1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    6.453
    На првата вежба гледај и фокусирај се само на левиот ретровизор, да има растојание од лентата ама не големо и со воланот мали маневри, ако треба да успориш само на куплунг и после пак ќе попуштиш.

На Candy.D му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.051
    Не е тешко и нема потррба трема ,ова е како научна лекција два три дена и ќе се навикните...
    Треба да се плати за часови во автошкола 3 дена одите ,треба да се плати и за прва помош таму два дена некоја пракса ќе имате и ќе полагате
    А за полагање за тестови има на нет ќе ги учите и ќе ги решавате напротив не е тешко
    А на гаража сите 4тири вежби мислев ќе ми е тешко зш не сум возела кола а уствари напротив воопшто не е тешко само да имаш најболје интруктор кој ќе те научи и ќе се увезбаш
    1вата вежба на кривина напред и потоа назад рикверц мала кривина има да не ја газиш линијата док возиш а ќе гледаш на ретровизор
    2ра вежба на слепа улица одеш на кој треба да одеш и да свртиш напред т.с лево до кај што треба па назад па лево за да излезиш од тој пат
    3та вежба паркинг
    4та на рачна угорница ќе се качиш и ќе застаниш до кај знакот стоп кумплунг и кочница и рачна
    Потоа на дупчето рачната ја креваш и стегаш кумплунг до пола и малце гас се додека не се треси колата или звук кога ќе биди тоа во моментов ја спушташ рачната а кумплунгот држи до кај што е пола малку ќе го спуштиш но гледај гас да даваш да не ти згасни...
    Има на јутјуб све ќе ти е јасно а и инструктор ќе ти објасни

Без паника, без срам, без страв и се ќе биде болје
    Све што не ти е јасно обавезно да го прашаш инструкторот

На Candy.D му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.635
    Воа е одамна и во Велес, ама начинот не е ок.

4. geog

geog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали може од денот кога ќе положиш градска да закажеш термин во МВР?

5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    6.453
    Можеш да закажеш кога ќе стасаат документите во внатрешни од испитен центар. Тоа најчесто е 4 до 5 дена, претходно не, освен пример ако закажиш од сега за по 4 дена да се сликаш ама со сигурност да се стасани документите во внатрешни на тој ден, ама тоа зависи од испитен центар кога ќе ги пратат.

6. Bear10

Bear10 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали некој има искуство со Авто Школа Идол и со инструкторите таму, фала ви однапред

7. GORJAN240

GORJAN240 Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Положив за возачка и комисијата ми честиташе и ми кажа по 2 дена можам да одам во МВР да поднесам барање за возачка дозвола.

Ме интересира дали треба да закажам термин или можам да одам и да поднесам барање така ?

Фала Ви

8. Marble

Marble Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    203
    Треба да закажеш.

На GORJAN240 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. dafe993

dafe993 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    15.298
    Тестови и полигон положив од прв пат, градска од четврти за пари пусти, самиот инструктор си кажа дека го прават тоа за пари. Имав другарки кои со пари на комисијата положија од втор пат. Ама не им се давам за возење, јас за две ипол години сум зад волан секој ден и одлично се снаоѓам, а тие сеуште се тресат и се мислат кој има право да помине и што значат рацете на полицаецот.

10. GORJAN240

GORJAN240 Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам

Сакам да прашам уште нешто…Документите што ги предадов во Центарот за испит (сертификат за прва помош, лекарско , положен испит ,сведителство…) ќе ми бидат вратени во МВР или треба да одам во Центарот да ги подигнам?

11. BobiKaktus

BobiKaktus Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Mvr si gi nosi

12. BobiKaktus

BobiKaktus Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Cela dokumentacija avtoispcent... Gi nosi u Mvr niso nema da ti bide vrateno se ostanuva tamu a ti ke si zemes vozacka i ponesi si mala slika zaso na nekoi baraat

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    3.507
    Имаш документи на страната на МВР тие ископирај и пополни ги пред време, имаш и таму копии, но подобро ти е пред да одиш таму зошто знаат да се потепаат.

14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.247
    Допаѓања:
    1.288
    Немало веќе од Русија полагање градска?
    @QweenSM што направи, положи ?

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.642
    Допаѓања:
    32.655
    Фала што ме помисли мила :hug:

Инаку не, не положив ни вториот пат.
    Здравје другиот петок одеме на трета среќа, ќе дадам сѐ од себе како и до сега па ќе видеме.
    Многу е лошо што за ептен ситници се фаќаат што тоа може да му се случи на возач од 20 години, а не на почетник.. ама тоа е, станати се премногу алчни за пари.

На Michaelalala и sani99 им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.642
    Допаѓања:
    32.655
    Дечки и едно прашање имам

На 2 Јуни ќе менувам презиме, а мене ми се паѓа да полагам на 26 Мај
    Ако положам еве тогаш, а регистрацијата ми е после 1 недела, да одам да закажам за сликање после регистрацијата и со венчаницата за одма возачката да ми искочи со новото презиме?

Од испитниот центар ми кажаа да не менувам лична карта додека не положам оти сум при крај, па прашањето ми беше дали може одма да ми искочи со новото презиме или треба со старо прво па после да менувам пак?

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  17. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.298
    Допаѓања:
    25.845
    Мислам дека нема да имаш проблем и да си со старото. Јас ја користев возачката дури беше на крај со рок па после кога требаше да вадам друга го сменив и презимето

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DijanaPlc

DijanaPlc Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    25
    Се согласувам со тебе... Значи многу лошо искуство и затоа се префрлив во друга авто школа... И мене ми беше Оливер инструктор но навистина не беше заинтересиран за да објасни... Зашто така искрено не знам

На Дениција9 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vedat95

Vedat95 Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Zdravo , narednava nedela imama da polozam gradska za 3ti pat , no se razocaruvam i izgubam nadez deka ke polagam uspesno , komisijata mnogu se fati na sitnicki greski , prviot pat pustiv patnik na crveno zatoa sto patnikot vise vlegol u pesacka i na mene me praea stres deka ova sto sum go naprail e ne logicno i e golema greska , vtoriot pat istava situacija mi se desi no ne sakav da pustam patnik na crveno i pocnav da prodolzam so vozenje i me ukoci mi vike ova greska ne se zaprosti ni sam ne mozam da svatam . I sakav da ve prasuvam posle 3ti pat 4ti pat dali gleat vakvi bezvezni sitnici ? Ako e stalno vaka togas nikogas ne moze nikoj da si polozi poso i vozac od 20 godini mu se desi da prai nekoi greski !! Fhala vi od napred

20. GORJAN240

GORJAN240 Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    по 3ти пат пуштаат , евентуално 5 пат ако сам направиш грешка ,

значи 4 пат е како песна лесна рута нема замарање кочење на сред пат,

само треба да внимаваш да не згрешиш пред камера да изгледа убаво инаку од 4та е мајката за со “без врски” за повеќето вклучително и мене ,

Не ги мисли првите 3 пати , исто како да си земал дополнителен час ,

исто советувам да не фрлате пари за дополнители часови првите 3 пати бидејќи нема да ве пуштат и да знаете профи да возите ,

Полека само не ги мисли претходните полагања , се знае зошто бутаат по 3 пати ,

4ти пат е мајката

Последна измена: 21 мај 2023