Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    лекарско - 1200 +500 ако немаш крвна група
    прва помош - 1300
    автошколата -19.500
    комисијата - 6000 и за секој пат ако те кутнат по 1500 иначе еве почнав да возам уште малку и ке полагам па држете ми среќа женски ке ми треба ..

На N.2106 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nadcence

nadcence Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    I nekade ne se
    Mnogu pari ti zele...lekarsko-1200,00,prva pomos 1200,00,krvna grupa ne ja naplativ

3. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    е тука мене не ми ја наплатија оти ја имав а кој посебно му земаа крв наплаќаа плус 500ки а за прва помош вкупно со доплатата нешто и за банката горе доле иначе на уплатницата е 1200

4. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Лекарско кај нас 2500 е со проверка на крвна група |(
    Прва помош 1200
    За преполагање испит вкупно 3000 ден. Зошто плус колата ја плаќаш секое повторно полагање.

5. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422
    Ајде вака едно прашање до сите што полагаат или положиле,дали имате трема и како се справувате со неа?јас сега ќе полагам градска 3 пат и незнам зашто ме фаќа трема иако е нормално но морам некако да ја тргнам барем додека заврши полагањето веќе преку глава ми дојде,буткаат за се и сешто и се понашаат како битанги...за жал

6. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.231
    Абе зошто трема, тоа само прави да се збркуваш и да не можеш навремено да изреагираш во дадена ситуација. Уживај, пушти мозок на пасење, вози си како и секој ден, и сѐ ќе биде ОК.
    Јас кога полагав тие од комисијата си се расприкажаа меѓусебе кога ќе оделе на риболов, вака-онака, мене само ми кажуваа каде да свртам, ич не ги шишав, си размислував за нешто сосема десетто како божем да возам со другари в кола, и после едно 20 минути откако тргнав, баш бев под Железничка на крајна лева, гужва невидена на сите ленти, а тој на совозачкото му текна нешто и ми рече сврти десно, очекувајќи дека нема да можам да се престројам од крајна лева во крајна десна поради гужвата, и дури и со повишен тон ми се обрати ме слушна ли што ти реков, на што ладно само му вратив е слушнав де, и пак си се упикав меѓу колите и покрај гужвата и пак отидов таму кај што бараше. На крај, без разлика што ме замараа толку, и без разлика на тоа што излезе дека цело време сум возела со една дупната задна гума - ме положија.
    Значи, мисли само позитивно, биди опуштена како да си во друштво на блиски, размислувај на нешто убаво, и гледај што се случува во сообраќајот околу тебе, и од аспект на возила, и од аспект на пешаци, и тоа е тоа.
    Со среќа. :)

На Anacid, cresa-jagoda и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  7. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    ^^ јас моментално возам часови имам уште една недела. Мене и сега ме фаќа како паника, не сум опуштена. Добро возам досега ама една грешка да направам и готово, раце ми се тресат. А пред комисија којзнае како ќе поминам :worried:

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Имав случка пред 3 дена, маж ми ќе доживееше инфаркт :D
    Решив после 4 години пауза да седнам да ја развозам "новата" кола. За мене е нова зашто само тој до сега не возел, јас претходно ја возев 10 години колата на татко ми која немаше ни серво, ни ништо што имаат новиве коли. Оваа плус е караван, мора да ја вртам како камион :D

Е таа старата ја владеев "мушки" а оваа само во првите 500 метри ми изгаси 3 пати :rofl: Низок кумплунг, ја ненавикната, а детево во седиште од позади цело време- "Тато не викај, тато не викај" :D .....Фешти!

Битно стигнавме каде што тргнавме, па здравје од секој нареден пат колата ќе е моја (fingers)

На ♡BuBaLe♡, Bender Rodriguez, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  9. GordanaJanakievi

GordanaJanakievi Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    На nadcence му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nadcence

nadcence Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    Da tie se,imas I so tocni odgovori ...se uci do 636 prasanje

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Па затоа е полигонот потежок. Практично е полесно меѓу возила. Бар мене ми беше и ми е. Јас 11 години возам активно и за мене паркирањето е најлесниот дел од „возењето''. Секогаш рикверц паркирам, освен ако не морам паралела. И таа совршено ја знам. Кога ја гледаш колата имаш друга перцепција.
    Реалното возење оди кога ќе стекнеш искуство. А искуство не се гради со неколку месеци возење. Треба да се вози активно одма чим се положи зашто на почеток се заборава.
    После е се механички. :)

На ♡BuBaLe♡, Petar80, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Moze nekoj da mi objasni sto se se pravi pri polaganje prva pomos? f
    Fala vi

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Учиш како да реагираш во одредени ситуации при несреќа пр треба да одговориш неколку суви прашања и практично на кукла да покажеш некоја од вежбите кои сте ги правеле на предавање . Не се замарај со тоа, никој досега не паднал на прва помош. :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    161
    Дали знае некој колку точно се уплаќа за полагање на градска втор пат?

15. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Kaj nas se plaka isto kako i prviot pat :))

16. GordanaJanakievi

GordanaJanakievi Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    Кој документи МОРА да ги имам за полагање тестови прв пат??

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мислам дека имаш теоретска ислушано, прва помош, извозени часови и лк. Ама мислам, не сум сигурна. Нека каже некој што сега брзо полагал. :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Јас денес завршив со часовите за возење..и мислам дека ова досега што го научив (а колку ќе научиш за 18 дена по час и пол), нема врска за понатамошното возење...
    Треба да се ориентираме по шахти и дупки пошто ниедна улица не е обележана како што треба (во мојот град)!
    И сега за пред комисија имам премногу трема незнам како ќе извозам, зошто само за една грешка да направам и јас се вознемирувам после и толку :x губам концентрација:sweat:
    Се молам прво да немам трема и да ми се погоди сообрајќајот :tmi:

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Бедоксинче едно пред испит! Слушај паталец, мене ногата ми играше на кумплунг. Мисли си само на тоа што те учеле и без гајле. И кажи си „ма кој им *** мајка, јас сум шофер и чим овие дудуци се у комисија и положиле, можам и јас!“ :)

На Anacid, ♡BuBaLe♡, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  20. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    161
    Некој да сподели искуство за градска, многу се загрижив бидејќи ме бутнаа прв пат. Од прилика по кој пат даваат да положиш, дали гледаат баш на секоја грешка? Фала ви