1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    41.740
    Законот за 77kw сеуште важи, без разлика дали си со придружник, или не.

А за некој ако сака да лудува, никој закон не може да го спречи. И онака, како што се гледа од темава, законите и не се почитуваат баш.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    60.350
    Па многу е проста логиката зад овие закони, барем за тоа со коњските сили. Не е исто почетник да седни во послаба и помоќна кола. Контролата на возилото не е иста. Неискусен возач со моќна кола поверојатно е да направи беља.
    И треба да се казнува, за секој да важи законот. Многу се силат и дивеат па после рикаат зошто ги казнувале. Уште поголеми да ги направат казните треба, не му иди памет на овој народ.

На Annath, Bobak, Ѕвездена и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Jas Elena

Jas Elena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    24
    Конечно положив градска од 4-ти пат.Кога можам да закажам за возачка?и на кој број треба да вртам?

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.480
    Електронски можеш тука да закажеш, а можеш и лично во мвр.

На Jas Elena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jas Elena

Jas Elena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    24
    А треба некој документ да земам од некаде?

6. Jas Elena

Jas Elena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    24
    Инаку се јавуваат откако ќе закажеш?

7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.480
    Не од авто школата ги носат сите документи, единствено крвна група ако немаш доставено во афтошколата ќе однесеш на денот кога ќе се сликаш.
    Не само си залажуваш термин и одиш на денот на терминот да те сликаат.

8. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    9.535
    Испитниот центар ти го праќа доссието т.е папката со документи во МВР и ти треба таму да потполниш барање и да се сликаш.

9. Дора64

Дора64 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2025
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Во Скопје колку отприлика се чека од положен теоретски испит до полагање практичен дел? А мора ли да биде полигон и градска во ист ден ?

10. Jas Elena

Jas Elena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    24
    Некои две недели.Наредниот ден од денот на положен тест,може веќе да идеш да закажеш.Не може ист ден и полигон и градска.Треба прво полигон да положиш,па за 2 недели отприлика ќе можеш да полагаш градска

11. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    9.535
    Кога ќе положиш тестови по ден/два можеш да закажиш за полигон. Се чека по 2-2ипол недели. Кога ќе положиш полигон, закажуваш градска.

12. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.027
    Ова за Скопје , може во ист ден полигон и градска со тоа што доколку положиш полигон одиш на градска а доколку не тогаш парите не ти пропаѓаат туку ти закажуваат градска следен пат (дали повторно во ист ден или разделено е твоја желба).

13. Jjoooks

Jjoooks Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Decki aj ve molam za sovet? Se mislam pomeguu ovie dve instruktorki

Прикачени фајлови:

• IMG_4585.png
      IMG_4585.png
      Големина на фајлот:
      656,7 KB
      Прегледи:
      48
    • IMG_4588.png
      IMG_4588.png
      Големина на фајлот:
      711,1 KB
      Прегледи:
      48
  14. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.027
    Положено полигон од втор пат (левата нога чочек играше од тресење) , паднав градска прв пат. Искрено бев за паѓање градска мал милион ситни грешки и непропуштен пешак ама за прв пат и со доста трема не беше толку лошо. Ми дадоа забелешка дека џабе сум уплатил и сум дошол неспремен на полагање иако немав време кога да земам час со инструкторот пред полагање (но и да го земев часот првото паѓање за мене е неизбежно како голем тремаџија). Се надевам дека нема да полагам повеќе од 4 пати градска.

15. Bobak

Bobak Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    14
    Што ќе се прави со оваа сообраќајна некултура положив пред 1 година и си возам матиз и уште под страв сум возам пополека , ми угасна пред кружно и еден сељак со шлепер позади цело време свиреше како ненормален , возат како ненормални ни полиција ги застанува ни бутур

На Meddy и Amellie13 им се допаѓа ова.
  16. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    333
    Ај искуства малце, колку време од кога положивте почнавте да возите сами, без искусен шофер до вас?

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    60.350
    Јас по три месеци, и првите пати бев премногу стегната и исплашена. Мојот инструктор никогаш не ме имаше оставено сама, само за на полагање. И ко седнав во моја кола сама беше сосема друго доживување. Но тоа се пребродува само со возење. Ако крениш раце и се откажиш тука џабе е сѐ. Стравот се намалува само со собирање искуство. Можи пак некој близок да имаш повеќето од времето, но друго е сама. Мене ми требаше околу месец сама возење за конечно да се опуштам како што треба.
    Иако и сега сум стегната за некои работи ко одење во непознато место, угорници и паркирање. :D Тоа ми прави повеќе анксиозност отколку кога почнував да возам сама. Ако не ја знам паркинг ситуацијата или ако е помал паркингот во близина каде што треба да одам, ќе ја оставам подалеку каде што сум сигурна и е пошироко и ќе си пешачам. :D Нема шанси да пробувам да се пикнам некаде на несигурно. За ова додуша почнав да се мислам да барам помало (и помоќно) количе после 2 години кога ќе можам што сакам да возам.

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.039
    Допаѓања:
    41.377
    Неколку месеци возев со мм ама тоа не беше редовно,напротив неговата кола воопшто не ми беше добра за возење, не сакав да ја возам, голема ми беше, често ми гаснеше, а ем дизел е. После пола година почнав сама да ја возам неколку пати. Потоа си купив моја кола и од почеток ја возев сама, бензин е ама ми легна од прва.

19. Martinsss123

Martinsss123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    • Пишувај на кирилица
    Zdravo, ako mozhe sovet za 3tata vezhba poligon kako podobro da se sovlada? tochkite gi uchev iskreno na pamet.. megjutoa ne se namestiv dobro i odma ja zgaziv linijata

20. tamara1004

tamara1004 Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2024
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    • Пишувај на кирилица
    Vozam eden den nedelno toa e malku neli? Mu kazav na instruktorot da vozime poveke no mi vika deka imal premnogu kandidati a i so smeni ne se pogoduvame..so da pravam dali da go smenam ? znae nekoj kako odi toa so menjavanje