Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. filozof4e

filozof4e Истакнат член

Ќе ти закажат термин за 10 до 15 дена откако ќе пријавиш. Бидејќи се смени испитниот центар сега хаос е има многу гужва.

2. Tri_Bubacki

Tri_Bubacki Истакнат член

Со таа школа полагав, кај Ѓорги Тримоски и задоволна бев.
    Пријатен и трпелив човек.

3. joyful

joyful Популарен член

Супер е и баш е опуштен. Јас сум презадоволна, те вози на места кај што се полага и ти кажува на што најмногу да внимаваш. Кога полагав цело време беше со мене и ми даде многу голема поддршка

Pretty Woman likes this.
  4. Drama queen

Drama queen Истакнат член

Луѓеее утре полагам градска од зоолошка.Незнаете која трема ја имам во живот не сум се осеќала вакааа ќее умраммм....Тестови и полигон положив од прва со 0негативни ама сега ми е многу страв.Ако полагал некој од оваа точка да ми каже ако може кои се најкритични точки каде најмногу бутаат и некој совет како се опуштивте пред полагање градска?

5. joyful

joyful Популарен член

Немој да паничиш пробај да се опуштиш зошто одма ќе те приметат и уште толку ќе те збунат. Јас полагав од зоолошка пред еден месец. Ќе те однесат во Дебар маало и таму треба да пазиш на првенство на минување и на Стоп знак. Внимавај како тргнуваш, престројувај се правилно и пази на пешаци. Тешко се полага од прва, комисијата е многу полоша од претходната. Јас положив од трета. Со лесно

6. Drama queen

Јас се надевам дека утре ќе биде се како што треба а тие пешаци уффффф не да не ги фермам инструкторката само за нив ми збори ...ајде ќе дадеме се од себе сепак фала ти многу:l:

joyful and candy.cane like this.
  7. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

@Drama queen јас исто како тебе положив од прва со 0негативни теорија и полигон,но денес паднав градска..на железничка возев...Вози ако успееш лабаво,мада многу тешко е тоа,кога видоа дека имам трема одма по мали улици ме бутнаа и после на кружен тек,бев помирена уште пред тргање дека ке паднам колку и да знам,но сепак поише трема у живот не сум имала.Сега веќе мислам за втор пат ќе ја нема.Среќно

8. Drama queen

Ќе ви пишам утре што сум направила..Со среќа вториот пат верувам ќе успееш:muscle:

stejsi2005 likes this.
  9. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

@Drama queen ајде изненади ме дека постојат луѓе што ѓи пуштаат од прва.☺

10. Drama queen

за жал ретко кој ја има таа чест.Бутната намерно пет минути пред крај заради неговиот измислен пешак кој сум го ,,исплашила,, или заради тоа што жена му го бараше на 10мин за ручек хмм да се замисли човек. А образложение зошто дум падната добив откако камерата беше исклучена..Драги луѓе премногу се разочарав и вие ќе се разочарате ама глава горе ќе успееме хахахах благодарам на грижатаа феминки:l:8)

stejsi2005 and candy.cane like this.
  11. candy.cane

candy.cane Популарен член

Ретко кој положил од прва. Глава горе и со среќа нареден пат.
    Плус, тоа кога ќе положиш баш и не е репер. Положив од 3та, научив вистински да возам откако седнав сама зад волан после 2 месеци.

stejsi2005 likes this.
  12. joyful

joyful Популарен член

Ако си доволно сигурна дека си падната намерно можеш да дадеш приговор. Ја прегледуваат камерата од МВР и одлучуваат. Распрашај се кај инструкторот.

13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Јас се токмев да полагам месецов , ама испадна да си почекам уште малку . Добро , не ми се брза мене . Ќе почекам јас , кај толку чекав .. Битно ми е да си го остварам сонот што го имам од дете - еден ден да имам сопствена кола и да возам . Не ми е битно кога , не ми е битно толку каква кола ќе имам , само да возам . Маж ми ме подучи малку , не сум " цреп " , знам што треба да се направи пред да тргнеш воопшто . Знаците ги паметам од средно . Единствено на што ќе се сопнам е правилото на десна рака и менување брзина . Е за тоа да ме убиете , ама врска немам . И во средно не ми влегуваше во глава , а богами ни сега . Тестовите од Авто Мото Сојуз ги знам на памет , само ова со ракава и менување брзина ми е мака . Абе од прва во втора не знам да сменам . Ама инструкторот што ќе ме учи ми седи како добар , плус золва ми ја учи сега , ваљда ќе ме научи и мене . Секако нема да возам јас перфектно од одма , јас знам по малку , ама за во сообраќај не сум . Кога возев со маж ми , коса му се крена :rofl: . Он мислеше дека ќе лазам , јас уствари возев нормално колку што беше дозволено на патот :| .

14. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Положив тестови и полигон од прва без ниеден негативен, сега наредна недела полагам градска и упрпана сум ептен. Немаше еден човек да не ми рече дека од прва нема да положам пошто скоро сите ги буткале намерно. Не баш охрабрувачки... :(
    Инаку полагам од Хотел Русија 1. Некој да ми каже некоја цака, каде ме носат, особено што да внимавам итн. ?

15. candy.cane

candy.cane Популарен член

Не полагав од Русија, мислам дека во Аеродром скоро секогаш носат во стариот дел евентуално по булевариве.
    Вози споро во малите улички, знаци и пешаци обавезно гледај. Ако имаш паркирана кола и треба да ја заобиколиш подобро застани за во случај да доаѓа кола од спротива да не ти фатат волан ( и да има доволно место нив им е важно да се држиш на одредено растојание од др коли)
    НИКАКО НЕ ПОКАЖУВАЈ СТРАВ И ТРЕМА!
    со среќа :D

Pretty Woman and Ana.brojka like this.
  16. Trxmx

Trxmx Популарен член

Немојте да дозволите поради трема да направите банални грешки. Јас летово 26ти јули положив градска од прва без никакви врски и сите муабети што ми ги збореа дека не пуштале од прва паѓаат во вода. Чим ве бутнале нешто сте згрешиле, доколку вие сте сигурни во себе и на Марс да ве носат нема да направите грешка :)
    Инаку и тестови и полигон положив од прва, полигон на 10ти истиот месец. Полагав во Аеродром од Хотел Русија:D

cresa-jagoda likes this.
  17. lost123

lost123 Форумски идол

Не се согласувам со пишаново од лично искуство. Може комисијата ти била да кажам ок луѓе, има расипани и тоа како ама нема да зборувам за тоа. Многу сме почуствувале на своја кожа. Со среќа на сите што допрва ќе полагаат и најважно нека веруваат во себе.

stejsi2005, candy.cane and blackwave like this.
  18. Trxmx

Trxmx Популарен член

И јас не верував од сите што ми го збореа истото, па кога без трема си извозев како што треба испадна спротивното. Секој си има различно искуство нели, јас го пишав моето за да не се обесхрабруваат тие што им збореле вака. На таа возраст сум каде што околу мене повеќето полагаат за возачка и ако направат грешка и ги паднат наместо да си признаат и да научат за нареден пат од тоа, секогаш комисијата е крива намерно ме бутна. Епа затоа по 5 пати полагаат, зошто комисијата не чинела. ;)

cresa-jagoda likes this.
  19. filozof4e

filozof4e Истакнат член

Јас полагав градска прв пат на 30.11 и ме бутнаа. Тестови и полигон од прва, со 0 негативни. За градска наводно ме бутнаа демек сум стоела на дополнително зелено, а само што се пушти, јас дур да ставам у прва да тргнам они ми викаат стоиш на зелено 51 негативен паѓаш. Од тука више ми пројде и кејф и се'. Извозев ради реда. А ме возакаа некој 35 мин. Сеа пак полагам на 18.12 али шо знам, пак се си мислам намерно ќе ме бутнат. Иначе јас полагам од зоолошка. :)

candy.cane likes this.
  20. DramaQueen1

DramaQueen1 Популарен член

Што све е потребно за да ја земам возачката?