Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.760
    Ќе ти кажам мое искуство. Јас часовите ги завршив во 2017 година, почнав со полагање тестови и полигон пред еден месец. Пред тоа не бев во МК.
    Часовите ми ги прифатија, требаше да извадам само ново лекарско. Ги собрав документите и само отидов уплатив тестови. Откако ги положив тестовите, земав дополнителни часови полигон.

Според мене, многу е полесно ако почнеш да завршиш до крај. Не дека и вака не е изводливо ама ми требаа повеќе дополнителни часови од што сметав дека ќе ми требаат, треба да се потсетиш па и да вежбаш. Ако ги завршиш во еден рок, немаш потреба од дупла работа.

Но, во секој случај прашај во авто школата подобро. Часовите ти важат до крај, се останато ќе треба од ново.

На Трагедијаупмм и Aquanalia им се допаѓа ова.
  2. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Кај е полесно за полагање, Дебар маало или Аеродром?

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.109
    Повеќето викаат Аеродром, ама еве ја на пример полагав во центар, бидејќи сум од таа страна на градот и во Аеродром не ми се познати уличките, а Дебар маало на памет го знам и супер поминав. Пак би избрала центар. Сепак тоа е и од кај ќе возиш часови, ако возиш Центар, таму ќе полагаш, ако возиш Аеродром, тогаш Аеродром.

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Па да сите викаат Аеродром, а инструкторот ми кажа Дебар Маало е се означено, полесно е... Инаку не ми се познати мн улиците во Дебар Маало, денес возев час, некако мн тргни застани, тешко ми се виде... А од кај се тргнува на полагање и од прилика кај возеше за полагањето?

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.109
    Јас возев од стадион, мене полесно ми беше. Низ дебар маало, сите улички, кај факултетов машински, зоолошка, тој репн се вози. И низ центар ме носеше инструкторот, пошо и таму комисијата ме носеше. Епа види најпрометен е центар, ама ако не ти е познат вози Аеродром. Барем ско го познаваш, полесно ќе ти е.

6. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Ти благодарам за одговорот. Исто ми се познати, ама како пешак:DЌе возам низ центар, па ќе видиме. Некој совет да ми дадеш, има ли некои проблематични места, на што да внимавам, цаки за буткање:^)

7. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    3.910
    Исто сакав да прашам колку време важат часовите, јас ги возев во 2020, со полагање воопшто не почнав. Така да кога ќе имаш сигурна информација ако можеш сподели:).

На Aquanalia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Теоретските часови и лекарско важат една година, а практичните (возење) важат доживотно

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.109
    Офф, за буткање ваки колку сакаш. Намерно те тераат кај што е полна линија, каде што неможеш да го видиш стоп знакот, каде што е кружен тек, ама не е класичен па орв излез ќе ти каже, а ти ќе мислиш одма до тебе а не е тој пошо таму е едносмерна. Исто и за едносмерни. Ако сака да те бутне ќе те бутне. Битно не се разочарувај, нормално е да буткаат, за жал така е кај нас. Многу внимателност и концентрација мора да имаш, пошо пешациве од дрво паѓаат буквално, и секакви будали возат. Концентрација многу треба.

10. BeLLaDona23

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Ти благодарам многу:* Инаку го знам тој кружен, првата е едносмерна, има и знак и сега кога возев пак се залетав таму да одам:D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    1.133

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    268
    Јас колку што сватив, целата обука што се плаќа во автошкола - теоретски часови и возење со инструктор важат доживотно со што може цела обука да ја поминиш сега и да почнеш да полагаш на пример по 2 години..
    Лекарското е година и пол, или ако веќе почнеш со полагање и положиш ете на пример теоретска, имаш рок една година да положиш полигон и градска, ама теоретските часови и возењето со инструктор ти важат, нема потреба наново се да правиш и плаќаш..
    И јас се интересирав за истово, ве молам некој да ме поправи ако имам грешно разбрано..

На Трагедијаупмм, Bella.alleB и Billy Idol им се допаѓа ова.
  13. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    268
    Јас колку што сватив, целата обука што се плаќа во автошкола - теоретски часови и возење со инструктор важат доживотно со што може цела обука да ја поминиш сега и да почнеш да полагаш на пример по 2 години..
    Лекарското е година и пол, или ако веќе почнеш со полагање и положиш ете на пример теоретска, имаш рок една година да положиш полигон и градска, ама теоретските часови и возењето со инструктор ти важат, нема потреба наново се да правиш и плаќаш..
    И јас се интересирав за истово, ве молам некој да ме поправи ако имам грешно разбрано..

На Трагедијаупмм, Bella.alleB и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.040
    Така е. Во право си

На Трагедијаупмм и Aquanalia им се допаѓа ова.
  15. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Дали за пријавување за полагање теоретски делво испитен центар може да се однесе уверение од факултет (наместо диплома или сведителство)?

16. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.760
    Да

На Mumoftwo30 и Maryy. им се допаѓа ова.
  17. Maryy.

Maryy. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2022
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    85
    Фала ти многу. Лично се закажува?

18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.760
    Да мораш лично. Со документите од авто школа, дипломата (мислам дека ја бараа заверена на нотар), или уверение бидејќи истото е, и лична карта обавезно

На Трагедијаупмм и Maryy. им се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    55.821
    Да, јас однесов уверение. Треба само на нотар да ти заверат копија.
    А за пријавување го зедов цело досие што го имав и платив 500 ден во автошкола.

На Maryy. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    21
    Здраво!!
    Јас денес поднесов приговор дека неправедно ме бутнале , на претпоследната раскрсница додека ми беше зелено допунско јас подзастанав на видно поле за да ги пропуштам возилата од лева страна ,кога немаше веќе возила јас тргнав пополека и по 100 метри ми замерија дека не сум пропуштил пешак додека вртев десно макар и да имаше "пешак" нели се запишува 30 негативни поени нема смисла бидејќи се паѓа со 51 поен.Кога завршивме , јас стоев надвор и овие двајцава се расправаа дали да ме пуштат , тој што седеше позади сакаше но овој напред не.. и сеа сакам да ве прашам дали ќе успеам со приговорот , колку ми се шансите?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.