Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Uniqpro

Uniqpro Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2019
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    619
    Јас од скоро полагав и добив, и другарка положи месецов исто така зема. Меѓутоа знам и некој исто од скоро што имаат положено а не извадиле. Можеби како им текне така даваат, не знам. :^)

2. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.405
    Се ама не се. Се затоа што повеќе не важат, а не се затоа што некаде пак ги бараат. И јас прашав дали мора да вадам и книшка и одговорот беше потврден.

3. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.088
    Допаѓања:
    3.610
    Јас кога се сликав ме тераа да платам за книшката иако не важат више, а некои што земаа возачки тоа време не им наплатиле. Значи на кој како ќе му текне ти наплаќа, а ти неможеш да им се спротивставуваш зошто сé ќе ти пропадне.

На Uniqpro му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.003
    Допаѓања:
    33.811
    Да се пријавам и јас како иден возач:party:

Уплатив во 2017, ептен се уплашив од некоја си х причина што веќе не ни ја памтам, ама преемногу ми беше страв да се качам во кола. Ама еве сега со маж ми возам цел месец редовно се учам и гледам дека ми оди и дека не е кој знае што, ни да ми сецни колата ни ништо.
    Важно ми важело сѐ во автошколата, имав и 5-6 часа извозено тогаш и прекинав, сега само лекарско ми требало и да продолжам каде што застанав.

Wish me luck екипо, другата недела ќе уплаќам лекарско и едвај чекам да земам возачка, препре голема потреба е, дури сега ми стана јасно:D

И ако не ви е тешко некои tips and tricks да ми дадите како иден шофер што го чека дооолг пат:sweat:

На sani99, sunshinebabe, Филотеа и 3 други им се допаѓа ова.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    26.293
    Супер мило ми е за тебе :)
    Секое возење ти е ново искуство

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Да точно е јас положив пред 3 месеци и кога се сликав ми побараа сликички за возачка книшка.И другарките кои ми положија исто пред скоро и нив им дадоа возачка книшка.

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Колку сликички треба да однесам?

8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Па ко прво и прво, ко ќе одиш да пријавиш тестови сликни си ја табелата со уплати и земи си повеќе уплатници, инструкотот е таму тебе да те учи а не ти него фа го возикаш и он 15 минути пуш паузи да има.

Второ прашувај го све и свашта инструктор , да не ти е криво што грешиш , гледај повеќето од часовите да ги земаш кога нема толку сообраќај за фа не дремеш на семафор ама и бутни се 1/2ти у гужвичка, не обрнувај внимание на свирење блендирање, тоа им е особен фетиш на сељаци низ градоФ. *** кога ќе полагаш низ графоф земи термин кога се лабави улиците .
    Паѓање не те прави помалце добар возач, нека не те обесхрабрува, вежбај паркирање уште сега, колку повеќе си во кола толку повеќе ти е мерак и се осекаш комотно.

Трето чим положиш одма вози, почни со некој па евентуално и сама! И Команди и даваш ти на колата и се е рутина и осет кој се стекнуваат со тек на време.
    Ова ќе беше фино некој мене да ми го кажеше. :) гуд лак

На sani99, Осе, sunshinebabe и 3 други им се допаѓа ова.
  9. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.405
  10. MediaRes

MediaRes Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2022
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    221
    Јас не возам земам антипсихотици имам рефлекси на мртов коњ. Плус и целосно сум смотана за физички работи. Плус и не ми се дава пари за кола.

11. Lepoardica M

Lepoardica M Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Од каде е најлесно да се полага градска?Кој реон?

На Nucci му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Мислам земав 2 за секој случај а ми земаа една :)

13. Minionn

Minionn Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    70
    Секако ке те бутнат 2-3 пати. Според мене најдобро е во Аеродром гужва ќе те фати од сабајле па нема многу да се замараш плус полесно се учат улиците и правилата :D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  14. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    110
    Аеродром некој од пунктовите кај Железничка или кај Хотел Русија. Сепак важен е тајмингот периодот меѓу 9 и 12 часот важи за период кога воопшто нема гужви односно претежно доминираат автошколи така да помалку е стресно отколку во утринскиот или попладневниот хаос.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  15. corpse bride

corpse bride Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    30
    za kategorija B ne se polaga vekje od kaj hotel rusija:(

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. skyfly 5

skyfly 5 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    110
    Е тоа не знаев јас полагав пред 2 години,но гледам кај Железничка и кај поликлиника Јане Сандански има такви пунктови,сепак првите 2-3 пати тешко е да се положи потоа се добиваат полесни рути.

На corpse bride му/ѝ се допаѓа ова.
  17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Зависи што ти е тебе повеќе познато. Јас би одбрала реон во кој повеќе се движам и го знам.

Јас пола часови во Аеродром ги извозев, мислев дека никогаш нема да положам. Еднаш ја поминавме рутата низ Дебар Маало и ја одбрав таа. Можев полесно да се ориентирам и отприлика ми беше познато која е едносмерна, каде што да очекувам.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lepoardica M

Lepoardica M Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

Три пати ме паднаа од кај Стадион и сеа уплатив кај Зоолошка,демек немало да ме носат кај мостот и кај влада,не било толку зезнато. Од зоолошка дали некој полагал претходно да каже искуство?

19. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Јас полагав од зоолошка мене ниту еднаш не ме однесоа кај Влада,највеќе возев кај драмски уличките. Лично мене тоа ми беше проблематично дека во термините јас кај што полагав имаше многу гужва и возила и печаци и секад ме вртеа лево кај Марвел раскрсницата и знае да биде тоа малце тензично дека треба сите да ги пропуштиш.Подобро и полесно е за снаоѓање низ Дебар маало да те пуштат. Со среќа (fingers)

На NoirSerpentine и Lepoardica M им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Аеродром според мене.