Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    2.772
    Билјана во Боби Ем побарај ја

На vrapce.b и simoncelicius им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    1.830
    Како бе полесно рикверц ,еве и мм тоа ме убедува. Мене тоолку ми е страв да пробам не се опишува. Ама и за паралелно бев така па во зорт пред Јане само едно место за така ,да видиш како се паркиралоо брзо и лесно :rofl:

3. ТедИ11

ТедИ11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    4.291
    Здраво еве едно глупо прашање пд мене....
    Конечно се решив да полагам за Б најпрво се вадело лекарско ми закажаа за 20 месецов...
    Што е уствари лекарсково....систематски преглед...тестирање некое....може ли да ми го објасните??

4. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.992
    Допаѓања:
    9.477
    Те проверуваат за вид, слух, крвна група и психички и физички дали си способен да возиш.

На ТедИ11 и Stark им се допаѓа ова.
  5. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    461
    Дали после помината обука и положен теоретски дел, ако помине една година и не се положи полигон и градска дали пропаѓа само положениот теоретски или пропаѓа и обуката со се часови?

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.773
    Допаѓања:
    40.569
    Само теоретскиот дел пропаѓа.

На IvvaNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.169
    Дали може некој да ми каже колку чинат дополнителни часови ?
    Имам возачка повеќе од четири години и ниту еднаш не се обидов сама да возам без нечие присуство а веќе последнава година воопшто и не возам. Осеќам некој страв ,изгубив некако волја и сум заборавила многу работи.
    Најголем проблем ми е кога ќе морам да намалам кога одеднаш ми излегува возило или било што одма ми се стресуваат нозете и незнам што треба да правам, незнам како да го смирам возилото, ќе ми изгасне....

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    56.751
    Треба да возиш често, нема друг начин да го намалиш стравот. Прво доколку е можно само со нечие присуство (искусен шофер) и одете подалеку, често развозувајте се. Потоа ќе пробаш сама и полека ќе се навикниш. Ќе си одиш само на позната рута прво.
    Јас почнав да возам сама почетокот на март, и првите две недели, особено првите дена бев многу стегната и ептен бавна. Вториот ден веќе излегов да возам сама на отворено, од Прилеп за Битола. Се стегав но полека успеав, продолжив и сега ми е далеку намален стравот, почнувам и по други рути да одам. Ако треба ќе си го гледам патот на гугл мапс однапред, ќе си пуштам навигација. Има секакви будали што можат да ти свирнат понекогаш, но не обрнувај многу внимание на нив. За паркирање ми е уште проблем, немам пробано никакво друго освен директно нанапред да се паркираш на паркинг место, и исто така мразам угорници. :D Но со време и со искуство ќе биди сѐ.
    Инаку не знам колку кошта ти каде што си, овде е 700 денари еден дополнителен час. :) Јас иако возам веќе 2+ месеци, си мислев да земам за во градот каде што не полагав а седам често, ете уште не се осудив низ центарот да возам таму сама. :?:

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.169
    Јас полагав во ептен мал град со две улици, дури срам ме фаќа кога ќе кажам дека не возам.(facepalm)
    Доволно ми е тука да возам немора во центар по големи градови.
    Прашав една автошкола рекоа 1500 ден саат ипол возење или 1000 еден час.
    Е сега автошколата е друг град и незнам дали да се обидам тука , некои рути со помала раздвиженост...

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.178
    Допаѓања:
    56.751
    Обиди се на рути со помалку раздвиженост и полека, со тек на време ќе ти се намалува стравот ќе видиш.
    Еве сега баш возев по за мене нова рута, си имав, навигација цело време и ги следев знаците, и сѐ беше океј. :)
    Инаку ова 700 денари колку што знам е за час од 45 минути.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.