Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Od kade trgna delvi od koja lokacija..

2. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Ne se nerviraj eve i jas padnav vcerana crveno pominav tocak ne pustiv na trotoar se kaciv toa e djabe ke se nervirame sega ke se naucime ednas ke polozime

На tea1221 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Nema tuka prostor za nervoza,barem ja znaes greskata na koja si padnala,mene 45min me vozea i prviot i vtoriot pat i mi izmislija pesak koj mozebi se razmisluval da pomine,taka da bez nervozi,ako nemas vrski nemoj da se nadevas porano od treti pat,a ako imas vrski togas mozno e vtor pat

4. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Nie sme pocetnici i sekako deka ke gresime ne e lesno vo grad da se vozi i ovie sto vozat so godini i niv da gi stavat na ispit ke im najdat greski a ne na nas nemam vrska ama ako ne me pustat sekako ke si najdam vrska planiram da si polozam nema sega na kraj da se otkazam :)

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Појди и види го местото и како поминуваат колите.

Мене инструктор ми рече коа искачаш од паркинг ако има кола од др страна( иако можеш да се разминеш али мене лично на почеток ми беше по заебано) почекај па помини, одиш десно и вртиш пун десни ( под услов некој од касарната да не искача.)
    На улицата ако одиш право тие од твојата лева имаат тријаголник( имаш и прегледен знак и кај нив и кај тебе ) значи треба да те пропуштат( ако вртат лево). Додека тие од десна ТИ ги чекаш па тогаш се убацуваш.
    Ако вртиш десно имаш предност ти ако си доволно брза ( најкраток лак ) пун десен е и таму , ја чекав не сум брза дур свртам сите ќе дојдат.
    Ако одиш од русија навака и сакаш да влезеш на паркингот ТИ имаш предност , остали пишав горе.
    Генерално нема гужва многу, имаш добра прегледност, сум пишала накај 9 се размавани сите, и е по смирено.

Полагав накај 7 ипол жив хаос сите брзаат ти не си вичен ( бар мене ми беше хаотично) и многу глупи грешки направив, шо сеа цел живот ќе ги памтам

Последна измена: 26 февруари 2022
  6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    JAs sum od strumica ovde sekogas od isto mesto se poaga..ne se nerivram zasto si ocekuvav deka ke bide taka, sega za vtor pat barem ke znam kako e so komisija i belki tremata ke bide pomala :)

7. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Jas nemav uopste trema nekako ko na sala sednav da vozam so niv izgleda ne bev svesna deka polagam gradska so komisija axaxxa ama da povezbav poveke so instuktorka sigurno ke polozev ama ke mi treba casovi za da povezbam ko za paligon sto bese ama ke polozime sigurno nema otkazuvanje

8. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    Јас сега се префрлив од автошкола затоашто не бев задоволна од инструкторот кој постојано беше нервозен,ми се дереше цело време,ме забораваше..
    Одбери си авто школа и инструктор,направи копија дека имаш завршено часови и од лекарското (ама мислам ќе ти треба ново,зошто важи 1 година).

прв пат тестови 2,500 ден.
    прв пат полигон е 2100 + провизија во банка , секој нареден е 2400 + провизија во банка.
    градска сеуште не знам :whew: не сум стигнала ради комисијата на полигон која се нешто измислува...
    секој влез на полигон на полагање е 200 ден,дополнителен час од 1000 - 13000 (има поскапување),изнајмување возило од 800-1000 ден.

НЕ НЕ

од понеделник - до петок

Последна измена од модератор: 2 март 2022
    На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ivchence

Ivchence Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Јас си возам уште пред да полагам него работава ми е дали можат да ми го сопрат полагањево зашто не се издржуваа без кола;(:?:

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Две години забрана за полагање е казна ако те фатат без возачка ако тоа ти беше прашањево. Е де, положи брза постапка за возачка(48 часа ја добиваш) и тоа е

На Ivchence му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    156
    На тие што слушате часови во новава година, дали ви бараа потврда за вакцинација? Наназад прочитав дека барале за прва помош.

12. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Jas pocnav kraj na 11ti mesec,znaci me fati i 12ti i 1vi.2022 za nisto bukvalno ne mi pobaraa vakcinacija i jas slusav deka baraat i mnogu zborea deka baraat no so licno iskustvo vidov deka ne e potrebna,koga polagav prva pomos ni dadoa kako anketi anonimni dali sme se vakcinirale i dali voopsto planirame ni nisto konkretno mozese kako sakas da si napises ne ti bese potrebna

На Baby-Blue му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Blagq

Blagq Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Дечки кај се наоѓа бисера 1 и која е рутата?

14. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Mene mi kaza vo bisera 1 bilo najlesno za polaganje nemase termin jas koga bev minata nedela utre ke idam zdravje da vidam dali ima za tamu termin ako nema pak kaj poloklinika jane sandevski

15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Паркингот кај рест Бисера , рута не знам

16. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    Jas zakazav pak vo jane sandevski na 11 aj so sreka neka mi e :)

17. tea1221

tea1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    30
    Zdravo , da ne ima nekoj od Bitola koj so polagal da mi kazi na so najpoke da se obrni vnimanie pred polaganje so komisijata gradska /poligon , ako saka nekoj pls :)

18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    i jas togas vo 09;30 vtorpat, so sreka neka ni e da imame lesna ruta i da pomineme..

19. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    67
    A ima i termini od 9 ipo kaj jane sandevski jas mislev deka od 10h pocunavt tamu znaci isti den sme i na dvete ni e po 2 pat aj so sreka neka e ama realno ne veruvam deka ke ne pustat

20. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Едно прашање, на колку рати дозволуваат во автошколите да се плаќа? И доколку во автошколата се уплати на рати што останато би требало да се плати во готово?