Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    1.591
    Дали ако почнам да носам очила, треба да се сликам за возачка иако не е истечена?

2. Волшебен свет$$

Волшебен свет$$ Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Не, за очила во возачката ако на лекарски преглед ти ставиле дека треба да носиш во тој случај мораш ,ама сепак подобро да не се сликаш со наочари бидејќи после кога возиш ќе мора секогаш да ги носиш

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jas Elena

Jas Elena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    24
    А кој пат полагаше?

4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.035
    Допаѓања:
    42.373
    Тоа не е точно воопшто, ако извозиш правилно без грешка и од втор пат можеш да положиш. Од трети-четври најчесто се положува.

На theowndemon и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    332
    Прв

На Jas Elena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    4.733
    Само левиот ретровизор, јас го гледав за таа вежба во рикверц. Ако си таму блиску, далеку си на другата страна.
    Прв пат да праша некој за таа вежба со лаковите. Прво, треба да застанеш на средина во улицата на полигонот, и полн лев, мене инструкторот ми посочи да бидам со главата малце надвор и да гледам да не ја згазнам белата линија и колку што е можно поблиску до неа, после полн десен и назад мислам имаше линии, мислам дека треба пред првата и полн лев за испаѓање надвор.

Рачна само со кумплуг ја поминав, со дизел секако.

На jack&jones05 и Husky lover им се допаѓа ова.
  7. brunettefairyxo

brunettefairyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    217
    Полигон положив на втора, паднав поради првата вежба, не ми одеше како што треба ниту на часовите со инструкторот ни онака сами кога отидовме со братучетка ми, иако беше убедена дека ќе ме научи, искусна била :D младост - лудост кога ќе се сетам колку нерви искинав.

Градска на четврта положив. Не бев многу вешта со воланот во рацете а и општо така не бев многу свесна каде сум, преплашена бев од комисијата :fubar: детиште...

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.455
    Јас тестови и полигон си положив на прва, градска си положив на втора со јагне (искрено).
    Ама веќе кроз годините си стекнав искуство, не се сметам за лош шофер.
    Штом сама ја палам колата и тргам од Македонија за Холандија, гајле немам. :angel:

На flower55555 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Meliya

Meliya Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки,
    Во план сум да го прашам инструкторот (некогашен член на комисија) кого и како треба да подмитам (и колку) за да не ме малтретираат на полагање градска. Стварно немам живци, не дека некој има, ама си викам ако плаќам 3-4 пати преполагање барем да ги дадам истите пари одеднаш и да завршам. Имате ли искуства, немам појма како се прави ова преговарање, не знам дали вака директно да го прашам, или одоколу. Што да направам?

10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.455
    Сериозна си со прашањево? Земи научи да возиш, не те паѓаат 10 пати ако знаеш.
    Господ да чува.

На Selena01, Cutiepie1 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    4.249
    Ne be ne, ic ne te pagaat taman rabota.
    I vrapcinjata znaat deka butaat za pari ama aj.

12. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    3.349
    Да земеш и да научиш да возиш!
    Може една комисија да те бутне, друга ќе те пушти ако знаеш да возиш. Ако не знаеш ќе те бутнат нормално. Престанете бре луѓе со тоа мито!! После народот бил ваков, државата таква… сите сте трули во душата кога размислувате вака

13. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    5.106
    Без врски ако знаеш да возиш пуштаат на трет пат, ако не на четврт поминуваш сигурно. Дека треба да знае да вози треба, ама дека ако фати врски ќе и наштети на државата, воопшто нема :D

14. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.896
    Здраво, колку време важат теорија часовите за возачка, ги имам ислушано пред една година?

15. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.455
    Веќе ако бара нека бара ако ја бутнат на 3-4 пат, а не од старт да си плати и ајде и после ние сме имале возачи.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meliya

Meliya Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Намалете доживљај. Од кај научивте дека не знам да возам, па дека сум трула во душата, многу филозофски заклучоци, нема што.

Во мојот град кандидати полагаат и по четири, пет пати, и не, не е дека кандидатите не знаат да возат. На крајот на краиштата, секоја авто школа со завршување на часовите издава документ за ОСПОСОБЕНОСТ за возење, ако некој проценил дека кандидатот не знае, нека го врати на уште една тура часови. Не знам кај живеете живи се, во некоја утопија изгледа. Нема секој време да се бафта 5 пати да оди на полагање, тоа се ТРИ ДО ПЕТ недели повторувања. Бидејќи некому многу паметен му текнало дека од полагање до полагање треба да има една недела. Бев во испитен центар да прашам дали може да се убрза уште ко полагав теорија и полигон, ми рекоа неможе.

Страници наназад се прават муабети што се случува со комисиите и автошколите и какви изживувања се прават врз кандидати. Страници наназад се пишува дека има луѓе што положиле и со јагниња, и со родители инструктори, и со давање муфте на одредени лица. Па извини, ако ги давам парите на неколку пати, дај да им ги дадам одеднаш и да не ги тенчам живците. Јавна тајна е ова. И не се кандидатите трули во душата. Трул е системот кој ги навел да се снаоѓаат како знаат и умеат. Трул е системот кој им дозволил да развијат бизнис на ваков начин.

Едит: И да дополнам. Откако завршив со часови првата недела немаше место за теоретски испит. Мораше да чекам две недели. После тоа, уште една недела да чекам за полигон. После полигон уште една недела за градска. Значи во кое лудило за практичен испит го оставаат кандидатот еден месец без возење. За да доплаќа часови, како што доплаќаме скоро сите и нормално да ја зголемат можноста за паѓање ако некој неможе да плати.

17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    3.104

18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    3.349
    Од каде ви е тоа луѓе… јас познавам многу луѓе што положиле од прва, втора…. Не сите положуваат од трета или четврта. Крај краева ако забележиш дека намерно те бутнале а ти не си имал грешка секогаш можеш да пријавиш. затоа се снима

На Трагедијаупмм и flower55555 им се допаѓа ова.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    5.106
    Во Битола е така, сега полагав полигон знам шо ме чека за градска. Еве и други Битолчанки можат да потврдат. Плус овде ако падниш еднаш на испит треба да поминат 7 дена за да се пријавиш за повторно, па дури да те закажат,мене на месец ми закажуваа за полигон, па ко шо пиша членката морав да земам дополнителни часови да си ги доплаќам пред секое полагање. Ја превежбав и преплатив возачкава |(

20. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.697
    Допаѓања:
    4.733
    Никако врски, за возење.