Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. DushkoFH

DushkoFH Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Аха значи имаш време, полека само и без брзање. Ти препорачувам да си ги поднаучиш на време прашањата за тестовите, за после да не се буниш и да си ги одговориш од прва(се надевам) а кога станува збор за возењето, и така си возиш со татко ти, кажи му нека те однесе надвор од СК, за да се поднаучиш за полигон и градска. Јас баш имам мерак за возење, но имам голема трема како и ти, моментално до тестовите сум па ги паѓам неколку пати. :D

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    21.467
    Нее, далеку од тоа дека ми се дери, туку се нервира кога правам глупави грешки, што е и нормално. Јас сум проблемот, премногу емотивно се си земам, не знам да прифатам критика и да се подобрам откако ќе ме прекори некој.

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Епа тогаш добро, ти си знаеш како ти е :) Немој да паничиш после некое време ќе ти стане како „одење“ возењето. Само полека и без паники.

4. mar023

mar023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    102
    Zdravo, sakam nesto da ve prasam. Denes polagav gradska no ne poloziv zaradi obicna glupost ne ni mi zakoci ni nisto i sega sakam da podnesam prigovor vo amsm, dali nekoj podnesuval da mi objasni kako e procedurata?

5. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Доколку кандидатот за возач не го положи возачкиот испит, има право на приговор до испитниот центар, во рок од 24 часа од спроведувањето на возачкиот испит.

За разгледување на приговорите, испитниот центар формира комисија составена од три члена – претставници на испитниот центар, Министерството за образование и наука и Министерството за внатрешни работи. Доколку комисијата го усвои приговорот испитниот центар е должен во рок од 24 часа од поднесувањето на приговорот, да го разгледа и писмено да го извести кандидатот за одлуката. Со што доколку комисијата го усвои приговорот, на кандидатот за возач му се признава оспорениот дел од возачкиот испит за положен.
    Доколку комисијата го одбие приговорот од , трошоците за работата на комисијата се на товар на кандидатот за возач кој го поднел приговорот.

Го копирав ова од правдико, инаку мислам дека нема фајде да имаш никакво од пријавувањето и дека само парите ќе си ги фрлиш. :(

6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    21.467
    Луѓее, да си прашам нешто :D
    Дали тестовите се паѓаат истите од страната на мвр? Го решавав тој тест и го положив, а и многу луѓе ми велат што полагале дека истиот се паѓа. А јас паничарка по природа си ги учам сите 636 прашања.
    И, истиот е или како?

На N.2106 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mar023

mar023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    102
    Jas koga polagav si se nadevav deka ke mi se padnat tie od testot ama ne, niedno prasanje od tie ne mi se padna, od znakovite mi se padnaa za zivotni, divec na patot i taka.. a nekoi imaat srekja i im se pagjaat istite od testot

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сите учи ги. Тој тест е само да видиш како изгледа начинот на решавање.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  9. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Zenski itno prasanje :) Brat mi denes polagase poligon i gradska ama go turnaa na poligon . Dali i gradskata mu propadnala sega ??? Inace stvarno se idioti bezbroj pati go turnaa do sea i otvoreno mu barale mito :@:@:@:@ A brat mi vozi bez vozacka 2 godini bidejki mu treba prevoz i 2godini apla go turkaat puknavme veke aman :@

10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    21.467
    Мислам дека не можиш да полагаш градска ако немаш положено претходно тестови и полигон. Мора се со ред.

На queen007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Прво тестови, прва помош, полигон па градска. Не ни пуштаат да полагаш градска ако немаш поминато се ова.

12. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Ima polozeno testovi, i uplatil poligon i gradska vo ist den za pobrzo da zavrsi no pak i pak ista pesna ... :( I sakav da prasam dali barem uplatata za gradska mu se vazi normalno za drug datum ?

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Нека си праша у автошкола мада нема логика да е паднат на градска ако не ја ни полагал. Ама нека праша. У нашава држава се е могуче.

14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Важи, но мора полигон прво. Нека припази на рокот на лекарско, дупли трошкови.

15. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    983
    Јас в петок полагам полигон прв пат...Многу ми е страв :worried:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Најлесно е полигон. Сам си у кола, не те снимаат тројца неартикулисани. :)

17. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Mila ne me razbra denes imase polaganje na poligon vo 8h sabajle i posle nakaj 13:00 h gradska znaci u ist den .. I poligon padnal znaci ne iskocil da polaga gradska zatoa prasuvam dali barem uplatata za gradska mu vazi, ovie idioti kaj nas samo pari da zemaat nisto drugo

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Сестра ми полагаше полигон во понеделникот, некој Саше и се паднал, бил најстрог од цела испитна п положи. Ама лапна едно дијзепамче пред полагање зашто мн паничи. :D

На Kathrynn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kathrynn

Kathrynn Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    983
    Тоа да, ама па надвор ќе ме надгледуваат претпоставувам, да видат дали ќе згазнам на линија. Башка што полагаме полигон во друг град, па се собираат повеќе луѓе за полагање, некогаш и по 30. Буквално си замислувам како полагам пред публика :worried:
    Се надевам ќе положам, не сакам да давам пак 3000 денари.

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Те разбрав убаво и затоа ти пишав. Мислам дека треба да плати само полигон сега дека градска нема полагано. Ама за секој случај нека си праша во автошкола дали му важи уплатата за градска. :)