Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.915

Повторно паднав, иако овој пат останав најсмирена, а не знам како успеав искрено хаха. Повеќе среќа нареден пат.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  2. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    349
    Дали сте знаеле дека сте паднати уште пред да тргнете? Како што дојде комисијата изнервирана од претходниот кандидат знаев што ми е пишано. Совет да не сакам да се с4м0убијам следен пат? Исто, дали некој паднал повеќе од 3 пати град? Веќе нит ми се вози нит ми се полага.

На lady0813 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.408
    Не, ако возам добро нема зошто да се нервирам. Разгледај ја темава ќе видиш дека многу луѓе полагале многу пати, 2-3 е „стандард“ за жал. Само членот погоре пишува дека паѓала полигон 5 пати.

На Michaelalala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doc

Doc Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    200
    Можда не си спремна да полагаш, ако немаш добра контрола на возилото, подобро е да земеш дополнителни часови него да трошиш пари на полагање , некад и инструктирот не одговара , можеш и него да го смениш ако мислиш дека со друг подобро ќе ти биде. Јас земав 5-6 часа со друг инструктор дополнителни тогаш , затоа што претходниот само целеше на брзина да ги испукаме часовите

На spacegirl92 и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  5. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.408
    Ако имаш можност да се обидеш да повозиш по непромети и споредни улици со слична кола на која полагаш и пред полагање земи си еден дополнителен час? Може тоа ќе то помогне зошто додека чекаш, ја губиш рутината.
    ....................................

Си паднав ѓоа крушка на градска :D:D:D и тоа заради глупост :drunk: За грешките кои ги направив сум свесна и си ги признавам ама за некои работи навиститна се нервирам. На пример, допирање на воланот од страна на комисијата е автоматско паѓање, епа мене инструкторот до тогаш го немаше допрено воланот, ама овие изгледа од желба да ме турнат го направија тоа. Мене ме изнервира оваа постапка and it all went downhill from there. Исто за нешто што многу се нервирам е гаснење кола. До сега никогаш ми немаше изгасено кола и тоа пробував на стари коли што ги сметаат за претешки за возење, на нови коли и плус дополнителен час и сега баш на полагањето ми изгасна и тоа најверојатно заради трема но повеќе зошто овој ме изнервира и знаев дека веќе сум падната. Само тремата овојпат ептен ме зезна.

На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.915
    Возам речиси секој ден со колата на дечко ми на подолги непрометни релации и тоа без грешка и правец совладав и се, ама кога полагам пред комисија како за прв пат да седнувам во кола. Плус пред секое полагање земам дополнителен со инструкторката. На почетокот возев со друг инструктор, послушав една познаничка и затоа најмногу се зезнав. Типот само се дереше ако згреши некој нешто и ги коментираше сликите на Instagram на кандидатките па затоа и го отпуштија.
    Инаку кај нас за жал е нормално да се паѓа градска 3-4 пати минимум ако не се дава мито или јаки врски.

7. redhair

redhair Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Ист случај бев и јас. После секое паѓање немав желба да продолжам. Положив од 4ти пат.
    Еднаш мора да биде.Среќно!

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Orange96

Orange96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    103
    Jas poloziv od 5 pat, ma da trebit da imas malku srwka I da se pogodit komisijata . Ne sekogas e do tebe

На злоба и carly j им се допаѓа ова.
  9. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    166
    Како оди полагање полигон во Скопје? Дали кандидатите полагаат еден по еден или во исто време комисијата ги гледа сите?

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    По тројца, остали чекаат, чим завршат идат наредни тројца.

На Aljosha му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivchence

Ivchence Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Lugje znam deka ne e mozebi javno za pishuvanje ama kolku vi pobarale na 3 pat grad da znam da si spremam. Ova butanje za gluposti e nepodnoslivo:@

На Eona.002 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    349
    Беше тарифата 50вче, сега може и стотче е со инфлацијава

На Ivchence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    37
    Дали кога ќе полагате на градска ви се има случено намерно други возачи да ве попречат? Мене тоа денеска ми се случи на раскрсница. Застанав на знак СТОП и од спротивна страна доаѓа кола и таа застана и таа ќе одеше право ама мене комисијата пред тоа ми рече лево да одам. И сега јас стојам и таа стој и после ми блендира за првенство да ми даде и возачот од спротива блендира и се смее. Комисијава ми вели оди со наша дозвола, оди, вика. И јас упорен си стом па после замина па после свртив лево после него. Намерно ми велеа за негативен да пишат и како за инает пишаа ☹️ Намерно луѓе, а и тие беа почетници.

14. Marija.a5

Marija.a5 Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Некој што скоро се сликал за прва возачка, ако сака да ми објасни накратко после колку време од положеното вртите за закажување, дали бројот за закажување е 072 929 292, дали се пополнуваат некои уплатници или може да се уплати со картичка на лице место кога се сликате, и колку чинат уплатниците? Ви благодарам однапред.:D:inlove:

15. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    @Marija.a5 после два дена од полагање можеш да се јавиш. Ако си од Скопје за прва возачка закажуваат само во МТВ. Само носи си картичка, таму на лице место плаќаш. Од шалтерите напред ќе земеш и ќе пополниш едно барање. Носи си и две слики за возачка книшка, иако мене не ме побараа, читав дека на некои им барале. Бројот види го на страната на МВР. По редовна постапка ја имаш за 10 дена. Честитки и со среќа со возењето!

На Marija.a5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    156
    Дали откако ќе положиме тестови даваат некој документ за во автошкола или електронски ги известуваат?

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Не даваат ништо, се си е евидентирано од таму.

На Baby-Blue му/ѝ се допаѓа ова.
  18. NoirSerpentine

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.408
    Спомнаа дека е можно ново поскапување, веројатно заради цените на горивата. Ако некој се мисли дали да полага, нека го земе и ова во предвид.

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    На полагања или во автошколите? :?:

20. Marija.a5

Marija.a5 Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дечки има ли некој што носи наочари, а да се сликал за прва возачка без нив? Со леќи на пример? Прават ли проблем?