Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Depressy

Depressy Нов член

Ne te razbrav ali od tetovo sum

2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Однеси ги тие документи плус лекарско ново во испитниот во Тетово и ќе ти кажат тие се подетално :)

3. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Јас имав слична ситуација. Беа исто поминати 7 години и сакав повторно да полагам. Ја земав потврдата за извозени часови, прва помош и извадив ново лекарско.
    Кај мене беше поразлично бидејќи не отидов во истата автошкола туку ја променив. Земав дополнителни 3-4 часа со нов инструктор и да можам да повежбам на колата со која би полагала. Вежбавме на полигон и после тие часа уплатив да полагам полигон. После исто така земав неколку дополнителни часа пред полагање градска.
    Кога ќе носиш за пријава прв пат за полагање, се носат документите, копија од лична карта, лекарското и ќе ти дадат од авто школата нивна уште една потврда дека ќе полагаш од кај нив.

Не е никаков проблем се додека ти се извозени часовите. Тие ќе ти важат доживотно. Само лекарско се вади на 1 година.

4. Stark

Stark Форумски идол

Возам скроз по прсвила и прописи и често ми коментираат многу сум бил спор. |(

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Искусните шофери ќе речат - Ете ти го патот 8)

eliesaab and Stark like this.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Не си ти спор, тие се брзи.
    Јас на отворено на пример често возам 10 над дозволеното за ете да не им се влечам премногу, но пак ме претицуваат со голема брзина. :?:
    А низ град не се осудувам над 50 па нека се нервираат колку сакаат.

7. Anastasia579

Anastasia579 Активен член

Дали може online да се провери дали е изработена возачката дозвола?
    Или некој контакт број за информации..

8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Ќе полагам во август, инаку инструкторот ми вели дека возам ко маж. :rofl: (facepalm) :emo:

Alien_, MB993, eliesaab and 1 other person like this.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Шо значи тоа? Какво е тоа возење ко “маж”?

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Претпоставувам добро… пошо не сметаат нас жените дека сме лоши шофери. По диголт кога ќе видат некој како греши во сообраќај од аа сигурно е жена викаат.|(

11. sj *O*

sj *O* Популарен член

She said what she said.

Alien_ and Feniksgirl like this.
  12. Hisha

Hisha Популарен член

Глупости

Stark likes this.
  13. Oksa

Oksa Истакнат член

Здраво. Дали има опција да се плати онлајн за полагање на теоретскиот дел или со картичка на лице место,многу е рудиментарно само уплатници да се прифаќаат. Ви благодарам.

14. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Онлајн може ама треба испринтани да ти се со потпис и печат од банката.

15. Марга_04

Марга_04 Нов член

Здраво.Јас ја завршив обуката за возење,но за жал не сум задоволна од искуството со инструкторот што го имав немав доволно јасни објаснувања, често се чувствував под притисок и сега не се чувствувам доволно сигурна кога полагам градска.Сакам да земам неколку дополнителни часови со нов инструктор, па доколку некој може да ми препорача смирен и професионален инструктор во Скопје,би била многу благодарна.
    Дополнително,би сакала да слушнам совети од возачи ако најдобро да се надмине тремата при градска? Јас утре полагам по втор пат,и чуствувам повторни трема.Турата е Дебар маало каде тргнувам од градски стадион.Ви благодарам на одговорите.

16. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Слична ситуација имав и јас, каде не сакав да продолжам со стариот инструктор. Ја најдов Билјана од авто школа Боби Ем, ми помогна ептен да го навладеам стравот, плус дека и жена ми беше поразлично. Такада би ти ја препорачала неа

Марга_04 likes this.
  17. MrsBrown

MrsBrown Активен член

Одличен и внимателен возач сум, но многу ме нервира негрижата и бахатото и безобразно насилничко возење од страна на поголем број возачи.
    Пред некој месец ќе настрадав сабајле, во пуст град поради возач кој излета од бензинска и недозволено влезе во мојата трака, буквално ќе ме повредеше или полошо. Господ ме спаси, а и неа пошто бев на ивица да излетам од кола и да ја претепам.

18. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

ВештоСта во возењето, според мене е, да си спремна 3 чекори пред другите. :)

eliesaab and Amelia. like this.
  19. MrsBrown

MrsBrown Активен член

Сакала нејќела мора да бидеш, мада има вакви непредвидливи ситуации и мора брзо да реагираш или си настрадал.
    Добро, после има мајки шајки, escuse my french, и животот продужава

eliesaab likes this.
  20. rainbowec

rainbowec Популарен член

Уште немам положено, 2 пати паднав градска, не се обесхрабрувам и не се откажувам.
    Ама јас стварно не знам како ќе се вози во Скопјево затоа што колку и да возиш прописно, од психопативе и дивјациве не си безбеден во ниеден момент ни како возач ни како пешак. Да не збориме за тоа дека немаат грам осет и трпение за нас ПОЧЕТНИЦИТЕ што сега УЧИМЕ да возиме, те гледа дека си со автошкола или уште полошо дека си со КОМИСИЈА и дека полагаш, они ко за инат ти свират ти влагаат у лента ти прават непотребни стресови.

Еве пред некој ден поминувам на пешачки, дечкото со автошкокла нормално дека застана да ме пропушти да поминам, таа гуската позади него му свири на најјако нервозна пошто морала 5 секунди да застане.
    И јас застанав пошто се напнав, и викам добро нели глеаш дека е пешачки премин и дека дечкото А И ТИ мора да застанете, она почна да ми пафта со раце и да урла по мене. Тежок идиотизам.
    Исто и за на велосипедски патеки, кај ќе стигнат си паркираат и ја окупираат патеката, а ти не можеш да поминеш мораш на булевар да се симнеш. Објаснувај се посочувај дека е патека за велосипеди а не паркинг за коли ама залудно, добиваш одговор у стилот "ај ма бркај работа" или "ај ма не ме замарај"...

Majchi Pajchi and Bozica1980 like this.