Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.245
    Трема да се нема, или да е мала, ако е можно. Секако на пешаци, кога се приближуваш до пешачки, тргни ја ногата од гас, и гледај лево-десно. Предност на некоја раскрсница, ако ти се погоди кола, и ако возиш на некоја.

На SummerGirl и yyyyhjj. им се допаѓа ова.
  2. Sweet baby

Sweet baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    • Пишувај кирилица
    Zdravo luge jas poloziv , ali od kako poloziv mi vleze nekoj strav samo mislam , dali ke znam da se parkiram ,dai ke mozam da si ja svrtam kolata pa sega kupivme kola cekam da ja donesat samo sto jas se obucuvav na dizel a kolata e benzin neznam dali ke znam da ja vozam dali imal nekoj vakvo iskustvo i kako ste go pominale stravot help

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.245
    Ако си положила, првен ќе возиш низ град пак, во присуство со твој близок. И за паркирање, само на големи паркинзи за почеток, ама јас знам и возачи што одамна положиле, па цело време паркираат на паркинг, дека е пошироко, не измеѓу 2 коли. И јас полагав со дизел, никогаш немам возено бензин, ама ќе треба да додаваш гас на бензинот, не е како дизелот да тргне на кумплуг.

На SummerGirl и Sweet baby им се допаѓа ова.
  4. yyyyhjj.

yyyyhjj. Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Имам пробано бензин а уште сум почетник, па ќе ти кажам се ти е пракса. Може често ќе ти се гасне на почеток, но би требало за брзо да се навикнеш, ќе треба многу повеќе гас да додаваш за забрзување. Исто така шо иам приметено е дека ќе менуваш почесто од брзина у брзина.

А за паркинг си треба многу пазење можеш да пробаш со некој блисок. Паркингзите како у ист гејт ќе ти бидат пеколни на почеток, гледај оставај си ја на поотворено.

На Sweet baby му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    9.499
    Ќе ти помине стравот со многу вежбање.

6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    8.402
    Иста е колата на дизел и бензин, само начинот на согорување на горивото е различно и работата на моторот.

7. Sweet baby

Sweet baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2021
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    • Пишувај кирилица
    Fala vi na site mnogu mi znachi samo na toa mislam dur ne ja donesat kolata ke si go tupev mozokot ma da i sea uste ama malku se smiriv

8. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    216
    Сите сме си поставувале вакви прашања, но ќе видиш дека се можеш да направиш. За паркирањето е потешко барај пошироки места и вози со некој искусен на почеток. Пробувај на некои блиски дестинации да одиш сама и колку што можеш повеќе вози само така ќе се ослободиш. И да направиш грешка не е ништо страшно , само секако да не биде голема сообраќајка. Јас имам лошо искуство со бензин и јас зедов бензин на почетокот ја возев малку и воопшто не ми се допаѓаше многу се потешки од дизелот. Ја продадов и зедов дизел . Не знам зошто никој не ми посочи да не земам бензин на почеток.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    1.842
    Јас имам бензин плин. Не видов голема разлика во возењето ама страв да 3 години имам возачка првата година ќе направев глупост.. пример при паркирање сум ја закачила па не возев 3-4 месеци... после мм имаше операција на кила не можеше да пазари ајде до маркет на набавка. Па активирав малку,после пак направив грешка немаше последици ама можеше да има не сакав да возам мм ме форсираше. Почнав ама пак само низ наша населба е после ме префрлија на работа на локација за да стигнам ми требаат два автобуси и негде 45-55 мин. а со кола за 15-20 сум таму и почнав активно да возам. Фала Богу :) сега не можам да замислам без кола да дојдам на работа.
    Колку повеќе возиш повеќе се опушташ тоа е факт. Само треба внимателно многу.

На mickey18, FlowerMarija, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    56.754
    И јас се обучував на дизел, и имам тешкотии кога пробувам да возам на бензин. Ме убедуваат демек исто било, ама не е, особено за почетник без некое искуство што се обучил на дизел. Факт е дека на бензин е потешко и бара многу повеќе спретност. Не дека не можи да се научиш, ако имаш некој до тебе со кого ќе возиш мислам дека за некое време без проблем ќе возиш и бензин. Јас го немам тој луксуз да има некој време да се развозува со мене дури се навикнам и затоа стриктно дизел сакам да купам, она на кое веќе сум научена и би возела сама со помал страв.

11. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.232
    Ми треба совет. Да, со што повеќе возење ќе се навикнам, но мене ова стварно ми е проблем. Едноставно немам перцепција за колоната вп која возам. Или возам скроз на десно, па после скроз до линија. Никако не можам да ја замислам колава дека точно во лента возам. И нервоза ме фаќа, не сакам ни да возам од што се плашам дека ќе направам нешто.
    Пред неколку години имав претрпено нешто, кај што јас не возев, и се заплашив максимално. Со возење ќе помине, ама како кога ми е страв да не удрам нешто, некого? Се нервирам..

12. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.245
    Гледај ги ретровизорите, и ќе видиш каде си повеќе, дали до средната линија, дали десно.
    Гледај ги често.

На Stark, Трагедијаупмм и Miss666 им се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    8.402
    Левиот и десниот вентилатор од климата покрај вратата нека ти бидат ориентација каде возиш пошто се приближно исто позиционирани со предните тркла. Исто така поткрени го седиштето за да го гледаш носот и крилата на колата ако веќе сакаш да знаеш каде точно се движи а на ретровизорите ќе гледаш дали со во коловозна лента.

На Stark, TammiB5, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    1.842
    Ме интересира дали негде е запишано дека возачите на ЏИП имаат предност ,оти попат така се понашаат...
    Значи цела недела некој џип ми се упикува ко неарен ...

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.245
    Пола од тие со такви коли, не знаат да возат, според мене - не мора да биде точно.

На Mumoftwo30 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    21.221
    Не, пошто се идиоти. :)
    Се мислат на повисоко возат и ако се чукнат другиот ќе страда итн, таа е логиката - мизерна.

На Трагедијаупмм, SummerGirl и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  17. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    1.842
    Иронично ми беше тоа со предноста знам дека немаат.
    Туку треба да му се засилат да се чукниме па да тужам за претепан стрес во бременоста па да видам дали ќе му е за ум ,ама то со еден а шо сите така се понашаат ништо нема да сменам. Батали.

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    21.221

Јас и да сум на главна улица, пак сум претпазлив итн. Доволно сум имал стрес во живото па и ова, ако можам да одбегнам, одбегнувам.

19. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    1.842
    Апсолутно, исто и јас.
    Ама некогаш лошо се пикаат (како денес) и после цел ден стресен ми е.
    А нема поента за инат да се удриш...

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    21.221

Јас многу се нервирам оти има простаци такви, ама тоа е сообраќајот секогаш да внимаваш како возиш, ама исто така да внимаваш и од другите возачи, тие поопасни се. :)