Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485

Јас ќе бидам ко пежово ако пробам да возам:D Ептен ми е страв да возам, а ме тераат дека тоа сум морала да знам.. ;(

2. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    I da znaes deka toa MORAS DA ZNAES,vozackata ti e kako edna diploma vo obrazovanieto,ne vleguvam vo toa kolku godini imas ama vlezi niz oglasite za rabota i razgledaj 99% se so opis da poseduva b kategorija,jas bev vakva mislev deka nikogas jas nema da naucam da vozam,prvite denovi okej bea na poligon nauciv toa vezbite no koga mi rece 4tiot den deka kje odime niz grad jas bev takva i cela nokj ne spiev sto ako ne uspeam da zastanam jas ako doagja nekoj pesak ili kola nekoja ako mi e blisku pred mene,pa ete za 2ipol meseci od denta koga uplativ zemav vozacka dozvola,testovi i poligon od prva,gratska od 3ta i denta koga ja zemav vozackata vednas sednav vo kola i vozev do doma i sega od sto mi e merak da vozam ne im davam na nikoj doma da vozat se jas gi vozam do kaj im treba,taka da ako imas zelba da vozis veruvaj ne bilo tolku tesko kako nie sto sme si zamisluvale

На Maša8 и Dashing:) им се допаѓа ова.
  3. 2502999

2502999 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    147
    Na 3to trepkavo mr butnaa iako raskrsnicata imase gust soobrakaj I ke ostanev zaglavena na sredina ili zolto ke me fatese

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Со секое наредно полагање цената се зголемувала. И тоа не знаев, сега и тоа го дознав.

5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Се плаќа како еден вид казна .

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Што и да е, премногу е. За нашиот стандард што го немаме секако е многу, сега ја поскапеа автошколата за дополнителни 6000денари па и уште тоа...

7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Нема шо да се прави, тоа е.. Авто школата поскапе поради цената на горивото.. Јас пред 2 ипол години платив 19500 .

8. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    @quattro кога се донесе одлуката да поскапи, цената на горивата уште беа ниски и одржуваа ниво. А одлуката се донесе некаде во втората половина од 2021, заборавив кога точно.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Знам ама тие се вадат "поради поскапувањето на горивата" и од 1ви Јануари рекоја дека ќе поскапи обуката. Сестра ми уплати 20.000 пред нова година а после нова година 25.000 беше.

10. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Денес положив на прво за тестови

На delvi и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  11. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Возев, на лежечи сменив во прва, минувам, давам гас и еден таксист зад мене почна да преминува. Од долу на мало растојание иде полициско јети, таксистов мислам ќе се врати ама лудаков фати ме претица. Гледа дека е автошкола и наместо да имаат разбирање тие уште толку се побркуваат.

Потоа минувам на раскрсница и гледам многу далеку еден пик-ап. Тргнувам и еден лудак додека сум тргнувала го престигнал пик-апот и додека стигнав до средина на раскрсницата овој веќе беше дојден до мене и одвај закочи. Сето ова во населено и прометно место. Значи којзнае со која брзина летал.

И заради такви, мене ќе ме казнат и јас ќе паднам на полагање. Туку со такви, најдобро е да преживееме, за полагањето...

12. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Како некоја што апла тазе положив (пред некоја недела), еден совет од мене - на полагање чекај ги сите и да се малку подалеку, сафра да ги фати од комисија од чекање. Сите паѓања за тоа ми беа - лоша проценка. Едноставно не сум толку извежбана за да тргнувам доволно брзо. Додека појдам, доаѓа кола и испаѓа и сечам пат. Иако било навидум безбедно.
    Подобро да ти пишат некој бод за чекање. Инаку автоматски паѓаш ако пресечеш.

13. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Благодарам за советот. И јас ги чекам ако мислам дека не сум спремна, не ми е гајле тоа. Ама овој бил ЗАД таа кола што беше навистина далеку (и тоа претицал на непрегледно од угорница зошто не се ни гледаше). За тоа време успеал и да претица и да стигне до мене... Не е ни прв пат таму да летаат, најмногу ја внимавам таа раскрсница и пак....

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Тогаш ништо, само ќе закочиш кога ќе го приметиш. Не е твоја вина ако некој друг вози како будала. Не се секирај за тоа и со лесно. (highfive)

15. 2502999

2502999 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    147
    Devojki, vcera poloziv gradska od vtoraaa. Presrekna sum i ne mi se veruva. Vozev bez niedna greska,nemaa nisto da mi najdat. Bez vrski samo so ubavo nauceno od strana na instruktorot. Prezadovolna sum od nego, I na site bi go preporacala.

На Osamena devojka, FridaodaMk и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  16. Maša8

Maša8 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    458
    Секако ќе прикочиш ако не си многу навлезена во лентата. Така јас одев од главна код десно и некоја легенда се залета од споредна од мое лево. И секако успорив. Комисијата ме праша кој има право ии кажав дека јас имам право ама многу беше залетан. Рекоа ништо не си згрешила, ние само да видиме дали знаеш. Така да ако се случи такво нешто искоментирај си слободно.

17. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Веќе бев на неговата лента додека овој одвај прикочуваше. Нема прикочување во тој момент, возам па ако прикочам, а овој решил да ме заобиколи и мене како што го заобиколил пик-апот - повеќе беља ќе настане. И инструкторот е овде за да прикочи ама штом и тој остави значи добро е. Потоа прокоментиравме и тој истото го кажа дека немало зошто да се прикочи.

Добро е што имале разбирање во твојата комисија. Сепак, ти си била во право, ама зависи и комисијата како ќе се погоди.

18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    7.120
    Ако ја престигнувал таа кола а имал намера и тебе фактички двете а ти во меѓувреме си се престроила во таа лента, треба да прикочиш бидејќи тој веќе започнал со престигнување и си ја тера неговата лента без разлика дали бил брз или не, ако е далеку тогаш можиш да се престроиш ако бил блиску до тебе ќе му дозволиш на тој од лево да те одмини па ќе се престроиш ти иако кај нас излагаат и влетуваат на тие кои веќе ја тераат нивната лента. Левата лента обично се смета и за брза лента - ама на автопат.

На Maša8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    На раскрсница бев, не на лента. Значи од лева страна влета, а јас минував раскрсница, не вртев. Пик-апот уште си беше речиси на истото место каде што го имав видено (значи далеку), а овој успеал и него да го престигне и до мене да стигне.
    Населено и прометно место. Да, во населено место не постои такво нешто као „брза лента“, само на автопат.

20. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Dobro si kaza ti,zavisi od komisiijata,mene vtoriot pat me butnaa bidejkji eden budala od zborenje na telefon zalutuva u moja lenta i direktno odi vo mene,ako ne zakocev kje me udrese i jas zakociv i vo toj moment od sporedna ulica si se pika eden mi ja odzema prednosta(no sekako jas zastanav zaradi toa sto kje nastanese direkten sudir),samo mi iskomentiraa deka ete sto pravi zborenjeto na telefon i koga se parkirav mi rekoa padnata si zatoa sto koga zastana ti vekje eden ti ja zema prednosta