Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    687
    Не си прави сама блокади во мозок, прво тоа е најбитно.
    Второ, ако сопругот нема трпение не вози со него. Или со друг со кој се осеќаш сигурно или сама, затоа што на возач почетник најмалку му треба некој што уште толку ќе му виси на глава и прави дополнителен притисок.

Земи ја таа кола што ја имате кога ќе можеш и врти кругчиња кај вас во маало, да ја запознаеш убаво колата, каде фаќа кочницата, кумплуг и сл.
    Во врска со паркирањето, пробувај исто кај вас некаде, чисто да стекнеш сигурност и верувај дека со секое кругче се повеќе ќе ти се зголемува самодовербата. Никако не оставај да поминува време.

Од мое лично искуство, положив во Декември, возачката ја земав во Јануари. Првите два месеци возев со други. Во Март земав своја кола и ја возам сама од втор ден, буквално не излегов од неа.
    Страв секако немам, претпазливост да ама со секој ден се повеќе расте самодовербата, дури некогаш онака ја палам од што ми се вози. Само опушти се, ќе уживаш после.

На warrior, Осе, NoirSerpentine и 2 други им се допаѓа ова.
  2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Како тоа побрза? Не можи да биди побрза, бидеќи брзината на движење е подеднакво иста на сите коли и движењето се регулира. А тоа дека е поголема нема врска, предницата е таа, иста е, само многу малце ако е подолг носот, проблемот за почетници на поголемите коли е само враќање назад и паркирање.

Ако мислиш на силата на моторот, тоа е друго. Колку повеќе стискаш толку повеќе ќе извадиш снага од колата и тогаш е брза. Треба да ја навикнеш туражата, некои коли се ниско туражни некои високо односно некој се повеќе осетливи со мал допир на гас а некој не. Тоа се вежба и навика е, а тоа дека е брза нее брза, 10км/ч, 50км/ч, 100км/ч итн.. е подеднакво исто, само некои коли побрзо можат да ја развиваат таа брзина - ако имаат помоќен мотор. Ти имаш проблем додека ја навикнеш домашната кола, осетот на туражата, после исто ќе ти биде како од автошкола.

Последна измена: 13 април 2022
    На Maša8, Stark, delvi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Od prviot den koga ja zemav vozackata otidov da si ja podignam so pogolema i pojaka kola od taa sto ucev na nea,lentite se iscrtani i malecka i golema kola da moze da se dvizi,za parking jas nemam problem mozebi e do instruktorkata sto me obucuvala,no se custvuvam sigurna od prviot den

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Se e isto,samo odgovorot primer na sajtot ako ti e staveno pod a tamu moze tocniot odgovor da bide staven pod b,imam drugarka sto gi ucese prasanjata slikovito koe e pod a koe pod b,pa pri nivno mesanje padna

На tea1221 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mila1994

Mila1994 Нов член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    72
    5 пат полагам градска во петок. Какви ми се шансите да положам? Има врска нешто што ми е 5 полагање?

6. Eona.002

Eona.002 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    За пријава на полигон дали мора лично? Од 9 до 15.30ч работат сите пријавни места во Ск?

7. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    како што има пишано @@quattro само ќе додадам дека откако ќе го исправиш воланот, предниот лев стуб би требало да ти дојде некаде на средина на десниот ретровизор, тука некаде вртиш полн лев и со глава низ прозор гледаш да ја поминеш линијата. Ова зависи и од колата што ја возиш ама предниот стуб (значи откако ќе се паркираш ти доаѓа преден лев стуб) би требало таму некаде да биде.

Сега само што го видов ова мислење, може ќе ти биде од помош. Гледам дека откако ќе го исправи воланот исто со глава низ прозор гледа да ја нагазне или помине линијата со задното тркало и потоа врти полн лев и продолжува со паркирање.

8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Крај на јануар положив, 15 фев седнав у кола, месец дена возев со татко ми( страв ми беше ептен)После ми помина стравот ,седнав сама и не станав , шо пишале и погоре некад од мерак ќе седнам и ќе се возикам низ граДоФ, или ќе вежбам паркирање на рандом паркинзи.
    Али нема друго чаре освен да вежбаш, тапа е дур не фатиш штос после е fun as heck.

9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Смени инструктор .
    [QUB504265347LVUOTE="Ash-Greninja, post: 6097893, member: 139847"]Дечки ме вратија од испитен центар бидејќи на лекарското кај што стои името на улицата, требало и градот да го пишува, а кај мене не е внесен и морало печат врз тоа. Дали ова на некој друг му се има случено и дали е и кај вас онака како што го бараат?[/QUOTE]
    Да , за буква во презиме мене ме вратија го однесов од кај што беше вадено ми ставија потпис ибпечат на поправката.
    Од септември ми е земена и уште ми е така. Сама возам ама како со страв. Ама па мене се нешто ми се дешава , скинав гума , ја зафатив на паркинг на рикверц , не сакаше да ми запали... (facepalm):D
    Може некој со исто твое презиме и твоја и негова лична карта. Ако нема л.карти или исто презиме како твоето ќе го вратат

На Eona.002 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    182
    Може ли градска да се падне и5ти пат и дали ако паднеш пак се се полага од ново?

11. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    1000% polagas.

12. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Mislam deka nema sansi da te padnat i 5ti pat zosto togas nosat bas na bulevari,da ne zastanes na zeleno i da ne pomines na crveno haha,a za ako padnes neznam sto e procedurata ponatamu

На Kalince1996 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Една година важат тестовите. Во меѓувреме можеш и 100 пати да полагаш.
    Со среќа. Ќе биде овој пат.

14. Kalince1996

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    182
    Од кој пат положивте градска?

15. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Od 3ta

На Kalince1996 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kalince1996

Се зачлени на:
    17 февруари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    182
    Дали има некој што паднал и 5 пати? Вемолам за искуство се нервирсм ќе ми истече една година ако не положам до август ќе треба одново..

17. Doc

Doc Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    200
    Не се нервирај пред време , од тоа ќар немаш, ако не сигурна земи 1 час дента кога ќе полагаш, и со инструкторот поминете ја рутата и нека ти збори на што да обрнеш внимание, после многу полесно ќе ти иде полагањето

На Осе и delvi им се допаѓа ова.
  18. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Jas imam slusano za 5ti pat,te nosat od mestoto na polaganje bukvalno samo po bulevari znaci nitu imas pesacki nitu drugi pravila osven semaforite,od druga strana bidejkji e 5ti pat imas pravo na povekje greski,vo toa i komisijata napred ti pomaga dokolku ne se pogodi bass nekoj idiot pa da nekje voopsto da pomogne

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Од 6та положив
    Пошо се идиоти скапани
    Требаше и од 4та и од 5та ама пареее
    Не се замарај
    До нив е, пари им требаат племето нивно лоповско

На krofnicka27 и warrior им се допаѓа ова.
  20. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.197
    Од прв:D