1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    1.330
    Брат ми направи промена на авто школа кога му имаше останато полигон и градска, треба да имаш платено се кон авто школата, друго ништо не ти треба. Евентуално можеш во таа авто школа во која си моментално да бараш промена на инструктор.

2. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Поздрав девојки, јас сум член од спротивниот пол (машко) :D . Сакам да прашам овдеки оти по лесно мие да правам муабет со женско него ли со машко. Вака, сега за некој месец ќе прам 17 год, вчера една инструкторка ми рече дека со новиот закон можам да уплатам, изодам часој и полагам на 17 за иста цена. Сакам да ве прашам, колку пари е лекарското, колку има важност исто и дали во тие практичните 46 часа (46 пошто сум малолетник уште) има полигон припрепма, запознавајне со тоа туѓо возило (кумпулг, гас, јас немам проблем со то оти ја навикнат сум на домашната и ме фаќа трема на таа од авто школа) и како се одвива полигон полагањето. Најважно мие за ова со новиот закон случајно некој да не има полагано на форумов, Благодарам.!

п.с: Си признавам дека сум сега не искусен возач од другиот пол, некако имам трема ко ќе појдам во авто школа. 8):l::D

Последна измена: 9 април 2018
  3. Magik

Magik Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    75
    лекарското е 2500 денари важи една година, инаку ние шо имаме 18 години ии шо возиме 36 часа, во 36 часа има 6 часа на полигон и се ти обајснува инструкторката или инструкторот, а полагањето на полигон надвор е комисијата те снимаат од надвор и имаш камера внатре. Со среќа !!:D

На 'japan му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Фала, уште малце ии....... 17 полнам одма поднесувам.

На Magik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    337
    Lekarsko Kade se vadi, prvo so se polaga prva pomos I testovi Ili obratno ima li kniga za prva pomos od kaj se uci Kakvi prasanja se pagaat na zaokruzuvanje Ili dopolnuvanje kolku poeni se potrebni za da se polozi?

6. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Братучедми полагаше пред 2-3 години, нема книга за лекарското. Се одело наједноставни прашање во врска со собраќајна незгода и др.

7. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    2.740
    Има книга за прва помош, еве ја
    20180410_192735.jpg

8. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Тој ко полагал, не му дале ништо вакво. Едноставно така, му биле поставени едноставни прашања.

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    И јас кога полагав немав ни книга ни ништо. За 1 саат се заврши и предавањето и „полагањето“. Еден лист прашања имаше на заокружување ако не се лажам, прелесни и плус сите ги одговараат заедно прашањата. :)

10. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.737
    Дечки после 10 работни денови ли можам да полагам втор пат градска? Или можам да пријавам за наредната недела?

11. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Абе ја и имам и немам исто ми се фаќа,мене и во село полиција би ме запрела.
    Таква фаца дали имам мафијашка или не знам

12. sardela

sardela Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    Polagav vo skorpion so instr NADE,zena od zbor ,pedagog I profesionalec . Poloziv se od prva,toplo ja preporacuvam.070350592

На WomanInLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sardela

sardela Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    12
    Vozev sekoj den I za nepolni 2 mes poloziv

14. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Здраво девојки. Јас во понеделник полагам градска по 2 пат. Му се јавив на иструкторот да се консултирам дали треба да земам дополнителен час и беше као јас не знам ти си знаеш, јас можам само парите да ти ги земам, а не ти гарантирам дали ќе положиш...ако не земеш ЌЕ паднеш, ако земеш може ќе паднеш..зборот ми беше, човекот уште на почетокот на обуката ми го скрши филмот за полаѓањето што ми се придераваше на секои грешки место со убаво да ми каже, после се поправи малце, посмирен беше, но ете..не знам ни јас зошто не го сменив и зошто не отидов во друга авто школа. Е сега, сакам да прашам дали за дополнителен час може да земам кај друг инсруктор од друга авто школа (без да ја сменам оваа) или стрикно морам кај мојот?
    Поздрав :)

15. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.737
    Можеш да земеш кај друг, ама ако е за еден или два дополнителни подобро да ги земеш со стариот инструктор, сепак со таа кола полагаш. Кај мене беше нешто слична ситуацијата со инструкторот, јас автошколата ја возев многу одамна и 10 дополнителни часови возев со друг, и после си полагав со истата кола.
    Наредната недела полагам втор пат градска и јас :)
    Со среќа @ivchee.ivche

На ivchee.ivche му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivchee.ivche

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Да, за 1 час ми треба бидејќи за повеќе не ни имам време, а тоа е работата што не сакам кај стариот да земам затоа што се чувствувам премногу напнато кога возам со него, очекувам дека секој момент ќе ми се раздере...
    Иии фала многу @SiMpAtIcNaTa со среќа и на тебе :*

17. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    Дали некоја има полагано со почетна точка Хотел Русија, Аеродром? Искуства:wasntme:
    И лекарското важи година или година и шест месеци?

18. ivchee.ivche

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    @PrettyDramaQueen јас полагав првиот пат од таму, многу е лесно не се плаши за тоа, гледај понатаму да не направиш грешки, а иначе лекарското важи 1 година

На PrettyDramaQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Возачот не смеј да биди под никаков притисок, ако тој ти се придерува тој фактички уште сто пати ти набина трема и страв и истовремено ти ја одзема концентрацијата. Ама тоа е честа појава бидејќи поубаво им е да манипулира со деца и муе галје дали ќе положиш или не

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    @ivchee.ivche Земи си час да си повториш, нормално дека не може да ти гарантира дека ќе положиш кога тоа зависи од тебе и од твоето возење. Не ти препорачувам да менуваш сега за едно возење, ќе треба нова кола од почеток за возиш, а има разлика од кола до кола.