Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Гледај кога ти свират, како на тоа...дека треба да возиш поспоРо и немаш гајле..:$

2. rainbowec

rainbowec Популарен член

Кога јас возам не се замарам дали некој ми свири, си следам правила знаци и си терам они нека ми свират до утре. Туку општо зборам за немање возачка култура, дивеењето, опасноста, и неодговорноста што владее по нашиве улици.

3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

И кога ќе те помине (ако ти свирнал пред тоа) не го гледај, само напред, вози го твојот филМ.

rainbowec likes this.
  4. Teodoris

Teodoris Активен член

Сакам да сменам автошкола. Како оди постапката?

5. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Како мислиш да смениш автошкола?
    Имаш веќе уплатено во една за часови, ама се предомисли за друга?
    Ако е така мислам дека не може да ти се префрлат парите особено ако ти се извозени часовите, ако не ти се не сум сигурна, може можат да ти ги вратат.
    А во друга автошкола можеш да си уплатиш часови без разлика дали веќе си возела во една.

6. Ravenn

Ravenn Истакнат член

Првпат ќе возам скопје-охрид. Некој екстра совет да дадете? Не од типот вози бавно и почитувај патна сигнализација. Нешто што можеби почетници не знаат.
    Фалааа

7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Ако, важи ова уште, се качуваш по стрмни предели и се симнуваш до Кичево, јас би го бирал патот од другата страна поради населението до Кичево, Прилеп-Брод-Кичево-Охрид, мора многу да се внимава, како и да е.

8. f.girl

f.girl Форумски идол

Како опиша ко да мора на Шара да се искачи :D Не е стрмно воопшто, нормални искачувања и кривини, патот е добар и супер за возење, нема зошто да кружи.

@Ravenn јас едино би ти дала совет да внимаваш при искачувањето накај Стража кога има три коловозни ленти, пред мостовите на неколку места се спојуваат двете ленти (средната и твојата) во една и баш во тој момент може некој да те претекнува па биди повнимателна да не ти доаѓа некој од страна, немој наеднаш да се вклучиш налево во лентата без да погледнеш убаво. Истиов случај го имаш и точно кога ќе се качиш на Пресека, а баш тука брзаат бидејќи после е удолнина и забрането е претркување.

Друго вака посебно не ми текнува, пуштија и дел од автопатот, супер е за возење, вози по прописи и немаш гајле. Најлош дел според мене е после Пресека кога се спушташ накај Охрид пред новиот автопат, многу е пропаднат асфалтот и е нерамен, вози со помала брзина на тој дел освен ако немаш некој камен во бубрег :lol:

9. Марга_04

Марга_04 Нов член

Дали некој може да ми препорача инструкор што држи приватни часови.Благодарам однапред

10. нина122

нина122 Популарен член

И јас со Виктор ќе почнам да возам сега да се врати од одмор, фала ти на препорака, ќе пишам искуство.

Majchi Pajchi and Mumoftwo30 like this.
  11. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

По-фреквенТно е од таа страна.

12. r1905

r1905 Активен член

Луѓе ....неможам да ви опишам колку мизерно се чувствувам... Тестови од прва ниеден негативен.. полигон извежбан до совршенство ... И после првата вежба направена, трема умор трета смена на раб и право на полагање .. и влегов на втора вежба од кај што не треба не искружив незнам што ѓавол ме натера .. директен пад секако, ја преплавија душата до дома и прокрварев од стрес а само што дознав дека сум бремена .... Неможам да поверувам дека ова стварно се случува...

13. rainbowec

rainbowec Популарен член

Те молам не си прави стрес од ова, ако си паднала прв пат ќе положиш следен пат. Немој здравјето да си го трошиш, особено сега кога си бремена внинмавај на себе.
    И јас првиот пат паднав, од трема од глупост од не знам што, да сме живи и здрави само!

14. r1905

r1905 Активен член

Тоа ми е највеќе криво што од глупост паднав се осеќам како губитник... Сите гледаа во мене и не веруваа од каде ми е таа идеја да свртам таму .... Ми дадоа и упат да се чистам ако не престане крварењето .... Ништо не ми оди аман ;(

15. rainbowec

rainbowec Популарен член

Леле ееееј полека, смирено, дали знаеш за колку банално нешто си се изнервирала.
    Ново ни е ова, учиме, грешиме, паѓаме па стануваме. Што е најстрашното што можело да се случи? Да паднеш. И? Голема работа. Си се збунила трема те фатила и тоа е тоа, не си ја прави ситуацијата комплицирана зошто верувај тоа е само во твојата глава. Не вреди ништо на светот, а особено нешто вакво за да ти шкоди на здравјето.

Majchi Pajchi, r1905 and Eunoia like this.
  16. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Девојче, не прави од ништо нешто. Тек вака ако си правиш на градска, тешко тебе. Почетник си, многу е нормално да правиш гршки.

Кола е, се учи, нема филозофија. Само треба време дур добиеш осет како функционира. Но, сè додека си кажувате ствари ко не ме бива за ништо, си ставате препрека и си го пролонгирате процесот на учење.

Доземи си часови, колку и да ти се потребни и ќе стекнеш поголема контрола над возилото. На следно полагање ќе одиш поспремна и нема што да се замараш сега. Не си помагаш вака на себе.

17. r1905

r1905 Активен член

Фала ти на опширниот одговор, јас не паднав од што не бев спремна, од сите што беа најдобро ги направив сите вежби само кој к ме натера да свртам таму каде што никогаш до сега немам свртено... За тоа зборам јас.

18. forumce

forumce Форумски идол

Е добро де, си испаничила. Не е толку страшно за да си ствараш таков стрес.
    Јас на гратска забрави каиш да ставам:D ти за ова се нервираш

Majchi Pajchi, theowndemon and r1905 like this.
  19. Dipsyy

Dipsyy Активен член

Некој што сега брзо вадел возачка да сподели за колку време отприлика е готова по редовна постапка? Дали може да е готова и за помалце од 10 дена?

20. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

За 7-10 дена е готова, зависи колку гужва има периодов со издавање возачки.
    Провери за 7 дена ако нема тогаш за 10.

Dipsyy likes this.