Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Maša8

Maša8 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    458
    Кажал така бидејќи тебе треба на ретровизорот да ти изгледа како да си ја згазила. Кога ќе излезеш од кола ќе видиш дека не си. Битно е да си блиску до неа, не треба ни многу пред време да кочиш.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Ти треба да гледаш од внатре дека ја газиш а всушност не ја газиш,така да гледај да ја газиш по тоа што гледаш од внатре,ако не си блиску тогаш ти пишуваат негативни дека не застануваш на добро.

3. Blagq

Blagq Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Која е постапката за вадење возачка дозвола?

4. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Od denot koga kje polozis treba da pomine 48h za da stigne do mvr deka si polozil,se javuvas zakazuvas odma ti zakazuvaat za istiot den ili utredenta,ako plakjas so karticka mozes da platis kaj sto se slikas ako ne togas u banka plakjas i odis so lista popolneta sto ja zimas od tamu i so uplatnici i samo se slikas,vo zavisnost od toa za kakva postapka kje uplatis za tolku kje ti bide gotova,normalna postapka 14 rabotni dena,a brza postapka e za 48h

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639
    Јас лично како личност се додека не напрам грешки нема да научам, а и нормално е луѓе никој перфектен и безгрешен не е, од грешките учиме. Мое земав еден час плус полигон да ги извежбам уште еднаш вежбите, а градска зедов 2 часа пошто фати тогаш корона и морав 4 месеци без возење бев..

На NoirSerpentine и Hisha им се допаѓа ова.
  6. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    349
    Премногу стрес пред полагање полигон. Со инструктор се е таман, ама кога ме остава вежбите да ги правам се блокирам уште на прва вежба. Рачна и полукружно ми се таман, но за паркирањето и кривините заборавам лево ли десно ли, паничам одма. Што е чарето?

7. Eona.002

Eona.002 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Јас денес положив полигон без дополнителен час. На вежбите каде што имав проблем претходно со инструкторот посветував повеќе внимание и ме оставаше сама, ми помогна youtube автошкола мартин има видео баш со вежбите од полигонот во ск. Мора да научиш да контролираш стрес и паника затоа што те блокираат, пробај со одмор/сон нешто природно за смирување од искуство ти споделувам. Не се брзај кога правиш вежба, повторувај си ги чекорите на воланот (во себе или на глас) на пример за првата вежба, волан десно право па лево и пак право.

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  8. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Полигон положив од прва,кога вежбав со инструкторката бев одлична ја разбирав буквално се но кога дојде денот за полагање имав таква ненормална паника што мислев дека веднаш на прва ќе паднам но кога почнав да ги правам вежбите така и тремата отиде самата од себеси,исчезна секако со полека правење вежби никој не ти мери на тајмер да мораш брзо да направиш,еден предлог од мене земи на еден лист и запиши како се прават вежбите со вртење на воланот(нацртај,напиши како ти е полесно) и повторувај како да учиш лекција за во школо и верувај дека нема да имаш баш ниту една грешка и среќно на полагање.

На NoirSerpentine и carly j им се допаѓа ова.
  9. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    349
    Џабе, се' знам како се прави ама од што ми се тресеа нозете и кола ми изгаси и се' отиде у пм. 60 негативни ај чао.

10. Mom89

Mom89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. Koja e prosecnata vkupna cena za da stignes do status vozac? :) Kompleno so casovi za vozenje, polaganje i ostanati trosoci.

11. Maša8

Maša8 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    458
    Мене се на се ме фати 50 000 денари.

12. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Втор пат на исто место се случува да ме заглават! Гледаат дека е автошкола, од горна страна ми дава знак да тргнам (а јас на страна помеѓу паркираните коли за да помине) и кретенот зад мене тргнува во исто време! Не испаничив ама ме издеконцентрира. И што ако ме претицал? И ако полагав тогаш во тој момент, немаше да положам. Претходно на истото место (само јас од горна страна) ме претица таксист, а од долна страна полициско јети. Јас го мислам ќе прикочи и ќе се врати, овој решен да ме мине. Ненормални едни! Сфаќам дека не паѓаат толку од неследење знаци туку од вакви кретени во сообраќајот!!!

13. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Среќно на сите што полагаат, мене следно ми е полигон и денес си платив дополнителен час за да ги повторам вежбите. Прашањето ми е за на прва вежба, од каде еве пример, да ја ставам втора брзина? И дали може откако ќе ја ставам втора брзина со стиснат кумплуг да одам до крај оти мене ми се има случено додека ми траеше обуката, втора брзина кога ја ставив, го отпуштив кумплугот и за малку ќе ми угаснеше колата.

14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.409
    Го пушташ полека кумплугот, откако целосно го имаш пуштено веднаш притискаш, мењаш и многу полека пак го пушташ ама не мора до крај (барем мене ми е така најлесно) зошто или пак може да ти изгасне или многу ќе забрза.
    Среќно и тебе, ќе поминеш без проблем :)

На Ash-Greninja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    43 iljadi,so testovi i poligon od prva polozeni,3 dopolnitelni casovi i polaganje na gratska od 3ta,se na se vkupno 43 iljadi denari.

На Mom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    349
    Дали сте вежбале на полигон со друга кола? Ми велат да не вежбам со друга зашто осетот бил поинаков, но искрено не ми се даваат 1400 денари на инструкторот за еден саат да ми дозволи да свртам три круга. А ми треба асално вежбање што е повеќе од еден саат за да не се тресам (пак) ко гумена бомбона на полагање. И ви завидувам на тие што немате трема. Дали некој се напил нешто за смирување на ден на полагање?

17. Eona.002

Eona.002 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    За смирување пред полагање полигон јас искрено дијазепам од 2мг АМА немој на своја рака ако не ти е препишано! Не секому реагира исто. Мене ми е баш за смирување/анксиозност. Види нешто на природна база, чај валеријана, Б6. Со среќа!

18. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Јас се напив бедоксинче,топ поминав ко да не ме гледаа мене,од прва положив.

19. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    349
    Фала ви, ќе пробам следен пат. Вчера се убедував дека немам трема ама ме уби, сигурно ќе положев ако не ми се тресеа и раце и нозе додека сите ме гледаа.

20. s.t99

s.t99 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2022
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    65
    Уште една препорака,замоли ја инструкторката да бидеш меѓу последните,веќе сите се отидени и само комисија те гледа а тоа ќе ти изгледа како инструкторот да е и ќе положиш без трема