Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    Денеска положив теоретска ... Другиот петок полигон .. Доаѓа тешкиот дел :/

На BE YOU и N.2106 им се допаѓа ова.
  2. Плавуша123

Плавуша123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    188
    Полоооооожив градска конечно уште средата втор пат инаку бев многу нервозна ама супер си поминав дури и возев да речам поише од 40мин, и вчера бев да платам за возачка, и почнав да возам со кола низ мојот град, искрено супер ми е.
    А да ве прашам нешто, не ми е јасно за казнени поени, што треба да значи?? Слушнав и треба да се плаќа за казнени поени?!?

На Feminka192, BE YOU, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    2.739
    Дали некоја знае дали може сабајле да извадиме меѓународна возачка дозвола на Богородица и кои документи ни требаат? Искуства?

4. BE YOU

BE YOU Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Denes si poloziv poligonce od prva :D Trema nenormalna imav sto e nevobicaeno za mene, no pomina!
    Sovet za idnite BEZ TREMA:D8)

На Плавуша123 и N.2106 им се допаѓа ова.
  5. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    6.672
    јас колку што знам 18 месеци важи.

6. Плавуша123

Плавуша123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    188
    Абее девојко со среќа нека ти е..
    Така си викаме и ние без трема но ѓабе.. Ама важно поминавме :)))))))))

На BE YOU и N.2106 им се допаѓа ова.
  7. DACIA

DACIA Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    158
    а најмнгоу боли то шо плаќам скоро 3.200 за кило и пол бензин и 15 минути возење со нашата драга комисија :)
    Ај другиден по вторпат па че видиме шо ќе сториме

8. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Ме болеше и мене кога плаќав, од фрустарции почнав да пишувам реферати на темава, за да откријам дека буквално сите поминале низ тоа.
    Со среќа на вториот пат ама ќе ти треба многу повеќе од среќа. Се фаќаат дебели врски пред полагање, не пуштаат лесно, па макар бил ти и професионален возач. :)

На nadcence му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    Дечки колку се плаќа за полигон плус градска ? И дали по телефон би ми кажале кога има слободни термини ?

10. DACIA

DACIA Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    158

Најубаво е така. Една регионална перална за пари и се е во ред. Бутаат како сакаат, дневно од две групи т.е 24 кандитати, околу 5 помината е супер. Нив да ги седнеш во кола и тие да возат, верувај полошо од нас ќе извозат. кога одев теоретска настава правеа муабет газдите. Верувај полесно дозвола за хеликоптер се вади него за кола :/

@ThatKind
    како мислиш полигин плус градска? све е то посебно
    Јас за полигон платив вкупно 2900, т.е пријава 1750 и колата 1200
    За градска исто пари ти е

На Quincy и Aquamarine93 им се допаѓа ова.
  11. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Разбирам како ти е, сум ги поминала истите нервози и глупаво е сега да лажам колку супер сум поминала на полагање градска. Мене (а и огромен број други, ама повеќето лажат) ме пуштија на четврт пат. Немаше никаква врска со тоа како јас возам, се беше за пари и плаќање на дебилите вработени таму. И да пријавуваш и да се жалиш, се е џабе. Таква му е квотата, да туркаат до трет пат на градска.
    Немој да си набиваш комплекси, пак ќе речам не е до тебе! Немој да се откажуваш, ќе положиш ама не во твојот планиран рок, туку во нивниот.

12. DACIA

DACIA Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    158
    тоа е тоа. Никој не му се меша ниту во цени, ниту како работат.
    Баш мислев летово да ја земам возачкава и да се куртулам од ова, ама не испадна така :)
    Ај ќе пишам пак шо сторив за наредното полагање

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Извинете за прашањево што може не е во правата тема, ама другите теми поврзани со возачка дозвола и часови се умрени.

Пред 7 години ги поминав сите часови за возење (и полигон и низ град) во Асуц, ама не полагав. Дали обуката сеуште ми е важечка и може да земам само неколку дополнителни часови во друга автошкола или скроз наново треба да пријавам се'? Дали некој знае таа процедура како иде, дали треба од Асуц да барам некоја потврда па да си идам во другата автошкола?

Во Ада има добра понуда, лекарско+итна помош+36 часови за 19200.

На nadcence му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422
    Часовите ти се доживотни само ќе треба да си земеш потврда од кај што ги имаш извозено како доказ и во автошкола друга што сакаш ќе си доземеш дополнитечни часови и ќе мораш ново лекарско и прва помош да извадиш нови.Поздрав и со лесно

15. DACIA

DACIA Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    158
    Еве да си ја раскажам мојава приказна..
    чудно но положив. Градска од вторпат. Незнам дали комисијата ми се погоди или нешто друго беше. Овие стварно беа фер. Поминав со 50 негативни, пошто влегов во еднонасочна од десна страна,а требаше од лева. А другите 20 беа пишани ради реда. Ама овие стварно ме уморија. Цело време ме тераа по најпрометните и најкритичните точки ама не им успеа. Секое дејствие со возилото ти го следадт. Една мала почетника грешка и 3.000 денари по вода заминаа а башка што треба да се чека уште еден месец за наредно полагање.
    Реално јас пред автошколава воопшто немав возено кола. Поточно имав со татко ми два пати ама тоа не беше ништо туку онака 200-300 метри околу мојата улица. Можеби ја погодив и автошколата и инструкторката. Возев Спарк. Пишав предходно тестови и полигон од прва, градска од втор пат. Да не ме сфатите погрешно прилично мислам дека е успех за чоек кој што немаше седнато во кола, и шо не знаеше ниту контакт како се дава. И не се оптеретувајте со тоа АМА ЈАС НЕЗНАМ ДА ВОЗАМ, се се учи со време, кога можев јас за 20 дена да научам да возам аматерски зошто и вие не? Пошто гледам посебно машкиве од мојава генерација а и постарите мислат дека затоа што возеле повеќе години и имаат "искуство" ќе поминат. Ене другарче мое вози кола од 13-14 години, а тестови никако да положи.
    Да на почетокот ми беше ужасно тешко, повеќето време возев со прва брзина затоа што колата со втора брзина ми беше многу брза. Но се се навикнува со тек на време. Првите неколку часа ми беа фокусирани на то. Тргни-застани, тргни-застани. После 10 ден сето беше супер. На угорнина комотно можам да тргнам само со кумплунг кочница, и сето тоа го научив од 20 дена возење со автошкола, ништо повеќе.иначе имам кажано од Прилеп сум,иовде е многу потешко за полагање посебно градска пошто линиите за престрување скоро се избришани, коли на сред пат паркирани, обелени пешачки премини......
    Е сега автошколата не те учи како да се справуваш на пат додека возиш, туку те спрема само за полагање. Другото останува на вас

Него после градска каде??

Последна измена: 20 јули 2017
    На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nadcence

nadcence Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    Neeee samo ke odis da si gi zemes dokumentite,a lekarskoto ti vazi 18 meseci I odi da si polagas test

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Дечки немојте да очајувате!
    Сфаќам дека со паѓање се намалува самодовербата, јакне нервозата, психата мава дека не те бива едноставно за волан, парите одат на погрешно место наместо за шетање и слично, но нека ви е јасно дека тоа паѓање во поголемиот број случаеви е јавна тајна и така мора да биде.
    Паѓав и јас, и не ми беше сеедно кога од блиски ќе слушнев дека со врски положуваа, па на сметка на таквите паѓаме, но тоа е што е.
    Во тој свет на добивање возачка сеуште владее хаос, треба фина ревизија да се удри и по комисии, и по автошколи и инструктори (кој се здал се збрал, па станал инструктор), и по начинот на полагања, буквално детално чешлање и промени.
    Релакс малку и троа појќе спремете психа и пари.

На Quincy, Anacid, Mr. Right и 3 други им се допаѓа ова.
  18. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    120
    Добро е што има ваква тема, мислев само јас сум, како ми збори инструкторката се осеќам ко само јас да не знам да се снајдам на вежбине на полигон, т.е на рикверц како дебил сум, ај тоа ама и сега со неа имам трема не знам зашо, а не па кога ќе полагам.
    Не знам како да се справам со психава што нон стоп си се буткам сама себе?

19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Ако не си спремна психички, не вози. Дај си период да се олабавиш малце не се форсирај. Можеш да си направиш тотална блокада пред комисија, размислувај и за тоа дека утре ќе треба да возиш некој во кола. Значи мора да бидеш смирена и максимално сконцентрирана додека возиш. Опушти се не е тешко. :)

20. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    120
    Ок сум додека возам, од секогаш имав мерак и едвај чекав да положам и да со возам моја кола, ама прв пат седнав да возам во автошкола никогаш претходно, и имам инструкторка што некако ми создава страв јас сум таква по природа, не сакам да работам под притисок, ама касно сфатив веќе имам закажано термин за полагање полигон...