Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Marija22M

Marija22M Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво миличка, јас имам доста позитивно искуство со оваа авто школа, па еве да го споделам со тебе доколку сеуште не си одлучила. Инаку на праг сум на полагање градска, а тестови и полигон поминав од прва. Со оглед на тоа дека теоретска и часови си поминала нема да ти зборувам за авто школата.
    Како инструктор од АсКоко конкретно би ти го препорачала Марјан Гоцевски8). Огромен професионалец, со конкретна цел и посветеност во текот на обуката, а од друга страна голем човек и пријател. Ќе ти го оставам неговиот профил па ќе можеш да го контактираш доколку си заинтересирана. А за повеќе детали можеш да ми пишеш и во порака.
    Ти посакувам многу успех понатаму, а доколку се одлучиш за него верувај дека успехот ќе ти е загарантиран. Ти стискам палци:D.
    https://m.facebook.com/instruktormarijan/

2. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Индивидуално е , мене ми дадоа на три рати. Сепак напрај муабет со автошколата и прашај дали би им одговарало она што тебе ти одг.

3. thebeauty.

thebeauty. Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    33
    Дечки, паднав 4ти пат градска и тотално се демотивирав. Имам огромна трема и не можам да ја исконтролирам. Генерално сум супер возач со самодоверба, инструкторот е многу задоволен од мене, но одма штом дојде моментот за полагање нозете почнуваат да ми се тресат и почнувам да губам концентрација. За ништо немам трема колку за возачка. Некое искуство или совети да споделите?:)

4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Прво не смееш да се демотивираш, не смееш никако да помислиш за да се откажиш. Its normal и океј е да имаш трема, сите имаме. И јас имав трема пред комисија особено пред почетокот, после кога ќе влезат помалце. Во сообраќајот треба концентрација и никако не смееш да дозволиш да ти падне, влегуваш во кола и се концентрираш и фокусираш само на колата и возењето, се друго не те интересира, се исклучуваш. Ако ти свират или ако ти изгасни воопшто не се стресирај, не им обврнувај внимание на тие позади. Ако комисијата те прашува глупи прашања за да те збунат, одговарај им кратко. Фокусот стави го на возењето, седнуваш во кола и се поврзуваш со колата. Ништо страшно и да паднеш, ќе положиш имај самодоверба. Си вложила труд и мора да го издржиш и ова, сепак трудот на к
    Среќно !!

На Amoricka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    110
    Штом си паднала 4-ти пат сега ќе имаш доста полесна рута следниот пат,сосем е нормална тремата но не дозволувај да те надвладее,од комисијата слушај само насоки каде треба да возиш и сите други прашања од нив игнорирај ги или одговарај им ги накратко.Не смееш да се откажеш и не размислувај однапред што како ќе биде туку извози си најдобро што можеш.Од 5-ти пат и со неколку грешки би требало да положиш.

6. thebeauty.

thebeauty. Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    33
    Фала ви многу на советите:inlove::D

7. Marija22M

Marija22M Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, јас сум нова на форумов па не знам дали претходно сте пишувале за ова, треба деновиве да закажам градска, меѓутоа бидејќи ми е прв пат некако ме фаќа страв од тоа што и како ќе се дешава, башка тремаџика сум невидена:(:whew: И еве сега си собирам впечатоци од друштво, па би сакала да ве замолам да споделите ваши искуства како полагачи, згоди и незгоди, на што сте паѓале, каква е комисијата и слично, чисто да се опуштам ми е, а и да се наканам да пријавам што поскоро:D

8. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Тремата ти ја разбираме сите што сме полагале и знаеме како се изиграваат со кандидатите,јас лично положив од трета,имав некоја огромна среќа,слушам дека петти пат веќе те носат само на булевари немаш рути тешки па така да сега ќе ти биде полесно,ама од мое лично искуство да ти кажам кога ќе влезеш во кола замислувај дека си со инструктор,или земи еден дополнителен и твојот инструктор нека ти кажува само насоки како со комисијата,мене мојата инструкторка така ми правеше при крај само ми кажуваше насоки и на крај кога ќе се паркиравме ми кажуваше дали ќе положев или не.Среќно те очекуваме со убава вест.

9. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Немаш потреба од стрес,секако сите сме свесни на паѓањето од прва па на денешно време и од втора,колку и да знаеме тоа е некое нивно непишано правило,комисијата мене лично сите три пати ми се паѓаше различна и беа океј,а викаат има некој што се многу зафркнати ама секако сите работат по истиот принцип,прв и втор пат паѓаш,трети не треба да направиш ниту една грешка за да положиш,веќе понатака за од четврта и петта се малку полесни критериуми.

На Marija22M му/ѝ се допаѓа ова.
  10. thebeauty.

thebeauty. Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    33
    Редно е да ми дадат полесна рута. 4тиов пат како да сакаа да паднам, ме носеа на места кај што се гледаше дека целта им е тоа. Фала ти, ќе се пофалам кога ќе положам :D

На s.t99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    5 години возев без возачка. И положив на трета :lol: Паѓањето беше без врска. Од прв пат не пуштаат никој, вториот пат два пати волот што беше у комисија ми ја изгасна колата и се скарав малку со него заради тоа. И првата комисија и втората ми рекоа ти си девојко со искуство каде имаш возено јас на три ипол немам возено никаде од авто школа што возев земав часови плус, е третиот пат ме пуштија. Така да без паника без трема. Не е до нас туку зависи како се расположени господата комисија.

На Marija22M и thebeauty. им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Они се расположени за пари лапање..тоа е најтрагичното уствари.

На Ouravanture, noteforself, Marija22M и 2 други им се допаѓа ова.
  13. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    2.558
    Комисијата едвај чека да види дека имаш трема, тогаш најлесно те манипулира. Јас кога полагав, комисијата беше ужас. На секој можен начин пробуваа да ме демотивираат и ми зборуваа дека немам поима од возење и дека ништо не сум научила и нема да добијам дозвола никогаш. Тој што седеше до мене ми кочеше за да ми изгасне колата и цело време ми се смееше цинично. Хорор, многу лошо искуство.
    Не се демотивирај, безобразни се и целта им е што повеќе пати да паднеш.
    Не се откажувај, биди упорна. Ќе положиш:l:

На noteforself, Stark и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  14. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Mene ednas mi popustija zvuk na radioto a ednas toj pozadi sedna u sredina i se rasiri da nemozam da gledam na ogledalceto,no sepak od treta poloziv a pred toa nikogas nemav vozeno

На joyful му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.645
    Првите два пати обавезно се против тебе, после трет пат останува на тебе, дури и би ти помогнале, само да не зборуваш пред камера.

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Баш треба да се збори пред камера.Овде у Ск многу праат така, за после коа ќе го бутнат неправедно да иде со снимките у Автоиспитен и да им ебе мамата.
    Ја глупата си ќутев.Пошо и намерно кочат..се нервирам дур куцам.Ја знам како ми искачаше душата дур полагав.
    Се` најлошо им посакувам на сите таму колективно.Бел ден да не видат

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.645

Се шо зборуваш пред камера можи да се искористи против тебе. А инаку мислев во смисла после трет пат дури и ти помагаат. На другар мој му се случи да му се изгаси колата овој само му напрај некоја фаца да ќути и полека да ја запали колата повторно и да тера ко ништо да не било, во движење и тоа му изгасна на некој начин. :)

На Осе и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Jas znam deka ako prasas nesto te butkaat odma,a jas i pokraj toa sto znaev deka ne smeam da gi prasuvam dojdov u situacija mi vikaat desno i da pominam u desna lenta i toj pozadi mene u isto vreme trgnuva da ide vo desno i vide deka sum so komisija i stoese i ne sakase da me zbuni i jas im kazav eh sega ovoj me pusta da si vlezma vo lentata smeam li haha,tremata si go pravi svoeto toa mi bese tret pat koga polagav i mi rekoa sekako stom te pusta smees i zablagodari mu se i se nasmea toj napred no ne mi go zemaa toa za greska i me polozija

На Осе и Stark им се допаѓа ова.
  19. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Ако сакаат ќе те пуштат ако не не, вториот пат кога полагав се договараа, му кажуваше едниот на другиот,, Требаше таа кандидатка да ја пуштиме многу културно изреагира на крајот, друг требаше да бутнеме'' (во таа смисла нешто).

На s.t99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. thebeauty.

thebeauty. Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    33
    Фала ти многу❤
    Во глобала да, ама не мора да значи. Секогаш во комисија има некои искомплексирани што не дај боже да ти се паднат. Јас никогаш не сум зборела лошо за комисијата лично на мене што ми се има паднато, ама 4тиов пат претераа. Ниту еднаш не ме однесоа на булевар, ме носеа по неколку пати на најкомплицираните места, а и пробуваа да ми закочат во момент кога јас веќе имав почнато да кочам....скроз без врска. Така да единствено нешто што треба да направиме ние е да не се нервираме, другото ќе си дојде кога тогаш.

На joyful и Stark им се допаѓа ова.