Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Сосем нормално е ова. Јас дури го сметам за проблематично ако луѓе што вчера положиле се 100% самоуверени во своите способности, а имаат нула искуство. Нормално е да си претпазлив на почеток. Мене ми беше шубе и самата кола што ја сменив, ме иритираше дури и звукот на трепкачот што беше различен. Плус првите пати кога седнав на татко ми колата да ја возам не ми излегуваше од глава тоа што нема кочница и од другата страна и сè зависи од мене. Ама сепак се терав да возам редовно уште од старт, и после сè станува рутина. Прво со некој до мене возев, после и сама. И да ти кажам многу поопуштено ми беше сама кога возев. Си пуштам песна и одам. Направи си некое girlboss сценарио во глава и фејкај додека не го осетиш стварно. :D Инаку немаш заборавено ништо, само на почеток може така да ти изгледа. Кога ќе почнеш почесто да возиш ќе видиш дека ќе ти се врати истата опуштеност што си ја имала на часовите.

На Srckata28 и Hisha им се допаѓа ова.
  2. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Дечки ме вратија од испитен центар бидејќи на лекарското кај што стои името на улицата, требало и градот да го пишува, а кај мене не е внесен и морало печат врз тоа. Дали ова на некој друг му се има случено и дали е и кај вас онака како што го бараат?

3. Passenger555

Passenger555 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    31
    Положив пред 2 години и го броев секој денар даден за возачката, влагање во полигон уплаќање итн.
    Ме фати 46 илјади
    Тестови и полигон од прва положив
    Град 3та (пред секое полагање возев час)

На Maša8 и Stark им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.790
    Допаѓања:
    19.639
    И јас друже пред толку, и то јас тестови по втор од немарност хаха, ама ме фати 38 илјади.. колкју плати автошкола ти тогаш и од каде си?

5. Passenger555

Passenger555 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    31
    Од Ск сум 21.000 ја платив не се ни сеќавам, освен на крајната сума др не ми текнува што и колку сум плаќал :D

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.790
    Допаѓања:
    19.639
    Е добро поскапичко малце, мене 19.000 ми наплатија оти во кеш платив. :D

7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.197
    Да го мениш, не смеј да ти прави притисок, инструкторот треба да ти помогни, да го намали стресот што сите сме го имале, а не да очекува почетник да вози како професионалец, никако откажување само упорните успеват

На Maša8 и Baby-Blue им се допаѓа ова.
  8. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Како се справувате со стрес за време на полагање? Паднав јас в град пред една недела, полошо никогаш не сум извозила.

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    И мене ми беа многу стресни полагањата, особено на полигон кога сите те гледаат таму у тие гужви. Со тек на време се опуштив, секое полагање се порелаксирана бев. Дента кога положив градска бев најопуштена.
    Си мислев во себе и си се тешев у смисла не мисли на никого, на комисијата, како сама да си возиш и да не си на полагање или со некој близок во кола, смирено, ќе биде се. И некако ми помогна тоа, извозив најдобро што можам. Не си прави притисок со тоа дека си на полагање и дека комисијата е таму. Пробај да ги "игнорираш", мисли дека со друштво се возиш за да не ти прави стрес помислата дека еве со комисијата се возам. Хаха смешно е ама мене тоа ми помогна стварно.

На Осе и ladydy13 им се допаѓа ова.
  10. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    558
    Може е добро и психолог да посетиш да те ослободи малку од стравот.Тоа е исто како некои што се плашат да летаат со авион и нема жива сила што ќе ги натера да се качат.Познавам таков случај кој со помош на психолог го надмина стравот од летање со авион.Друга работа не вози сама одма барем краток период туку со некој во кој имаш доверба и по карактер е посмирен човек никако нервозен зашто уште си почетник и мало повишување на тонот за грешка може да те одврати од идејата да возиш и ќе ти набие комплекс дека не си способна(што не е вистина, сите на почетокот биле такви па дури и возачите на автобуси и шлепери).
    Поздрав и секое добро

На christinnn, Осе, Srckata28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    8.360
    Не е проблемот до тебе, возењето се учи како и се друго, но треба некој да ти објаснува и да возиш, да стекнуваш искуство.
    Нормално е за почетник кој никогаш не седнал во кола да се плашиш и да имаш трема,но со тек на време се надминува.
    Ако не си задоволна смени го инструкторот или автошколата. Дефинитивно нема право да ти вика и грубо да се однесува со тебе и уште толку да ти набива страв.
    Нормално е да немаш осет на педалата, осетот се стекнува со тек на време.
    И прашувај си се што те интересира ако треба и по неколку пати. Имам забележано многу инструктори намерно не посветуваат внимание на кандидатите за после да земаат дополнителни часови од нив,кои накнадно се плаќаат.

На Осе и Baby-Blue им се допаѓа ова.
  12. Osamena devojka

Osamena devojka Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    3.412
    Padnav poligon 1 pat inaku na prva vezba bas na krajot ja zgaziv linijata bela :(

13. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.135
    Мене таа вежба најтешка ми беше ,а другите не.

На Osamena devojka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tea1221

tea1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    30
    Здраво , дали тие прашањата кои се даваат при полагање се исти со тие 636 , во смисла:
    Дали некако се изменуваат т.е се формулираат поинаку / се преправаат во прашања со надополнување наместо како што се , со кликнување...и слично?
    И дали ви се паднало некое прашање кое што не беше учено?
    Секое искуство е добредојдено:)

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Истите се скроз.

На NoirSerpentine и tea1221 им се допаѓа ова.
  16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Истите се, учи ги од МВР сајтот.

На tea1221 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milasaragila

Milasaragila Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Mozes da ucis i preku avtoskolaonline.mk toa se prasanja koj se isto kako da polagas i na kraj koga kje zavrsis ti dava dali si polozil ili ne kolku imas gresni, tocni i na tie ti sto ne ti se tocni tocnice odgovori razgledaj mene mnogu mi pomogna ova

На Осе, NoirSerpentine и tea1221 им се допаѓа ова.
  18. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Истите се од МВР сајтот

На NoirSerpentine и tea1221 им се допаѓа ова.
  19. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Здраво, сакам да ве прашам тие што овие два три месеци положивте колку време ви требаше да почнете сами да возите ... јас сеуште не се чувствувам сигурна со нашата кола сама да возам, вежбам со сопругот но тој нема баш трпение, мисли дека веке треба се да знам ама некако мене тешко ми оди на нашата бидејки е малко побрза и поголема од таа што ја возев... а и сеуште незнам да паркирам :sweat::$

На Luciferka и Осе им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Јас положив во декември.Во јануар и фебруар возев маалку ептен бидејќи не смеам таа кола да ја возам, кај Борис вртев околу него, и на паркинзите.
    Сеа уште не возам сама, рано ми било :@ :nod: Ама еднаш си возев сама, и верувај возев најубаво досега.Не можам да ми збори некој дур возам или да ме гледа, да ми дише у врат, се нервирам.
    Ќе ја навикнеш, почни на паркинг, за да навикнеш педалите и моќноста.После на помали улички, или вози само право по булевар.Тоа е најлесно

На warrior, Осе и delvi им се допаѓа ова.