Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. mar023

mar023 Истакнат член

Jas plakav 500 den

PrettyDramaQueen likes this.
  2. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Јас пред неполна година полагав,платив 600 денари,сега може е сменето ќе ти каже инструктор/ка.

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Секаде е различна цената, ќе ти кажат во автошкола.

4. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Да споделам едно ПРЕЛОШО искуство со автошколата преку која сум, Џовани.
    Постапката за полагање ја започнав во јуни, извадив лекарско и положив прва помош и од тука почнаа маките.
    Јуни и јули ме обучуваше инструкторот за градска вожња, БЕЗ НИКАКВИ ОЗНАКИ НА ВОЗИЛОТО, без табла од автошкоката горе и без L ознаките. Постојано избегнуваше да возиме низ град по прометни улици па така првите неколку часови изговорот беше додека научам да возам, па вртев кругчиња на паркингот кај градски парк, потоа околу арената Борис Трајковски. Кога ме пушти во сообраќај (само 3-4 часа) најчесто ме носеше по споредните улички околу Сити Мол. Фатија одмори и кога се вративме од одмор ми кажа дека продолжуваме со возење на полигон, НО, не на вистинскиот на АСУЦ, туку на стариот полигон под кале. Ги завшивме часовите крај на август и ми кажа дека ќе остави неколку за да повежбаме пред полагање. Од август со месеци го бркав за да пријавам полагање на тестови, и дури денес да имам закажан термин за на полигон. Вчера прв пат ме однесе да вежваме на вистинскиот полигон на АСУЦ, со потполно друга кола (вежбав на дизел, полагав со бензинец) затоа што неговата "се расипала". Денес на новата кола стави таблички од некоја 3та автошкола. На полигон паднав бидејќи згрешив на 3тата вежба. Беше моја грешка но доколку имав вежбано повеќе пати на вистинскиот полигон, а не да ме вежба со камчиња како точки на стариот полигон под кале верувам дека друго ќе беше.
    Констатацијата ми е дека автошколава Џовани можеби повеќе и не постои, а инструкторот Дарко успева да најде муштерии и да ги манипулира на ваков начин. Затоа моја препорака доколку налетате на него бегајте со време.
    Доколку некој има што полагал преку него нека ми пише во приватна порака. :D

Lolo5 likes this.
  5. babygirl77

babygirl77 Истакнат член

Женски дали лекарското кога ќе истече автоматски преполагаш и тестови и полигон пак, или само ново лекарско се вади? :)

6. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Само лекарско ново вадиш..полигон и градска ти важат една година од денот кога ќе положиш тестови,ако не положиш тогаш пропаѓаат.

babygirl77 likes this.
  7. Stella1

Stella1 Истакнат член

Дечки ги возам првите часови на полигон и страв ме фаќа искрено Значи неможам да го држам правецот на автомобилот, не знам колку да го свртам воланот за да ја фатам кривината, не знам колку да го исправам за повторно да сум на мојата страна од патот, не знам дали ги газам линиите или не.. СТРАШНО па сакам да ве прашам го имал некој од вас сличниот проблем па сега е добар шофер или уште на почеток се познава дали ке те биде или нема? хаха

8. mar023

mar023 Истакнат член

Јас исто не бев задоволна од првата автошкола и за полагање решив да се префрлам кај друг, си земав 10 дополнителни часови но барем се научив да возам како што треба, затоа ти препорачувам да ја смениш автошколата и да си полагаш со друга. :)

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Каде можат да се најдат тесовите за полагање на возачка дозвола?

10. ivana--aerodrom

ivana--aerodrom Популарен член

11. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

12. Bella15

Bella15 Активен член

Zensko sum, 20 god. i za sebe mozam da kazam deka sum odlicen vozac. Najmnogu me nervira koga nekoj kje vidi kao demek zensko vozi i ke mi se isponasa nesto.. na takvite samo im pokazuvam sreden prst!

Lolo5 likes this.
  13. Bella15

Bella15 Активен член

Jas plativ 1300 za vtor pat gradska.

14. Bella15

Bella15 Активен член

Pred da pocnam da vozam, a imav ogromna zelba i ogromen strav deka nema da naucam si mislev kojznae kolku e tesko da vozis kola kade mora postojano da menuvas brzina i si velev samo avtomatik kje vozam i koga nauciv vozev nekolku pati avtomatik i definitivno vekje nesakam takva kola. Nekako mi e bez vrska vozenjeto.

15. Oscar Lady

Ne za grad, za testovite prashuvam :)

16. Bella15

Bella15 Активен член

Isto pari e :D

17. Oscar Lady

Fala
    Mislam deka nekade procitav deka sekoj nareden pat e poeftino pa rekov da prasam :)

18. Bella15

Bella15 Активен член

Poeftino e da..samo slusnav skoro deka e kacena cenata i mozno e da e 1600. Ne e nekoja razlika sepak. :D

19. sexymia

sexymia Истакнат член

Да не знае некој колку пари е за прв пат да полагам за полигон и градска преку АМСМ, и за користење на возило колку се плаќа исто така ? :)

20. LoVee.

LoVee. Истакнат член

Za prv pat testovi poligon i gradska okolu 5000 e a za koristenje na vozilo za prv pat ne se plaka a ako te kutnat posle se doplaka 500 ili 600 denari zavisi koja avtoshkola e

sexymia likes this.