Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.778
    Зошто толку долго се чека? Мал број на членови во комисија или?

2. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    578
    Дали за возачка мора да се полага во градот каде што сме по лична карта? Јас не сум од Скопје но тука живеам, дали може да полагам тука или мора во родниот град

3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.778
    Мислам дека мораш во родниот град.

4. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    114
    Оти се полага само два дена во неделата. Вторник има само градска, а петок има тестови, полигон и градска. Плус не сакаат да се замараат да поминат повеќе луѓе за полагање, закажуваат по 4-5.

5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    56.753
    Часовите можиш да ги возиш и каде што си, но за полагање мора по лична карта.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.487
    Допаѓања:
    37.284
    Часови можеш во Скопје, да полагаш во родниот град.

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    21.212
    Според мене најубаво е да си возиш кај шо треба да полагаш барем ќе ги научиш улиците..

На Малечка Малинка и Cutiepie123 им се допаѓа ова.
  8. majamaja13

majamaja13 Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Здраво, пробав да најдам одговор ама не успеав па ќе си прашам самата. Почнав часови ама воопшто не сум задоволна од инструкторот. На телефон е 80% од часот.

Денес возев по град за прв пат и мислам дека уште не можам да се смирам од страв и од сите грешки што ги направив. Се што ме има научено досега е како да менувам брзини и тргни застани на прав пат. Ништо ново ми нема кажано освен тоа што сум ја прашала самата. И ќе речеш епа прашувај повеќе, ама и тоа има граница. Не можам да ја прашам да ми објасни нешто што не ни знам дека постои.

Згора на се, ми дадоа инструктор што не го збори мојот јазик без да ме прашаат само заради тоа што името не ми е македонско. Кога прашав дали може да ми објаснува на македонски, одговорот беше дека не знае убаво македонски, ама ајде “ќе се снајдеме”. Со многу буткање се убедив да конечно се научам ама искуството до сега ми е толку непријатно што сакам да се откажам.

И јас сум инструктор (друга бранша) и не можам да замислам толку неодговорно да се однесувам кон луѓето што ме плаќаат да ги научам. Имате ли предлози за инструктори кои што се трпеливи и не им е мачно да објаснат и посветат внимание? Можам ли воопшто да сменам инструктор и/или автошкола?

На Justicija, Cutiepie123 и Kateepp им се допаѓа ова.
  9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.830
    Да смениш инструктор и а.ш можеш било кога ,менуваат и во тек на полагање.
    Ива обука ,инструктор Наташа со тоа шо ова беше 21 ва ,не знам дали уште работи таму. Јас не бев цела обука со неа исто незадоволна од инструкторот ама цело време бев као ај со него почнав не знам пак ако не се погоди шо ќе праам итн и јас закажано полагање за полигон втор пат он ми се јавува вика заборавив да ти кажам ќе идам на одмор оди одложи...
    Викам не сакам се јавив во а.ш реков кој сакаш праќај ми да го чекам 2 недели од одмор немам намера и тогаш ми ја пратија Наташа. Со неа одма положив полигон а и за град направивме дополнителни и повеќе ме опушти.

10. dzvezda@

dzvezda@ Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    10
    za koja avtoskola se raboti?

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.778
    Оди во автошколата и побарај да ти го променат инструкторот. Станува збор за твои вложени пари и треба чим си уплатила да добиеш знаење.

12. v3s4

v3s4 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Неготино Кавадарци Велес масакар се праве .Јас полагам во Неготино ме куткаат по 5 пат.Не ти ја препорачувам комисијата на Вардарскиот регион под рој регион спаѓа Кавадарци Неготино и Велес

На dzvezda@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. yyyyhjj.

yyyyhjj. Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Положив, почнав и самостојно да возам, и со другарки другари до други градови но некако бочното паркирање меѓу две коли сеуште ме плаши. А и мислам дека и на паркинг нема да се снајдам, дали дека немам доволно со инструкторот вежбано, само на полигонот и толку.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.243
    Зошто нема да се снајдеш на широк паркинг?

15. yyyyhjj.

yyyyhjj. Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Мислев на таков паркинг како у ист гејт или сити мол, не знам дали поради страв да не ја удрам

16. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.243
    Ако треба, ќе правиш повеќе маневри, напред - назад.
    Не знам, како би ја удрила и на шо точно мислиш.

17. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.778
    Јас те разбирам и скроз знам на што мислиш. На истово ми беше страв и секогаш барав паркинг каде нема коли. На почетокот најлошо ја паркирав, ја газев линијата, излагав од линијата и слично. После неколку вежбања, сега немам страв и успевам убаво да ја паркирам. Да требаше меѓу две коли да ја паркирам 99% ги удирав другите коли.
    Затоа како совет, барај каде што има една кола, празно место и на другото празно место да можеш да паркираш

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.647
    Допаѓања:
    273.324
    Најлесно ти е во рикверц на таков паркинг, денес и после 10 години возење и тоа активно возење, 99% така се паркирам. Прво подобра прегледност имаш така, второ и за излегување ти е попрегледно.
    Искрено многу ретко на таков паркинг се паркирам "на право", можам ама не гледам зошто да се "мачам" :) Плус ако се погоди некој паркиран со поголема кола, треба да си израчунаш простор за врата да си отвориш, полесно е сето во рикверц.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.243
    Оф скроз, само ретровизори.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vrapce.b

vrapce.b Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    218
    Здраво. Препорачајте ми инструктор од кој сте задоволни во Скопје. Имам возачка 4 години, но кога ја земав возачката не почнав со возење, и ми се направи страв, и сакам да го сменам тоа, па сакам да земам дополнителни часови.

Ми треба инструктор што ќе ми ја разбере ситуацијата, ќе ми објасни се што не ми е јасно, и подобро би било доколку е жена.