1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

Уште од мала имам мерак за кола, односно да возам кола.
    Отсекогаш седнував зад воланот и со татко ми возев. Едвај чекам да положам, но за тоа нема да почекам уште долго ^_^

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  2. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58

Па возачка имам веќе пет години. Положив од прва градска и тестови, на полигон бев два пати ама затоа што бев претходната вечер излезена и пиев малку повеќе. Инаку мислам дека возам убаво покрај тоа што немам кола ама затоа има дечко ми па ја возам нашата. Уживам во вожња секогаш мада никаде не се брзам како дечко ми. Интересен ми е фактот да спомнам, дека со дечко ми на ист датум сме положиле иако тогаш појма немав дека постоел тој човек. Хехех навистина ми е интересно.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210

Јас па немам никаков мерак за коли, возење и сл. и мислам никогаш нема да одам да полагам за возачка а ме тераат од дома :| подобро ми е ко совозач

4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

И јас како помала едвај чекав да наполнам 18 години, да полагам, да ми купат кола... И сега кога се исполни сето тоа мразам да возам. Особено денски. Хаос.
    Сепак порелаксирано е на совозачко седиште :)

5. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871

паничар и стварно незнам како да се ослободам од тоа ;( ;( ;(

6. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    180

Јас сум 17 години но имам положено за возачка во Америка. Си возам таму убаво ми е супер :D Мајка ми вика дека сум возела многу убаво па сега :D

7. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485

Родителите веќе започнаа со напнување од типот Кога ќе почнеш со часови, а околу мене од друштво се што слушам е како се диват на тоа што ќе имаат возачка. |(

Не сакам да возам, се плашам од автомобили и го сметам тоа за голем товар и поради тоа не сакам некој да ме присилува да учам да возам.
    Особено кога ќе го видам хаосот кој владее во Скопје уште повеќе ми се одмилува. Сестра ми ја чукна таксист вториот ден откако доби автомобил, со инструктор во него, а кога гледам што нервоза има за паркирање, мајка ми кон еден паркинг гледа, татко ми кон друг и по телефон и кажуваат каде има место, се повеќе ми се одмилува. |(

Во секој случај ги гледам жените како подобри возачи можеби поради тоа што го гледам од совозачкото седиште. Начинот на кој вози мајка ми, начинот на кој вози татко ми. Однесувањето на некои недефинирани фраери што те пцујат од позади волан, свират и ти се качуваат на глава, а место да го прави тоа може смирено да заклучи како да го реши проблемот.

На Lolo5 и Marmalade им се допаѓа ова.
  8. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884

Јас моментално земам часови и одлично ми оди.До половина сум со часовите па негде крај осми јули треба да полагам тестови.Се надевам дека ке бидам добар возач :D

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987

Никаков. само што наполнив 18 и веднаш земав возачка дозвола и од тогаш цели 7 години не возам оти енмам што да возам :D

10. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46

Па можам да се пофалам дека сум добар возач(барем досега тие што сум ги возела сум добила само пофални зборови :$ )Кога полагав од прва ги положив тестовите,градската и полигонот.Обожавам да возам некако тоа ме исполнува :inlove:

11. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227

Мислам дека сум добар возач(така велат, така велеше инструкторот, и што е најважно- така велеше татко ми!). Возам секаде, сама, дење, ноќе... не е важно. Не сум направила прекршок досега. Единствено што не го правам баш најдобро е паркирањето, ама нели жените се познати по тоа :) На полигон изгледаше лесно, а и се ми беше обележано, па немав проблем, во пракса е малку потешко... Ајде жив човек- на се ќе навикне. ;) Обожавам да возам!

12. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719

Не знам да возам, значи никад не сум ни седнала да пробам. Али сигурна сум дека како совозач никој не ме сака, многу се припотресувам :tmi: КОЧИИИИИИИИИИИИИИИ, застани искачам не се возам со тебе и остали изреки ми се стандард, особено со еден другар што вози стварно брзо |( Мразам брзо возење, ако некогаш се решам јас да возам ќе бидам најпретпазлива што може! Друг проблем ми е ориентацијата :x Како и да е некако тешко дека моите ќе ми купат кола, така да кога ќе си соберам пари ќе си полагам, па здравје, некогаш се надевам дека ќе можам да си дозволам и количе :wasntme:

13. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768

Автоматски возач...хехехе Кога се доселив во милионски град се беше лел мили Боже па како јас овде ќе се снајдам? Ама само што седнав зад воланот и кој како мене :rofl: Се сметам за солиден возач, ама да бидиме реални, со искуство не можеш, пресудно е. Како жена задоволна сум од моите возачки способности. Можам да кажам дека се надминав себе си

14. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Каде да најдам прирачник за полагање на тестовите и за полагање на испит во црвен кртс ?
    Книгата за тестовите ја има и по книжари или ... ?

15. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Тестовите по книжарници барај ги, а за полагањето во црвен крст таму ќе ти дадат. Така беше јас ко полагав сега ако е нешто изменето нз. поздрав

16. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Благодарам многу :)

17. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Јас кога полагав, прирачникот за полагање тестови ми го дадоа од авто школата кај што земав часови, а за прва помош од местото кај што полагав ни дадоа цд.

18. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

ахам епа прво ќе прашам во Амсм па после ќе купам ако треба :)

19. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Прирачникот се продава во АМСМ,ново издание,околу 500 денари.Вреди за парите.
    Не знам во која авто школа си,но ако си во АМСМ можеш од таму да ги земеш тестовите на усб во боја и после да си ги испринташ,јас така направив. :)

На Animali и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  20. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    П планирам таму некако ми е најсигурно :lol:
    и тенк ју за инфо и јас ќе ги испринтам :)

На Animali и LilMissBossy им се допаѓа ова.