Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. filozof4e

filozof4e Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Ќе ти закажат термин за 10 до 15 дена откако ќе пријавиш. Бидејќи се смени испитниот центар сега хаос е има многу гужва.

2. Tri_Bubacki

Tri_Bubacki Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    93
    Со таа школа полагав, кај Ѓорги Тримоски и задоволна бев.
    Пријатен и трпелив човек.

3. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    2.558
    Супер е и баш е опуштен. Јас сум презадоволна, те вози на места кај што се полага и ти кажува на што најмногу да внимаваш. Кога полагав цело време беше со мене и ми даде многу голема поддршка

На Pretty Woman му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Drama queen

Drama queen Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Луѓеее утре полагам градска од зоолошка.Незнаете која трема ја имам во живот не сум се осеќала вакааа ќее умраммм....Тестови и полигон положив од прва со 0негативни ама сега ми е многу страв.Ако полагал некој од оваа точка да ми каже ако може кои се најкритични точки каде најмногу бутаат и некој совет како се опуштивте пред полагање градска?

5. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    2.558
    Немој да паничиш пробај да се опуштиш зошто одма ќе те приметат и уште толку ќе те збунат. Јас полагав од зоолошка пред еден месец. Ќе те однесат во Дебар маало и таму треба да пазиш на првенство на минување и на Стоп знак. Внимавај како тргнуваш, престројувај се правилно и пази на пешаци. Тешко се полага од прва, комисијата е многу полоша од претходната. Јас положив од трета. Со лесно

6. Drama queen

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Јас се надевам дека утре ќе биде се како што треба а тие пешаци уффффф не да не ги фермам инструкторката само за нив ми збори ...ајде ќе дадеме се од себе сепак фала ти многу:l:

На joyful и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    @Drama queen јас исто како тебе положив од прва со 0негативни теорија и полигон,но денес паднав градска..на железничка возев...Вози ако успееш лабаво,мада многу тешко е тоа,кога видоа дека имам трема одма по мали улици ме бутнаа и после на кружен тек,бев помирена уште пред тргање дека ке паднам колку и да знам,но сепак поише трема у живот не сум имала.Сега веќе мислам за втор пат ќе ја нема.Среќно

8. Drama queen

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Ќе ви пишам утре што сум направила..Со среќа вториот пат верувам ќе успееш:muscle:

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174

@Drama queen ајде изненади ме дека постојат луѓе што ѓи пуштаат од прва.☺

10. Drama queen

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    за жал ретко кој ја има таа чест.Бутната намерно пет минути пред крај заради неговиот измислен пешак кој сум го ,,исплашила,, или заради тоа што жена му го бараше на 10мин за ручек хмм да се замисли човек. А образложение зошто дум падната добив откако камерата беше исклучена..Драги луѓе премногу се разочарав и вие ќе се разочарате ама глава горе ќе успееме хахахах благодарам на грижатаа феминки:l:8)

На stejsi2005 и candy.cane им се допаѓа ова.
  11. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Ретко кој положил од прва. Глава горе и со среќа нареден пат.
    Плус, тоа кога ќе положиш баш и не е репер. Положив од 3та, научив вистински да возам откако седнав сама зад волан после 2 месеци.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    2.558
    Ако си доволно сигурна дека си падната намерно можеш да дадеш приговор. Ја прегледуваат камерата од МВР и одлучуваат. Распрашај се кај инструкторот.

13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.544
    Јас се токмев да полагам месецов , ама испадна да си почекам уште малку . Добро , не ми се брза мене . Ќе почекам јас , кај толку чекав .. Битно ми е да си го остварам сонот што го имам од дете - еден ден да имам сопствена кола и да возам . Не ми е битно кога , не ми е битно толку каква кола ќе имам , само да возам . Маж ми ме подучи малку , не сум " цреп " , знам што треба да се направи пред да тргнеш воопшто . Знаците ги паметам од средно . Единствено на што ќе се сопнам е правилото на десна рака и менување брзина . Е за тоа да ме убиете , ама врска немам . И во средно не ми влегуваше во глава , а богами ни сега . Тестовите од Авто Мото Сојуз ги знам на памет , само ова со ракава и менување брзина ми е мака . Абе од прва во втора не знам да сменам . Ама инструкторот што ќе ме учи ми седи како добар , плус золва ми ја учи сега , ваљда ќе ме научи и мене . Секако нема да возам јас перфектно од одма , јас знам по малку , ама за во сообраќај не сум . Кога возев со маж ми , коса му се крена :rofl: . Он мислеше дека ќе лазам , јас уствари возев нормално колку што беше дозволено на патот :| .

14. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    233
    Положив тестови и полигон од прва без ниеден негативен, сега наредна недела полагам градска и упрпана сум ептен. Немаше еден човек да не ми рече дека од прва нема да положам пошто скоро сите ги буткале намерно. Не баш охрабрувачки... :(
    Инаку полагам од Хотел Русија 1. Некој да ми каже некоја цака, каде ме носат, особено што да внимавам итн. ?

15. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Не полагав од Русија, мислам дека во Аеродром скоро секогаш носат во стариот дел евентуално по булевариве.
    Вози споро во малите улички, знаци и пешаци обавезно гледај. Ако имаш паркирана кола и треба да ја заобиколиш подобро застани за во случај да доаѓа кола од спротива да не ти фатат волан ( и да има доволно место нив им е важно да се држиш на одредено растојание од др коли)
    НИКАКО НЕ ПОКАЖУВАЈ СТРАВ И ТРЕМА!
    со среќа :D

На Pretty Woman и Ana.brojka им се допаѓа ова.
  16. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Немојте да дозволите поради трема да направите банални грешки. Јас летово 26ти јули положив градска од прва без никакви врски и сите муабети што ми ги збореа дека не пуштале од прва паѓаат во вода. Чим ве бутнале нешто сте згрешиле, доколку вие сте сигурни во себе и на Марс да ве носат нема да направите грешка :)
    Инаку и тестови и полигон положив од прва, полигон на 10ти истиот месец. Полагав во Аеродром од Хотел Русија:D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.283
    Не се согласувам со пишаново од лично искуство. Може комисијата ти била да кажам ок луѓе, има расипани и тоа како ама нема да зборувам за тоа. Многу сме почуствувале на своја кожа. Со среќа на сите што допрва ќе полагаат и најважно нека веруваат во себе.

На stejsi2005, candy.cane и blackwave им се допаѓа ова.
  18. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    И јас не верував од сите што ми го збореа истото, па кога без трема си извозев како што треба испадна спротивното. Секој си има различно искуство нели, јас го пишав моето за да не се обесхрабруваат тие што им збореле вака. На таа возраст сум каде што околу мене повеќето полагаат за возачка и ако направат грешка и ги паднат наместо да си признаат и да научат за нареден пат од тоа, секогаш комисијата е крива намерно ме бутна. Епа затоа по 5 пати полагаат, зошто комисијата не чинела. ;)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. filozof4e

filozof4e Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Јас полагав градска прв пат на 30.11 и ме бутнаа. Тестови и полигон од прва, со 0 негативни. За градска наводно ме бутнаа демек сум стоела на дополнително зелено, а само што се пушти, јас дур да ставам у прва да тргнам они ми викаат стоиш на зелено 51 негативен паѓаш. Од тука више ми пројде и кејф и се'. Извозев ради реда. А ме возакаа некој 35 мин. Сеа пак полагам на 18.12 али шо знам, пак се си мислам намерно ќе ме бутнат. Иначе јас полагам од зоолошка. :)

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    156
    Што све е потребно за да ја земам возачката?