Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Jas ponedelnikot polagav od Zeleznicka 3,se trgnuva od kaj postata,me nosea desno pa pravo,povtorno na semafori pravo,potoa po tie ulickite kaj jane sandanski,na kruzniot povtorno nazad kaj jane sansanski i na kraj niz bulevarite,zeleznicka 3 e sega spoena so zeleznicka 4 i si poloziv od tamu,inaku prviot pat trgnav od jane sandanski,a vtoriot od zeleznicka 2,isto i zeleznicka 2 ne e losa za polaganje

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sazzi

sazzi Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Здраво, сакам да прашам колку време, отприлика, треба за да се заврши целиот процес за полагање кола (и теорија слушање, возење полигон, градска, полагање, се до земање возачка)?

На s.t99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. spacemonkey

spacemonkey Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Ако се си правиш редовно и на време, односно ако одма после земањето на часовите пријавиш за тестови полагање, за 1 година макс би требало да завршиш.

4. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Jas vcera zemav dopunski cas 1.200 pokacile 200 den u ardi i plus paligon 150 znaci 1350den i toa 1 sahat i 15 min vozevme mi kasnese 15min dojde 15 do 13 a trebase 12 ipol do 14h vozevme i nemozam znaci da se opustam so taa instuktorka samo ova onaka ova onaka se mislam pak da idam do brat mi na kale nie imame corsa a polo e u avto skola malce e poteska nasata ama barem nema da imam pritisok i stres dajte sovet zalno e tolku pari da davam i pak da ne se usovrsam..

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Смени инструктор и автошкола , кај пари им даваш па и ништо да не те научи.Не и ќути кажу и сакам да го надополниме времето , реално секоја минута си значи..

6. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Ama jas sum zavrsila veke casovi testovi pominala uste paligon i gradska mi se ostanati kaj ke menjam sega podobro li e so brat mi da vozam sama sto mislite a toa za ovoj cas ke ja prasam kolku vreme treba da trae dopunski

7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Ти секако обуката си ја платила, ова се дополнителни. Поента е да научиш да возиш па макар и да земеш плус часови. 1 час е 45 мин ти си земала два споени ( 600+600 =1200)
    Јас лично би сменила кај самото тоа што полагаш за кола е стрес па уште и од инструкторот да се стресираш е премногу.
    Ако некој ти објасни на убав и фин начин полигон и после град( рути со комисија, каде да пазиш, што во оваа ситуација, што во онаа) е сосем друга прича.

8. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Јас слушање теорија,ги извозен сите часови,тестови положив од прва,полигон од прва и градска од трета и ми требаше точно 2 месеци за целиот процес,земав возачка за 2 месеци а и да имаме во предвид дека пред да седнам со инструктор воопшто не возев никогаш.Биди упорен/на за часовите да те вози секој ден а не во една недела само по 2 дена во неделата и ако паѓаш веднаш уплаќај,јас не оставив ниту еден ден пауза,упорна јас а и мојата инструкторка,одлична за почетници.

На simoncelicius и sazzi им се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.121
    3 до 4 месеци а можи и повеќе, во зависност кога ќе ја завршиш обуката и како ќе има послободен термин во испитен центар. Полигон и градска закажуваат по 2-3 недели.

На sazzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Многу е 1 година. Јас возачката ја зедов за 6-7 месеци откако се запишав во автошкола. Чекав еден месец да дојдам на ред за теорија, па чекав на слободен инструктор, испаднав позитивна во меѓувреме... Многу работи ми се измешаа и процесот се одолговлечи. Инаку за 3-4 месеци би требало да ја имаш возачката.

Едит: За побрзо, веднаш по теорија одете во Црвен крст. Јас истиот ден уплаќав за полагање како што ги собирав документите, т.е. на пример кога положив теорија истиот ден уплатив за полигон.

11. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Znaci ona mi skratila 15min toa sto kasnela znaci haram neka i e podobro so brat mi ke vezbam nego na nejze da davam pari ...

12. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    A dobro koga ona vekje kasni,neli kameri se pustaat i go snimaat casot,po pravilo treba da ostane 15 min posle dogovorenoto za na kamera da go ispolni celosniot cas,se sluci dodeka vozev jas kasnev i instruktorkata zaradi mene si ostana polovina cas pokasno za da go ispolni casot na kamera

13. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Sega jas treba ova da i go spomnam deka ne sedela 15 min ili da ja prasam kako idat tie casovi

14. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Ако не си задоволна можиш и да смениш друг инструктор , колку што ти останаа часови толку ќе се возиш со друг инструктор.

На Amoricka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Ama jas imam zavrseno toa skolski casovi so instuktorka poloziv testovi sega paligon i gradska treba kaj sega ke ja menjam

16. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Појди во автошкола и прашај ги и кажи им што е работава...не за џабе плаќаш

17. dreamsatine

dreamsatine Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Околу 3 месеци

18. Freedom123

Freedom123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    Дали можеда ми кажете, ако за одредени причини се откажувате од возачка дозвола( немате самодоверба или слично) дали знаете дали парите може назад да се вратат ? Благодарам.

19. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.121
    Не, пари нема никој да ти врати ама зависи некој ќе ти вратат. А зошто да се откажеш? Не губи надеж, ќе положиш само биди трпелива . Ок е да речиме да се откажиш од факс ама за возачка каде е најмногу потреба во животот нема шо да се откажиш. Среќно.

На Freedom123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Колку чини сега целосната сума за автошкола ( зборувам кога се би положила од прв пат , знам дека е невозможно и секако дека ќе има варијација во цената ) .. ?