инструкторо ми вика седи ти си на ред не излегувај нигде, абе бешиката ми пукна, ама битно се исплати положив на прво.

Вежбајте само и прифатете ја паниката како нормално нешто, на секого му се случува да има паника, сепак скоро сите сме биле почетници и затоа така. Јас додека возев првите часови се осеќам ко во сауна да сум, се препотував воланот стегнат цврсто, инстркторот ми вели да прекиниш со теретана олку вежбање го прецвика волано. :D

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    7.127
    Не се обесхрабрувајте, најскоро шо можите пријавете пак. Пробајте да вежбате со домашната кола за да не плаќате дополнителни, мислам ако не ви смета. Следниов пат ќе положите само бидете сконцентирани и исклучете се од гужвата.
    кога ќе дојдите на ред. Среќно!

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    Не е јас вчера прашав, 2092 денари е да се пријави за полагање.

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Falla vi na soveti i podrskata...ke moram da idam na kale i da povezbam i krivo mi e inaet me faka dodeka ne uvezbam dobro da ne prijavuvam deka za djabe davam pari i pagam a ne mi e izvezbano..

На tea1221 и Stark им се допаѓа ова.
  12. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Откако ќе се почнува со возење со часови
    Дали може да ја прашуваме инструктор/ка све што не ни е јасно бидејќи има камера и затоа прашувам.?

13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Секако дека може, затоа ја плаќаш. Нема срам. Камера е онака формално, не ги ни гледаат тие снимки.

На marty 0102 и Kikiccc им се допаѓа ова.
  14. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    1.224
    И јас имав фобија од првата вежба на полигонот, но ден пред да полагам рентав кола и со саати вежбав на полигон ( кај нас беше отворен тоа време) пробај така ако успееш. Јас положив така од прва, но вежбав скоро цела ден.

15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    ехеее затоа и го плаќаш, ја мојов го удавив не прашување, препрашување. Коа правевме вежби на полигон билион пати како ова како она, не сфаќам тешко ми е, шо низ град, како лак да фатам коа вртам десно, сакам таа улица да ја повежбаме посебно, сакам право тука да вежбам трета и тон други ствари.

На marty 0102 и Kikiccc им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    19.676
    Јас со мојот инструктор врсник сум и другари од мали, го трујав пред камера глупости, се каравме расправавме. Поради X причини положив на 24 години, а дотогаш воопшто кола немав фатено ниту пак интерес. :D

На buba4e89 и Kikiccc им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Прашувај си се, за тоа пари плаќаш. Снимките никој не ги гледа. :)

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Ви благодарам на сите :)

19. Elecctra

Elecctra Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    https://www.avtoskolaonline.mk/
    Јас од овде ги учев, во форма на тестови се и многу ми беше полесно, онака прашањата само ме бунеа. Полагав пред 2 дена и ми се падна скроз ист цел тест од овде.

Да се надополнам, страната ми ја кажаа од автошколата.

На oceana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Здравко дечки, еве и јас да се придружам на темава, читнав некаде за тестовите дека не биле исти, јас имам полагано пред 5 години, полигон од прва а градска од втора, тестовите се најлесни ако додека возиш градска објаснува инструкторот, јас полагав во Шкорпион со инструктор Марјан човекот е врв, ако Ви кажам дека ни еден ден не отворив да читам тестови а ги положив со ниеден негативен, тестовите се уствари практично тоа што го возиш, за полигон да имав трема ама ипак бев сама во кола и не немав толку треба ама за градска кога ми се качија тројца од комисија во кола, башка еден пд нај строгите ми се падна мене, мислам дека кога ме праша како се викам се здткав незнаев кај сум, паднав на прва за глупост ама затоа на втора ме фати инат и вукам што имаат другите повеќе од мене, вториот пат сватив дека не треба да се паничам во кола, се однесував како да возам другарки во кола а не комисија, а од првиот пат до втприот пат за градска имав само една недела разлика одма ја уплатив, се чудеше комисијата затоа што истата ми се падна колку сум опуштена и колку добро ги извозев. Инаку само да Ви дадам подршка на сите и со лесно а за тоа колку пати ќе паднете не се секирајте, колку повеќе паѓате толку повеќе учите да возите, не ги гледајте оние што фатиле дебели врски и положоле се од прва затоа што после тоа сами управувате и се случуваат трагедуи, паники на пат и да не зборам сега, работам на такво работно место и знам кој бенеџит го имаат возачите кои паднале неколку пати за разлика од оное кои положиле се од прва со врски, бидејќи скопјево за возење е една сложема математика коли пд небо паѓаат, башка ако поминувате накај Бит пазар треба да се филозов, да имате сертификат дека сте се качиле на месечината и дпкторат за природно математички за да можете само да се престројте од лента во лента хаха. Со лесно без паника, сами бодрете се а тестовите не се сррашни, ако ги почитивате и разбирате знаците на улиците ќе поминете, затоа што тестовите всушност се тоа. Од мене имате најголема подршка и со лесно ако нешто Ве интересира за совет слободно пишете, инаку јас полагав железничка аеродорм и така во 7 и 30 сабајле па се лудев на семафор забораворавате кај сте тргнале од гужва, инаку со инструкторпт се договарав за рати и на кој локации да возиме, обично возев рута кај што одбрав да полагам на памет ја знаев секојабточка на улица, се возевме до дома и дп работа кај што работам за да знам за во иднина, инаку да и јас пиев кафе у кола со инструктпрпт пушев и цигари со шали и смеи најопуштрна бев така и побрзо научив и положив, не се стегајте и не се плашете, а да инаку да Ви кажам совет од мојот инструктор ако утре на полаѓање градска Ви свирне некој на улица дамо покажете му среден прст и не се плашете намерно го прават тоа затоа што гледаат авто школа, оф кожа ме вадеа тие работи а сега кога има пред мене авто школа да полага намерно возам позади него не го поминувам не свирам за да не го фати паника, со лесно и убаво шоферчиња мои... А да инаку книшките деуште се во употреба си пишуваме казнени поени таму ☺❤

На tea1221, unike, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.