Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Дечки што документи се потребни за пријавување часови и дали пред да се почне со теоретска треба да се извади лекарско?

2. Zyzy

Zyzy Нов член

Дали за возење часови на полигон се плаќа нешто и ако да колку?

3. s.t99

s.t99 Активен член

Dokumenti samo sveditelstvo zavereno na notar i licna karta,mozes da pocnes so teoretska nastava a vozenje casovi moras da imas izvadeno lekarsko.
    Dokolku mislis za tie 36 casa sto se vozat i koga odite na poligon vlezot da se plakja,150 denari a za polaganje 200 den.

Baby-Blue likes this.
  4. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Комисијата за градската е корумпирана!

5. Hisha

Hisha Популарен член

Yeah , sadly we know

6. Agatha

Agatha Популарен член

... и искомплексирана.

7. Pece06

Pece06 Нов член

Утре се сликам за возачка, дали смеам со таа потврда да возам?

8. s.t99

s.t99 Активен член

По закон не,возат но подобро да не возиш и да си почекаш неколку дена одколку да имаш проблем.

9. delvi

delvi Популарен член

Втора пат паднав градска. печак ми изрипа од зад комбе, пак во втора тргнав, и на рачна ми се врати назад колата :sweat: за разлика од првиопат се чувствував малку посигурна, но сепак паниката беше пристуна и затоа и ги направив овие грешки.. повеке срека следен пат и да се молам пак во втроа да не тргнам на рачна, ми се :puke: од таа рачна...

10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Не се сеќирај се ќе биде, иначе и пешаците не пазат, мене така од зад автобус ми има излезено и тоа не на пешачки арно што возам бавно, се преплашив, без гајле ќе биде, внимавај да не тргнуваш со втора

11. s.t99

s.t99 Активен член

И да си возела без грешки ќе најдоа они нешто,нема што да се збори тука за прв и втор пат градска,сега од трети ако си одлична ќе земеш дозвола,а инаку каде тоа те носеле да тргнуваш под рачна тоа не те разбрав?

12. delvi

delvi Популарен член

na edna ulicka ne proceniv dobro mislev deka veke sum na ramno ama mala ugorninka i kiga trgnav mi se vrati nazad bidejki ne mi bese krenata racnata trebase koga zastanav odma racna ama misslev deka ne. E ugorninka ... Vo strumica ima ulici na ugorninka i obavezno te nosat da vidat dali znaes racna

13. Amoricka

Amoricka Истакнат член

I jas denes padnav 2 pat gradska sum trebala da bidam posigurna koga vrsam obikuvanje na koli inace mi kaza sum bila podobra od prv pat i trema me fati ovoj pat deka cekam 2 sati da me zemat da polagam i mi rece eden od niv deka sum blisku do celta da polazam i me prasa kade rabotam i toa znaci ke bide 3 pat najveke 4 sigurna sum znaci da mislime pozitivno i ke polozime i me prasa na pocetok koga pocnavme kako ke bide li rabotava im vikam koga se saka se e uci i ovoj eden vika mi se dopaga komentarot

delvi likes this.
  14. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Може да ми кажете какви прегледи се прават за лекарско и дали се закажува за термин? Јас си ја знам крвната група, дали и во овој случај земаат крв?

15. s.t99

s.t99 Активен член

Аха,во Скопје не не носат по угорница затоа ме зачуди ајде со среќа за трет пат те очекуваме со убави вести.

16. delvi

delvi Популарен член

sto ubavo, nasite zadolzitelno mora na racna da te nosat kako streso da ne ni e mal so go minavme na poligon, mora i sega na gradska

17. s.t99

s.t99 Активен член

Ako znaes krva grupa ne vadis krv,imas razgovor so doktor dali imas probb nekoja bolest,odis na pregled za sluh i za vid i tolku

18. Ivchence

Ivchence Активен член

Pa da me upati nekoj kakva e taa brza postapka kje nema problem:D

19. Hisha

Hisha Популарен член

Брза постапка у контекст откако ќе положиш уплакаш 700 ли колку беа и за 48 саати ти ја даваат возачката

20. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Денес на 12.03.2022 ми беше деветтитот ден по ред со часови возење. Првите четири дена бев на полигон цело време и ги учев вежбите и убаво ги направив со исклучок на третата вежба на четвртиот ден ми ја покажа дури и многу се изнамачив да ја погодам и никако. Потоа на шестиот ден ја извежбав подобро. И сега дури денес на деветтиот ден ми ја покажа рачната и на трет пат ја поминав, а и претходно ми ја покажа низ град. И сега видете, првите денови подобро ги направив трите вежби ама денеска катастрофа бев сите ги згрешив, а имам уште 50% за возење и се плашам дека нема да ги научам за до полагање на полигон. Да не ги заборавам, а стравот и тремата си го прават своето.