Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Anyeska

Anyeska Истакнат член

Дали може некој накратко да ми објасни процедура на промена на авто школа? Градската ми е останата, не сум задоволна со моменталната школа. Знам дека треба тестовите да се земат, дали тие од моменталната школа се земаат или во испитен центар?

2. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

До кај си со часовите ?

3. Bratot

Bratot Популарен член

:)
    Платил 350 евра мито за возачка, па се жалел во полиција дека не му завршиле работа
    38-годишен жител на тетовско ѝ дал 350 евра на жена која тврдела дека ќе му „помогне“ при полагање, а откако го измамила, случајот го пријавил во полиција, соопшти МВР.
    „На 06.06.2023 во 14.00 часот во СВР Тетово, А.Р.( 38 ) тетовско Синичане пријавил дека бил измамен од едно женско лице за сума од 350 евра. Според пријавеното, тие се договориле со жената, вработена во автошкола, таа да му помогне при полагање на возачки испит, но договореното не било завршено, по што таа не му се јавувала на телефонските повици и сфатил дека бил измамен“, велат од полицијата.

Во кусото соопштение нема информација од МВР за тоа дали пријавителот ќе одговара за кривичното дело што го признал со самата пријава – дека дал поткуп, но се вели дека полицијата работи на расчистување на случајот.

4. bebaa

bebaa Популарен член

Кажете ми дали знаете што се бара на вежбата под рачна да знаеш да направиш освен тргање под рачна без да ти се врати колата? Каде можам да ги најдам поените како отценува полигонот?

5. Hisha

Hisha Популарен член

:rofl: Ем шуто ем боде.

6. Hisha

Hisha Популарен член

Да тргнеш без да ти се врати колата назад, колку што памтам само тоа е вежбата. Доле да застанеш пред линија, после погоре и на угорница да тргнеш. IMG_0809.png IMG_0808.png

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се бара само да не ти угасни колата, да не ти врати назад, и нормално да застанеш пред линијата
    А во случај да ти се деси нешто од ова, имаш 30 негативни и даваат втора шанса, барам така беше на мојот полигон

8. Hisha

Hisha Популарен член

Какви тестови? Ако градот ти е останат да полагаш само, идеш у автошкола која сакаш кажуваш дека сакаш час два плус и тоа е тоа. Они бркаат документи од испитен центар ти ништо не правиш.

9. bebaa

bebaa Популарен член

Јас малку подоле застанав пред линијата и ме казнија 30поени, и со други поени каде застанав на првата вежба напред порано малку ушет 30 паднав. Не ми ни дадоа да тргнам под рачна. Само овде на бодовников не гледам на горништево вежбата дека има казнени поени за порано запирање пред линија. А не ми беше ни растојаниево повеќе од должината на колата на првата вежба. И јас ги најдов овие бодовници ама ми рекоа сега имале други обновени со повеќе ставки. Отворив и на мвр страната истиве бодови се...

Last edited: Jun 8, 2023
  10. Selena01

Selena01 Популарен член

Значи тргаш кога ќе ти кажат, имаш на левата страна нели железна ограда (како оние на автопат). Е сега за да знаеш дали сожи правилно застаната а не мн рано или мн напред, ќе ја погледнеш железната ограда, има еден офарбан црн дел, кој треба да ти биде паралелно со телото. Така знаеш дека си добро застанат. Ти креваш рачна (до последен забец беше на мојата кола). Комисијата ти го зема тој листот. И спушташ рачна и тргаш. Немаш проблеми со враќање на колата, гаснење??

11. bebaa

bebaa Популарен член

Немам, си тргам супер. Ама ете пред да тргнам ме кутнаа.

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Само да ви кажам колку глупи тестови има кај нас лоол. Глупави прашања. Сега учам од книга и македонски и англиски да ми е полесно само овде не ги имаат сите знаци.

13. bebaa

bebaa Популарен член

https://mvr.gov.mk//vozacka-testovi/Testovi-so-tocni-odgovori/mk/prasanjaMK.htm
    Од овде учи ги истите се паѓаат. Ги имаш со одговори.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

15. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Dali moze nekoj da mi kaze od kolku godini moze da se polaga za kola.Jas prethodno znam deka mozese I od 16 ama sega neznam moze e smeneto

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Часевите можеш да ги возеш и да немаш 18, ама мислам дека за полагање ќе мораш да чекаш до полнолетство

Cvekarka likes this.
  17. marsilia

marsilia Истакнат член

Може да се полага само ако си полнолетен.

18. Selena01

Selena01 Популарен член

Има ли некој на форумов да полагал повеќе од 5-6 пати да споделите искуства? Пошо мн лошо ми оди возењево низ град. Паднав 4 пати, зедов допунски, и мн грешам на работи како поназад застанувам коа треба да се приклучам на главен пат, не сум баш на видно поле. Коа има паркирани коли и треба да ги заобиколам.

19. злоба

злоба Популарен член

Не се секирај ги буткаат и до 8ми, колку да земаат пари.

20. Selena01

Selena01 Популарен член

Ќе пријавам 6ти пат, не губам надеж ама иам прашање, дали ако ми истече здравственото ми се поништуваат тестовите и полигонот??