Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. quattro

quattro Популарен член

:rofl:
    Какво честење, малку ли се честат шо ќе те турнат па и кафана. Ама па и не сакаат честење, си вика шо бе со сендвич ли ќе поминеш :rofl: Кога можи 200 евра да ти лапни ^_^

Јас ко положив, слегов брзински да заминам и ја затворив вратата, овие останаа заглавени внатре нешо се багна и рачката од вратат :rofl: Дека полагав со Пежо 107 тоа со три врати беше :rofl: Па после инструкторката им отвори ај.

Mumoftwo30 likes this.
  2. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Јас со голф 4ка :D И тоа возев дизел цело време, за полагање на бензин :emo: Среќа што знаев да возам не ми беше прв пат хахахх

Mumoftwo30 likes this.
  3. Angel.123456789

Angel.123456789 Активен член

Навистина ли?
    Јас бев на обука помина,обуката за возење ми помина,е стигнав до полагање на полигон и паднав,одамна не сум се пријавила?Значи само лекарско да се извади и потоа се продолжува таму каде што си застанал?
    Фала

4. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Да само лекарско извади си

Angel.123456789 likes this.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Денес се развозував низ град (не во тој каде положив). Зедов човек со мене што има искуство и е од тука да седи до мене и возевме. Добра сум добро се снаоѓам, најмногу од сѐ ме радува што поднаучив на мали угорници точно да избалансирам кумплуг и гас за да тргнам нормално. Тоа најмногу ми правеше и сѐ уште ми прави немир, кога ќе морам да тргнам од мала угорница, што не е за рачна кревање. Бидејќи сепак уште се учам имав само една случка кога ми изгасна на семафор ко сакав да тргнам ама ја запалив и супер си тргнав после (фала на девојката зад мене што беше трпелива, има многу што ќе ти свират, иако имам налепница за возач почетник). Возам дизел и сфатив дека пак си бара малку гас на тргнување, дури и на порамно, ми се има случувано и да ми угасни и да почнам да шлајфовам ако стиснам на гас повеќе, но без паники само и пракса повеќе. А другото ми беше топ извозено. :D
    Бидејќи 90% од времето возам на отворено, морам да се радувам на вакви мали accomplishments, треба сепак и градска вожња.

6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

А, кој ќе знае дека имаш кренато рачна и да е мала угорница?

Мала, голема...рачната ми е најјбитна.

Не како некои, шО не им фаќа, па на косо ногата на кочница и гаС, па наеднаш гаС, па викаат рефлекс па ово па оно.

7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ок де, јас сакам да стекнам осет на колата повеќе. Ако не сум сигурна ќе кренам рачна и готово. Зборував за многу мали угорници. Секави ситуации можи да се има.

8. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Сакав да кажам..да си возиш за себе, не за другите и како тебе ти е полесно.

9. franca

franca Популарен член

И јас сум левак и од тие причини не ни сакам да возам , едноставно не сакам се да ми е на десно , па уште некој на сила да ме тера ,се одлучив дека нема да возам ,фала богу од град сум каде што се ми е блиску и немам потреба од кола , многу иритантно што се е наменето за деснаци

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

И ја сум леваК, и не сакав да возам..ама изненаден сум како, да не се подрекувам..добро се снаоѓам.

11. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Јас имам возачка 8 години, и не возам само ради тој страв да не ми врати назад колата на угорница и да го чукнам тој позади мене :worried:

Mumoftwo30 and Cutiepie1 like this.
  12. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Јако беше кога полагав, му кажував на инструкторот дека баш за ова ми е страв, и ми вика одма, оди на таа вежба под рачна и испаѓа од колава и ми ја прави...ајде надмини го стравот хаха...тој прв пат ауу, додека се намолив, и ми се врати назад, па малце повеќе хаха

13. troublemaker94

Јас на полигон совршено ја направив таа вежба на полагање, ама во гужва низ град да те видам :sweat:

Angie1432 likes this.
  14. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Да и јас, ама ова шо кажувам, уште беа почетоците.

15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

На полигон од најстрашна ми стана најомилена вежба таа со рачна, одма ја научив, дури ме испофали инструкторот. :D Ама за в град и мене ми е страв да не ми врати назад, но се вежба. Ако сакаш да си најсигурна крени си рачна. :) Крај краева тој назад кој го тера да се лепи зад тебе, треба да има одредена дистанца ради секакви случаи.

16. Stark

Stark Форумски идол

Јас стефан на кочница нежно и кумплуг и отуштам брзо кочница стискам гас и пополека пуштам кумплуг за угорница такви.. само треба малце осет ама се учи брзо.

Amellie13 and troublemaker94 like this.
  17. troublemaker94

И јас така, и ќе ми заквичи хахах, ама навика е реално, дури си ја совладаш колата.
    Исто знае да ми изгаси, ако неосетно го пуштам целосно кумплукот.
    Абе фер ли е уште шо се возат коли со рачни и кумплузи при автоматик :D

18. Angel.123456789

Angel.123456789 Активен член

А дали положените тестови имаат важност,да не се полагаат пак доколку се положени?

19. Stark

Stark Форумски идол

Iskreno mi trebase manual malce da povezbam ama sledna kola ce si zemam automatik. Zdravje po nekoja godina, iako Astrava mi e silver princess :inlove:

troublemaker94 likes this.
  20. Karlito24

Karlito24 Активен член

Купи си кола автоматик,нема кумплук, стискаш кочница таа застанува, ја пушташ кочницата и стискаш гас таа тргнува, не враќа на назад. Па згора на тоа сега поновите коли немаат класична рачна кочница, туку само копче. Само гас и вози слободно
    Долго време возев кола со рачен менувач (мноооогу километри), но откако купив со автоматски менувач не сакам веќе да чујам за кола со рачен менувач.
    Па уште има и активен темпомат, уживација за на долги релации.

Last edited: Oct 10, 2025 at 3:14 AM
    troublemaker94 likes this.