Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Само опуштено и претпазливо без чуство на паника!..Ако сакаш совет од мене во никој случај не вози со брзина поголема од 30!!..! Со 2ра брзина и дури не видиш возило оддалечено минимум 100 метра од тебе за престројување или менување на лента/коловоз не тргнувај!!..Крени си рачна и чекај..Помалце места ке те свртат низ град поради брзината која ке биди мала и покрај времето што ке го тепаш на раскрсници :) На 2 пат сум поминал така без пријатели..Станав пример за сите после мене..Позз и со среќа!

На cresa-jagoda, TutiFuti и ivchee.ivche им се допаѓа ова.
  2. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.273
    По правило од 30км на час и не смееш да возиш при полагање на испит. За менување за еден час и не ти е потребно ако полагаш со истата автошкола.
    Освен ако смениш автошкола за полагање тогаш би те советувала смени ја автошколата и со таа што би зела дополнителен час со таа да полагаш. Не пак да се враќаш со старата.
    Еве јас имав пример со мене полагав со истата се кола но за жал сајлата беше сменета на кумплукот и како друга кола да возев направив малку грешки но сепак положив се од прва. Пред да полагам инструкторката ми даде гратис да си се провозам низ град додека дојде комисијата и започне полагањето.
    На полагање возев едвај 20 не се брзав ич но ете сајлата што беше сменета ми изгасна 2 пати колата.
    Со среќа.

На ivchee.ivche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.276
    Следниот ден од кога ќе паднеш одиш да уплатиш и ти закажуваат за прв слободен термин што ќе го имаат. Тоа е минумум 10-тина дена. Јас имам чекано и по месец и половина.

На SiMpAtIcNaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    30км е дозволена брзина по закон...Максимум 50..Она горе што го напишав беше совет..Ако сака некој нека го чита свеедно.!

5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.273
    За полагање е 30км несмееш над 30 да возиш додека полагаш а по новиот закон е 50км дозволена брзина но сепак не би да возам додека полагам со таа брзина.
    И јас положив се од прва без врски и давање на плус пари . Само смирено возев и имав во ум дека ми е ова еден обичен час со инструктори.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Mене инструкторот ми вика ако возиш толку споро кога ќе влезе комисијата во кола ќе ти исклучи...абе глупости

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.273
    Мене пред да тргнам еден од позади ми вика ајде појди а тој до мене стиска кочница и јас држам убаво кумплук и гледам рачна спуштена убацено во прва трепкач светло се на место знаеш и си велам шо е работа па ја не држам на кочница и овој до мене поцрвене целиот рече гледај напред не во педалите.

Ич не се замарај со помала брзина поаигурно е сепак не сме искусни сеуште за да возиме со 50км.
    Јас два месеца положена немам сила и храброст да земам пежото да го возам сама сеуште а полагав со спарк.

На ivchee.ivche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Земи ја колата и оди каде што нема сообраќај и прави го истото како на почеток со Sparkot додека се прилагодиш a.Ке ти требат сигурно 5мин..После то нема да ти се излегва од кола, освен ако те застанат џандарите :) :P

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.273
    За џандари не се плашам оти знам дека нема да ме сопрат мал град сме и сите се знаеме. Туку гломазно ми е некако пежото па најверојтано мм ќе ми земе помала додека се свикнам.

10. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Како бе со 30 да вози? Па тоа е лазење
    Што зборите глупости?
    30 да возела (facepalm) Океј да вози 30 на споредна улица и тесни улички ама на булевар? Ќе и викат девојче ај малце побрзо вози, и ќе испаничи. Мене ми викаа да возам со 50 и да убрзам. Целта поента на полагањето е да видат како вози и како се снаоѓа со мењање на брзини, а не лазење по улица.
    Нема потреба од кревање рачна, почетник е, фали уште да зборави да ја спушти кога ќе сака да појде па да и бапнат негативни поени.

@ivchee.ivche И да, во право е инструкторот што ти вика дека може да ти угаси колата. Возиш со 3 мажи во кола значи со плус 200 кила од прилика (за разлика од часови кога возиш со еден), за да ја придвижиш колата треба повеќе сила и повеќе гас да се даде, да не дојде до гасење.
    Значи не се секирај, убаво гледај знаци и вози како што си возела и на часовите.

@TutiFuti Јас кога положив возев ауди а4, многу поголема кола од пежо. Можеби на почетокот ми беше потешко, и ми требаше долго време да се научам да излегувам од гаража и двор ама не би сменила во никој случај. Ќе се научиш многу брзо, и многу поубаво да почнеш со поголема кола, инаку секогаш ќе ти биде страв.

На crimson, cresa-jagoda, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.
  11. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Исто тие, а хечбек/спорт бек а лимо. Ние имаме Мазда 626 значи огромна е колата посебно во предница аи задницата пошто е заоблена и има фабрички сполјер ја прај уште биг, првиот пат ко седнав ми гаснеше аи имав трема ко ми објаснуваше таткоми, па го научив и то, ко тргнав немав прегледност, нонстоп гледав во ретровизор или на левото крило за да не заминам од линија, пошто е огромна кола ама со тек на време стекнав навика. Мене сега, пошто ја немам возачка а треба да полагам, појке мие страв да ја возам малата кола на авто школата него ли огромната Мазда. Најубо е да седниш да се научиш на голема кола, оти после цел живот ќе ти биди страв на голема и ќе мораш да купуваш хечбек/спорт бек.

Последна измена: 14 април 2018
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.273
    Јас не сум од Скопје и кај нас важи правилото само 30км.
    За време на полагање.

На x.Daisy.x му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Јас ќе одам во јуни да полагам за кола но многу ми е страв, а имам огромна желба за да возам кола. Дај некако мотивирајте ме. :)

14. BeastceMK

BeastceMK Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2016
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    55
    Полека бе *девојче* можи требаше да нагласам за кој град..Јас сум во Битола и 30км е дозволено по закон како што нагласив горе..Ако се вози така на испит па и одкако ке положиш си прво безбеден и сигурен и нема да ти речи никој ништо..Ти си во СК..нормално знам како се вози таму..Брзо затоа и сообраќајките до пред некоја година беа со највисок процент баш таму..А пред се прашај за кои градови се мисли и се коментира! ..Тоа горе беше совет ајде за останатие градови освен СК!!... И да не навлегувам во расправии и бура од коментари со секој што мисли спротивно..позз

Последна измена: 14 април 2018
  15. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    337
    I ja isto sakam da odam da uplatam I da pocnam da ucam za testovi ama nekako strav mi e deka nema da polozam. Neznam ni koja avto skola da izberam sea gledam m22 imat popusti.

16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    337
    Kaj se naoga i kolku se plaka

17. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27

СПОПРЕД последниот закон што е стапен на сила и измените во собраќајот, за возач-почетник кој полага во авто школа најмногу е дозволено 30-50км/h односно шалтање од 1 во 2 а максиум до 3. Јас сум од Прилеп и кога видам некој кој полага или е на час, колата се движи од 30км или 50км, а то за СК ако не важи тое друга работа...

На BeastceMK му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    Vo Novo Lisice e, karsi postata vo tie zgradi ili vo redot na pro credit banka. Jas veke uplativ, 19 300 e, plativ vo gotovo i lekarsko i prva pomos vkluceno vo tie pari. Dosega bev dva pati na teoretska, sega za sega e super

19. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    337
    Fala ti mnogu se nadevam deka uste e 19300.

20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Јас не сум задоволна од Банкина и не ја препорачувам,почнав таму па се префрлив во АМСМ.