Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    21
    Иначе тој што седеше напред , ниту ми закочи ниту ми фати за волан.

2. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.960
    Вие што полагавте градска неколку пати, комисијата иста беше цело време? Истите двајца луѓе? Или се менуваат?:)

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.109
    Од 4та положив, вториот и четвртиот беше иста. Првиот и третиот различни беа.

На Mumoftwo30 и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    33.737
    Од 3та положив и цело време беа различни.

На Puellapulchra му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Од втора положив и ми се паднаа истите. Ама така се погоди случајно. Вториот пат имаше две комисии оти повеќе кандидати беа.

6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    1.133
    Шо бидна со приговорот ?

7. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    21
    Џабе е. Иначе не поднесов приговор туку шефот ме викнал кај него и ми објасни каде сум згрешил, за непропуштање пешак ми пишаа 51 поен баш пред крајот. Да не беше тој пешак, ќе положев..

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.109
    Да те утешам, за трема ме бутнаа. Супер сум била, концентрација се супер, ама трема сум имала. Ете до кој степен.

На NoirSerpentine и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    21
    Од кој пат положи?

10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    8.109
    Од 4ти, едниот за трема, другиот за трема пак, третиот намерно викаа дека сум застанала на трепкаво зелено, а ако не застанев ќе ме бутнеа, апла сакаа да ме бутнат и 4тиот со сила отидов, маж ми ме тераше пошо веќе ми се смачи зашто апла буткаа и положив пошо ми се падна вториот пат таа комидија што ме бутна за трема, и вече не знаеше што да измисли тој и ме пуштија и тоа без ниеден негативен. Зашто стварно возам, еве 9 месеци имам возачка не сум излезена од кола, 9 ти месец сум бремена, значу уште на Марс не се качив со колава.

На NoirSerpentine и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    21
    Дечки каде најчесто ги носат кандидатите од Зоолошка по 5ти пат?

12. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.960
    Епа, да се поздравам. Посакајте ми добредојде во клубот на возачи што не положиле од прва. Кој го интересира поопширно може да прочита у младинско ќоше од а до ш што се деси, да не давам на 100 места со моево.

Малку ме пецна што не положив од прва, али знам дека сите ги намераават вака. Ко да ти викаат или ќе платиш пари со секој пут што ќе уплаќаш или тарифа.

Две грешки кои половично беа нивна, оти не се заќутуваа. Другото се беше совршено. А и општо јас си знам за себе. Нефер работава. Али не се љутам, оти знам не е нишо лично, на сите им прават вака.

Е сега, сакам вас тука поискусниве возачи да ве прашам кај можам да им уплатам на овие. Не ми е проблем за пари, знам дека не бараат којзнае колку за од втор пут, но у моментов вака јас не познавам никој што може да ме довезе до тоа. А знам овие нејќат директно. Знам многу е конкретно ова што го пишав, али некоја од тука ако знае, ако може да помогне, би била благодарна. Може и порака, не ми менува. Секое инфо би ми било од помош.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    55.821
    @Puellapulchra добредојде во клубот, но немој да се разочаруваш, не пуштаат од прва секако без врски.

Јас паднав првите два пати, вчера ми беше вториот пат. Првиот пат бев испаничена, пак не возев лошо ама ме носеа на потешки места за да ме "фатат", и ме фатија дека премногу сум заминала во спротивна лента ко вртев во споредна улица каде десната лента беше сета со коли паркирани (а си дадов лев трепкач), а потоа ми рекоа не сум дала некаде првенство иако според мене немаше смисла пошто баш се сеќавам дека немаше коли зад мене на главната улица. :)

Вториот пат ми беше многу по рилекс, немав трема воопшто и ич не се нервирав, супер си извозив и со инструкторот пред полагање. Ме носеа по друга рута и исто така ме чекаа да ме фатат за нешто. На крај признавам дека моја грешка беше што не се построив докрај лево за вртење од еднонасочна улица, а улицата беше широка и необележана, па ми рече дека сум за право повеќе. Исто така ми рече не сум пропуштила човек да помини каде што немаше пешачки, па ми вика ама овде треба да има и можи да премини оти наводно немало друг на сто метри, јас требало да знам. :D
    Нејсе тоа е, другото сѐ ми беше супер и самата знам дека предобро извозив, па не се нервирав, очекувано ми беше. Најмногу што ме "изнервира" беше пред да тргнам со колата на радио ми почна омилената песна и таман се израдував за мотивација тој од комисијата до мене ми го исклучи радиото. :punch: :rofl:

Инаку ако си сигурна дека возиш добро но не сакаш пак да те туркаат за инает, лично јас не би ти препорачала, вчера ми кажуваше инструкторот за случај за некој што платил од прва да го пуштат и го заебале пак, го турнале. :) Па на крај пари ко за тројца кандидати му дошло да им плати. Така да не вреди ризикот, се знае како е кај нас.

14. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.960
    @Amellie13 фала ти на поддршка, ценам:l:

Јас вака ќе си запишам и тука што ми се деси, па на некој може ќе му е од помош.

У цела вожња имав две грешки. Едната ми беше тргање со втора брзина, а другава ми изгаси колава. Ова со втора брзина, беше апсолутна чиста збунка. И двете ќе си ги признаам со пола уста, пошто јас нели бев таа зад воланов, но луѓево беа професионални мрчатори, посебно тој што седеше до мене.

На такви кажани глупости, иако не им враќав, почна паника да ме фаќа и да ми се тресе цело тело и едноставно не издржав, кумплунгот пребрзо го пуштив и колава изгаси. На часовите никад, али баш никад ова ми се немаше десено. Малку ми е срам ова што го кажувам, пошто на моја возраст имам возачко искуство големо колку дете од забавиште, значи и пред 18, си возев ја на диво.

Но се друго за мене што запишаа беше чиста местенка. Не знаете какви местенки ми правеа овие. Камерава паѓаше на секои 3 секунди, и моментите каде што беше падната човеков ми го грабаше воланот, да напоменам без причина, и ја шантраше колава лево десно, значи не за да ме оттргне од замислената згазена линија или па неговиот делузионален тротоар, туку чисто колку да запишат нешто како грешка.

Да не почнам да ги набројувам и замислените пешаци...

Јас нејќам да се фалам, но се друго беше апсолутна перфекција, возење без грешка иако бев преплашена, не од колата, туку од овие двајцава.

На крајов од вожњава едниот си призна, меѓу редови му кажа на мојов инструктор дека е топ извозеново, али не можеле едноставно да ме пуштат.

И така мојов прв пат за полагање помина ко шо кажав. Вчера ми беше криво, али денес сум подобро. Сфаќам дека не е моја вина и дека не е нишо лично, туку дека сите ги заебаваат вака. Со едно девојче од авто школава кај што одам се зазборевме и ми вика оваа ич не се секирај и да не те пуштат неколку пати. Кога полагаш од трет исто ко да ти е прв пат. И така.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Може да се помине улица, ако пешачкиот е на повише од 100метри мислам. Го имам читано тоа кога полагав.
    Ама ти од кај би знаела дали има или нема пешачки на 100 м

На SummerGirl, Трагедијаупмм и Amellie13 им се допаѓа ова.
  16. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.960
    Да, но нема предност. Или има?:?:

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Треба да му се даде предност

На sardela и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    55.821
    Да, јас не можев да знам каде е следниот пешачки, не ги знам толку напамет улиците. :?: Па и човеков си стои и ме гледа, не проба да премине (но и јас не возев брзо), гледаш автошкола тргни се малце, оти еве вака за глупости ќе те турнат. :D

На Трагедијаупмм и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  19. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.960
    Тие што стојат на пешачки и ти даваат предност на тебе се најлоши:wasntme:
    Ова на еден од часовите ми се деси. Јас застанувам на пешачки да го пропуштам и човеков цело време ми дава предност на мене. А инструкторот ми викаше, ќе седиме у место дур не помине. Ми вика, за ова буткаат на полагање. И така 2 минути де он ми даваше предност, де јас него, се подававме со предноста и на крај му текна на човеков да помине насмеан од шестка до шестка.
    Се надевам дека на следно полагање нема да налетам на сличен:rofl:

На Трагедијаупмм и Amellie13 им се допаѓа ова.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.092
    Допаѓања:
    55.821
    Имав и таков случај, жена застаната на пешачки се пули во една точка напред со умот којзнае каде, и стои не мрда, јас намалив и ја следам што ќе прави, и самиот тој од комисијата ми рече терај оваа не преминува. Арно барем за тоа беше разбран.
    Не се можни луѓево ко за инает да ти прават. :drunk: Јас будала сум што кога видам дека иди автошкола од некаде не се приближувам на пешачки, иако сум со намера да поминам, за да не го збунам тој што вози ако полага. :D

На Трагедијаупмм и Puellapulchra им се допаѓа ова.