Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Зошто толку долго се чека? Мал број на членови во комисија или?

2. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Дали за возачка мора да се полага во градот каде што сме по лична карта? Јас не сум од Скопје но тука живеам, дали може да полагам тука или мора во родниот град

3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Мислам дека мораш во родниот град.

4. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Оти се полага само два дена во неделата. Вторник има само градска, а петок има тестови, полигон и градска. Плус не сакаат да се замараат да поминат повеќе луѓе за полагање, закажуваат по 4-5.

5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Часовите можиш да ги возиш и каде што си, но за полагање мора по лична карта.

Meddy likes this.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Часови можеш во Скопје, да полагаш во родниот град.

7. Stark

Stark Форумски идол

Според мене најубаво е да си возиш кај шо треба да полагаш барем ќе ги научиш улиците..

8. majamaja13

majamaja13 Активен член

Здраво, пробав да најдам одговор ама не успеав па ќе си прашам самата. Почнав часови ама воопшто не сум задоволна од инструкторот. На телефон е 80% од часот.

Денес возев по град за прв пат и мислам дека уште не можам да се смирам од страв и од сите грешки што ги направив. Се што ме има научено досега е како да менувам брзини и тргни застани на прав пат. Ништо ново ми нема кажано освен тоа што сум ја прашала самата. И ќе речеш епа прашувај повеќе, ама и тоа има граница. Не можам да ја прашам да ми објасни нешто што не ни знам дека постои.

Згора на се, ми дадоа инструктор што не го збори мојот јазик без да ме прашаат само заради тоа што името не ми е македонско. Кога прашав дали може да ми објаснува на македонски, одговорот беше дека не знае убаво македонски, ама ајде “ќе се снајдеме”. Со многу буткање се убедив да конечно се научам ама искуството до сега ми е толку непријатно што сакам да се откажам.

И јас сум инструктор (друга бранша) и не можам да замислам толку неодговорно да се однесувам кон луѓето што ме плаќаат да ги научам. Имате ли предлози за инструктори кои што се трпеливи и не им е мачно да објаснат и посветат внимание? Можам ли воопшто да сменам инструктор и/или автошкола?

9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Да смениш инструктор и а.ш можеш било кога ,менуваат и во тек на полагање.
    Ива обука ,инструктор Наташа со тоа шо ова беше 21 ва ,не знам дали уште работи таму. Јас не бев цела обука со неа исто незадоволна од инструкторот ама цело време бев као ај со него почнав не знам пак ако не се погоди шо ќе праам итн и јас закажано полагање за полигон втор пат он ми се јавува вика заборавив да ти кажам ќе идам на одмор оди одложи...
    Викам не сакам се јавив во а.ш реков кој сакаш праќај ми да го чекам 2 недели од одмор немам намера и тогаш ми ја пратија Наташа. Со неа одма положив полигон а и за град направивме дополнителни и повеќе ме опушти.

10. dzvezda@

dzvezda@ Активен член

za koja avtoskola se raboti?

Stark likes this.
  11. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Оди во автошколата и побарај да ти го променат инструкторот. Станува збор за твои вложени пари и треба чим си уплатила да добиеш знаење.

12. v3s4

v3s4 Активен член

Неготино Кавадарци Велес масакар се праве .Јас полагам во Неготино ме куткаат по 5 пат.Не ти ја препорачувам комисијата на Вардарскиот регион под рој регион спаѓа Кавадарци Неготино и Велес

dzvezda@ likes this.
  13. yyyyhjj.

yyyyhjj. Истакнат член

Положив, почнав и самостојно да возам, и со другарки другари до други градови но некако бочното паркирање меѓу две коли сеуште ме плаши. А и мислам дека и на паркинг нема да се снајдам, дали дека немам доволно со инструкторот вежбано, само на полигонот и толку.

Stark likes this.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Зошто нема да се снајдеш на широк паркинг?

15. yyyyhjj.

yyyyhjj. Истакнат член

Мислев на таков паркинг како у ист гејт или сити мол, не знам дали поради страв да не ја удрам

16. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Ако треба, ќе правиш повеќе маневри, напред - назад.
    Не знам, како би ја удрила и на шо точно мислиш.

17. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Јас те разбирам и скроз знам на што мислиш. На истово ми беше страв и секогаш барав паркинг каде нема коли. На почетокот најлошо ја паркирав, ја газев линијата, излагав од линијата и слично. После неколку вежбања, сега немам страв и успевам убаво да ја паркирам. Да требаше меѓу две коли да ја паркирам 99% ги удирав другите коли.
    Затоа како совет, барај каде што има една кола, празно место и на другото празно место да можеш да паркираш

18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Најлесно ти е во рикверц на таков паркинг, денес и после 10 години возење и тоа активно возење, 99% така се паркирам. Прво подобра прегледност имаш така, второ и за излегување ти е попрегледно.
    Искрено многу ретко на таков паркинг се паркирам "на право", можам ама не гледам зошто да се "мачам" :) Плус ако се погоди некој паркиран со поголема кола, треба да си израчунаш простор за врата да си отвориш, полесно е сето во рикверц.

Cutiepie1 likes this.
  19. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Оф скроз, само ретровизори.

CameliaMiller likes this.
  20. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Здраво. Препорачајте ми инструктор од кој сте задоволни во Скопје. Имам возачка 4 години, но кога ја земав возачката не почнав со возење, и ми се направи страв, и сакам да го сменам тоа, па сакам да земам дополнителни часови.

Ми треба инструктор што ќе ми ја разбере ситуацијата, ќе ми објасни се што не ми е јасно, и подобро би било доколку е жена.