1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. mar023

mar023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    102
    Jas plakav 500 den

На PrettyDramaQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422

Јас пред неполна година полагав,платив 600 денари,сега може е сменето ќе ти каже инструктор/ка.

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Секаде е различна цената, ќе ти кажат во автошкола.

4. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Да споделам едно ПРЕЛОШО искуство со автошколата преку која сум, Џовани.
    Постапката за полагање ја започнав во јуни, извадив лекарско и положив прва помош и од тука почнаа маките.
    Јуни и јули ме обучуваше инструкторот за градска вожња, БЕЗ НИКАКВИ ОЗНАКИ НА ВОЗИЛОТО, без табла од автошкоката горе и без L ознаките. Постојано избегнуваше да возиме низ град по прометни улици па така првите неколку часови изговорот беше додека научам да возам, па вртев кругчиња на паркингот кај градски парк, потоа околу арената Борис Трајковски. Кога ме пушти во сообраќај (само 3-4 часа) најчесто ме носеше по споредните улички околу Сити Мол. Фатија одмори и кога се вративме од одмор ми кажа дека продолжуваме со возење на полигон, НО, не на вистинскиот на АСУЦ, туку на стариот полигон под кале. Ги завшивме часовите крај на август и ми кажа дека ќе остави неколку за да повежбаме пред полагање. Од август со месеци го бркав за да пријавам полагање на тестови, и дури денес да имам закажан термин за на полигон. Вчера прв пат ме однесе да вежваме на вистинскиот полигон на АСУЦ, со потполно друга кола (вежбав на дизел, полагав со бензинец) затоа што неговата "се расипала". Денес на новата кола стави таблички од некоја 3та автошкола. На полигон паднав бидејќи згрешив на 3тата вежба. Беше моја грешка но доколку имав вежбано повеќе пати на вистинскиот полигон, а не да ме вежба со камчиња како точки на стариот полигон под кале верувам дека друго ќе беше.
    Констатацијата ми е дека автошколава Џовани можеби повеќе и не постои, а инструкторот Дарко успева да најде муштерии и да ги манипулира на ваков начин. Затоа моја препорака доколку налетате на него бегајте со време.
    Доколку некој има што полагал преку него нека ми пише во приватна порака. :D

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    120
    Женски дали лекарското кога ќе истече автоматски преполагаш и тестови и полигон пак, или само ново лекарско се вади? :)

6. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422
    Само лекарско ново вадиш..полигон и градска ти важат една година од денот кога ќе положиш тестови,ако не положиш тогаш пропаѓаат.

На babygirl77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stella1

Stella1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2015
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Дечки ги возам првите часови на полигон и страв ме фаќа искрено Значи неможам да го држам правецот на автомобилот, не знам колку да го свртам воланот за да ја фатам кривината, не знам колку да го исправам за повторно да сум на мојата страна од патот, не знам дали ги газам линиите или не.. СТРАШНО па сакам да ве прашам го имал некој од вас сличниот проблем па сега е добар шофер или уште на почеток се познава дали ке те биде или нема? хаха

8. mar023

mar023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    102
    Јас исто не бев задоволна од првата автошкола и за полагање решив да се префрлам кај друг, си земав 10 дополнителни часови но барем се научив да возам како што треба, затоа ти препорачувам да ја смениш автошколата и да си полагаш со друга. :)

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.273
    Каде можат да се најдат тесовите за полагање на возачка дозвола?

10. ivana--aerodrom

ivana--aerodrom Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.039
  11. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
  12. Bella15

Bella15 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    91
    Zensko sum, 20 god. i za sebe mozam da kazam deka sum odlicen vozac. Najmnogu me nervira koga nekoj kje vidi kao demek zensko vozi i ke mi se isponasa nesto.. na takvite samo im pokazuvam sreden prst!

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella15

Bella15 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    91
    Jas plativ 1300 za vtor pat gradska.

14. Bella15

Bella15 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    91
    Pred da pocnam da vozam, a imav ogromna zelba i ogromen strav deka nema da naucam si mislev kojznae kolku e tesko da vozis kola kade mora postojano da menuvas brzina i si velev samo avtomatik kje vozam i koga nauciv vozev nekolku pati avtomatik i definitivno vekje nesakam takva kola. Nekako mi e bez vrska vozenjeto.

15. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Ne za grad, za testovite prashuvam :)

16. Bella15

Bella15 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    91
    Isto pari e :D

17. Oscar Lady

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Fala
    Mislam deka nekade procitav deka sekoj nareden pat e poeftino pa rekov da prasam :)

18. Bella15

Bella15 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    91
    Poeftino e da..samo slusnav skoro deka e kacena cenata i mozno e da e 1600. Ne e nekoja razlika sepak. :D

19. sexymia

sexymia Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    76
    Да не знае некој колку пари е за прв пат да полагам за полигон и градска преку АМСМ, и за користење на возило колку се плаќа исто така ? :)

20. LoVee.

LoVee. Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    5
    Za prv pat testovi poligon i gradska okolu 5000 e a za koristenje na vozilo za prv pat ne se plaka a ako te kutnat posle se doplaka 500 ili 600 denari zavisi koja avtoshkola e

На sexymia му/ѝ се допаѓа ова.