Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Rubiii

Rubiii Популарен член

Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

АМА МАЈА,ТИ ПРЕКУ КОЈА АВТОШКОЛА ИМАШ ЗЕМАНО ЧАСОВИ? БИДЕЈКИ,ЈАС КАКО ШТО ЗНАМ,ЦЕНИТЕ СЕ РАЗЛИЧНИ( ЗА НЕКОЈА ИЛЈАДАРКА) ВО СИТЕ АВТОШКОЛИ,А КАКО НАЈСКАПИ ВАЖАТ АМСМ...МОЖЕ И СУМ ГРЕШКА,НЕ МЕ ДРЖЕТЕ ЗА ЗБОР :?: ИЗВИНЕТЕ ЗА ОФФТОПИК,АМА ВО КОНТЕКСТ НА КАЖАНОВО ПРАШАВ :)

2. teddybear

teddybear Популарен член

Да најскапи се Амсм, како што знам затоа што сите возила им се нови ;)

Инаку јас сум мирен шофер :) Малку вријам некогаш во себе ама мирна сум. Ниту се карам ниту нешто слично. Едино одбегнувам паралелно паркирање - ужас. А другото па мислам дека ми е ок. Не сум совршена, немам ни доволно искуство за годините ама добро се снаоѓам. Барем јас така си мислам :lol:

А за тремата ма само на игнор и како со инструкторот да сум си возев кога полагав :)

Чувството кога ми рекоа честито положи аууууууу :D Радости. А порано повеќе бев мерак да возам кога немав положебо сега не толку :)

3. Nika666

Nika666 Истакнат член

Наскоро ќе се види и Ника што возач е... Најрано 15 јуни, најкасно август ќе полагам а за некој ден ќе почнам часови да зимам :lol:
    Ма да ко што сум јас по природа "смирена" личност :!: опасни зборови ќе паѓаат :rofl:

4. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

http://www.youtube.com/watch?v=dJ-loe3xXLg :) Што ти прави очајна како мене! хахахахахаахах
    Повелете, се надевам дека и вам ќе ви помогне колку толку :*

5. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Уште немам положено зошто часовите ми се во тек, според мене (и инструкторот) возам супер, само што мислам дека кога некој не би ми висел над глава и не би ми кажувал у секој момент како да возам ке си извозам многу подобро... Инаку за комисијава, мн буткале и инструкторот ми кажа се надевам дека ке имам среќа... Со паркирање немам толку проблем, колку што сум си врзала во крпче дека ке ми угаси колата на секое тргање на семафор зошто прерано го пуштам кумплунгот и имам мини срцев удар секој пат кога тргам... :) Ама у глобала добра сум.... :emo:

6. mamita

mamita Истакнат член

Е кај нас во БТ е во сите авто школи иста цена околу 25-26 000 комплет сите трошоци,јас се двоумам каде да одберам добар инструктор ,сакам да почнам наредниот месец.

7. decko

decko Истакнат член

Би ти препорачал да одиш во РАН.
    Не дека брачед ми работи таму ( :D ), туку стварно мислам дека се најдобро организирани од сите.

8. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Јас сум доста лош шофер :tmi:
    Али не сум јас крива. Како прво, инструкторот ми беше КАТАСТРОФА, жалам за секоја фрлена пара во таа автошкола.
    Откако паднав првиот пат, почнав да зимам часови и кај друг инструктор од кој што за 3 часа научив многу повеќе отколку кај претходниот.
    Ајде положив некако, ама нели не е работата само да положиш.
    Сега мака мачам додека да се научам убаво да возам ;(
    Ама ајде ќе биде,не се давам јас :D

9. mila.s

mila.s Истакнат член

Имам возачка веќе година ипол и мислам дека добар шофер сум, со мали исклучоци на рикверц и паркирање :$ Инструкторот толку беше добар и се трудеше од мене да направи супер шофер, па пред полагањето глумеше дека ми е комисија да видам како тоа би изгледало и да ми се намали тремата кога некој ќе седи до мене и ќе се обидува само грешки да ми најде.... Супер поминав се од прва и комисијата (таа плавата што мислам дека ја спомнувавте претходно) и ми честиташе... :)

10. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Па, порано немав никаква желба за возење, поубаво ми беше мене да ме возат отколку јас да возам :D
    Но, еве веќе 4 години како сум активен возач и можам да се пофалам дека супер ми оди 8) немам никаков проблем со паркирање и возење во гужва.. Единствено ми е страв да не ми се дупне гумата на сред пат :) зашто автоматски цел ден ми се пореметува.

11. baby.90

baby.90 Истакнат член

Јс сум супер возач по кажување на совозачите :) Возам веќе 2 години ама без возачка :D и фала му на Бога до сега ниту еднаш не ме сопреле џандарчиња :D (не ме кажувајте :D )
    Немам проблем со рикверц и паркирање, ама имам проблем со луѓе кои незнаат да возат!
    Најмногу мразам кога некој ми влегува во лента, а нема уклучено трепкач (жмигавец) е тогаш мислам дека можам да експлодирам.
    Или кога е залетан тој што вози пред мене и од еднаш ке му текне да застане на пешачки, само за да ги зјапа девојките што сакаат да поминат преку улица, тоа ме вади од кожа.

Туку некој ако сака да ми каже колку време важи лекарското, година или година ипол???
    Зошто јас лани во јуни месец извадив, ама од тогаш па наваму се некои побитни ствари ми излегуваат и полагањето го ставив во најзаден план :) Ке морам да го завршам се тоа, што побрзо.

А да, и да прашам да не знаете дали се воведени дополнителни часови (теорија), исто и тоа се полага, според новиот закон, само незнам дали стапи на сила???

12. ohoho

ohoho Истакнат член

Па вака,регистриран возач сум веќе 7 години а возам веќе 10 тина+ години :lol:
    Немав никаков проблем околу полагањето за возачка дозвола.Не да се фалам ама извозев само два дена односно 4 часа и веднаш полагав полигон+градска во ист ден(бидејќи претходно положив тестови) и тоа се положив од прва :lol: Досега никој не се има пожалено од моето возење,многу сум опуштена,немам никаков страв,а и признавам,понекогаш се перчам со претицување,гласна музика во кола или слично :$ :rofl: Инаку морам да напоменам дека прв пат кога седнав да возам колата беше од марка фичо ;) баш беше закон !!! И како што велат,ако знаеш да возиш фичо,сите останати возила се лесни.Тотално се во право !!!

13. bumbi

bumbi Популарен член

Немам положено сеуште :/ ама сега за сега колку што ми кажувале добро возам :)

14. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Немам ни јас положено учам се да возам, ама нешто тешко ми иде тоа рикверц, и да кочам :D
    Само гас и напред а кочење нема хахах се шалам. Почетник сум па се надевам ке можам некој ден да се пфалам имам возачка :angel:

15. mishulence

mishulence Истакнат член

Иако сите се чудеа кога положив од прва,нели кај нас сега комисијава е збрлаена па се од трета поминуваа.И мн. бев исплашена,зашто сите др. кандидати паѓаа по незнам кој пат,но ете сепак сум имала среќа,но одлично извозев :)
    А сега сум шофер и пол хехехе само уште ме нервираат камионите и автобусите се си мислам ќе паднат врз мене,а знам дека нема хехе Супер си возам,претпазлива сум мн,зашто др. не пазат...се е дива лига!

16. Nika666

Nika666 Истакнат член

Сега за сега со моите 15 часови стаж (и плус малку возење по партизанска и на полигон сама) топ сум :D Тргнување, кочење, рикверц, брзини ово оно добра сум :lol:

17. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Знам случај каде што детето го буткаат 5 пати зошто има пари |( 6 пат го пуштиле , време било . А не дека не знаел да вози , него виделе пари има па ајде ќе падне ;) ццц..
    А јас возачка немам , ама баш денес бев во една автошкола да се распрашам со татко ми , па јуни почнувам :)

18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Па може да се каже лош. И тоа прилично
    Ама тоа е дека немам моја кола и скоро никакво искуство. Освен она школата, механичко учење и на памет, незнам друго. Си бара искуство тоа, да ја осетиш колата, па да пробуваш....а вака со брчење во гаража не бива нишо
    Апел до мама и татко - купете ми кола, за да се брукам веќе вака дека сум лош возач :D

19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

За 2 недели треба да полагам. :) Па потоа здравје боже се надевам брзо ке си земам возачка :)

20. Dejana.M

Dejana.M Истакнат член

Јас сум си супер шоферче...

Не дека се фалам ама положена сум од четврта година средно и од тогаш постојано сум на волан,четери година активно возење...

Едноставно неопходна е кола,во последно време имав доволно обврски со фак за по неколку дена кој ќе се малтертираше со автобуси,палам цитроенчето и возам....плус и сега за на работа,едноставно сакам да го имам,самото интезивно возење те прави по добар шофер без разлика колку години имаш зад себе положено ако немаш доволно искуство не баш исто :!: