Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Maripossaa

Maripossaa Активен член

Lugje pred mesec dena zemav vozacka za prv pat i denes slucajno primetiv deka mi ja zgresile krvnata grupa. Jas sum AB+ tie mi pisale samo B+. Dali se normalni? Sto treba da pravam sega, tatko mi vika trebalo da vadam novo lekarsko i da odam da mi izdadat nova

2. quattro

quattro Популарен член

Бидејќи МВР ги издава возачките, обрати се во одделот каде шо те сликале и кажи шо е работата.

3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Зависи. Не е по формула. Јас кога полагав и ако ништо не згрешиш зависно од то колку негативни носи грешката шо ја прајш можи да имаш втора шанса. Првиот пат кога полагав една доби втора шанса на гаража. Јас изгубив поени на прва вежба и зато после на рачна си пополнав негативни и не можев да имам уште една шанса.

4. Николина01

Николина01 Истакнат член

А како се справивте со тремата, слушнав повеќе луѓе гледале на тоа полигонот леле

5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

:D Не сум точниот чоек да го прашаш за ова зошто не бев особено потресена и бев со менталитет: "ако не денес, евентуално ќе биди". :D

Николина01 likes this.
  6. resenska

resenska Популарен член

Zdravo dali nekoj skoro bil za prva pomos ako moze da mi pise sto kako treba? Pozz

7. quattro

quattro Популарен член

Се пријавуваш во црвен крст и очекуваш да ти се јават наредна недела и треба да одиш на предавања и вежби, потоа полагаш и ти даваат сертификат.

8. PrincessVeroo

PrincessVeroo Активен член

Здраво дали може да се полага само за АМ категорија, за мопед до 50 кубика. Како изгледа процесот и колку прашања има за учење за полагање на тестовите?

9. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

zdrvo lugjenca :)

dali kje moze nekoj da se smiliuva i da mi objasni kako po koj princip funkcionira soobrakjajot na krstosnica koga nema ni policija ni semafor ni znaci,znachi samo so prvenstvo.Znam deka prvo vazi pravioloto od desna strana no sto potoa,sto e sledno koj e sleden kako da znam koj e sleden u cela taa situacija?

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Го пропушташ тој што е десно од тебе. Ако вртиш лево ги чекаш и тие што одат право (не менуваат правец) и тие што вртат десно од спротива. Ако вртиш десно ти поминуваш прва.

11. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Blagodarim :)

12. quattro

quattro Популарен член

Ако има знак за првенство, го следиш него. Ако нема ништо, тогаш правило од десна страна, тие шо се од десна ги пропушташ а и тие шо се на главна улица. Како што кажала членката погоре.

13. panorama

panorama Истакнат член

Здраво
    Ако некој знае да ми каже како да положам најбрзо полигон и градска во Скопје од прва, без многу замарање и влечење бидејќи немам воопшто време, нека ме контактира!

Моменталната инструкторка ми е тотален промаш и гарантирано паѓам. Инаку е од автошкола СЕЛИКА па ако некој се размислува a BIG NO!

14. quattro

quattro Популарен член

Нема магично стапче, некогаш е до самиот себе, мора да се потрудиш и да се спротиставиш на сите препреки па ќе положиш.

15. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Ти кажи инструкторката како се вика ,не може цела а.ш да ја хејташ ради 1 инструктор.
    Полигон никој не може за инат да те падне те гледаат сите шо во моментот полагаат :D
    А за град не знам шо да ти кажам не знам како е Ск

16. mama*rose

mama*rose Популарен член

Јас сум во селика и имам спротивно искуство од твоето, да не беше таа може уште ќе полагав полигон.
    За која инструкторка станува збор?

17. panorama

panorama Истакнат член

Инаку не ја хејтам селика само поради еден инструктор, а и да е само заради тоа е легитимно, инструкторот ја претставува автошколата.
    Инаку други проблеми се следните:
    -Колите им се КРШ! Мојата конкретно се расипа на сред булевар. Мењачот се кочеше при промена на брзини. Доволно е само еден поглед да фрлиш на полигон најлошите коли се Селика.
    -Имаат премногу кандидати и предност им даваат на дополнителните часови, па редовните си чекаат, јас возев само еднаш неделно и се одолговлечи ептен.
    -на полигон те носат на крај од обука само два или три часа, што не се доволни , мене инструкторката ми продаваше филм као демек ај лесни се вежбите а не се лесни за сите, и тоа го прават со умисла за да извлечат од тебе да плаќаш дополнителни часови. Штета што јас на крај им ја сфатив шемата инаку од почеток ќе ги сменев. А инструкторката беше тема за себе, прелошо искуство, на никој не препорачувам!
    А и плус нз како е по други автошколи ама тука си почнуваш со час од автошкола завршуваш во автошкола и полигон вежбаш некој тажен пола сат. Ми кажаа дека порано не било така.