Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    За колку време отприлика се стигнува до возачка? 2-3-4мес
    Јас сега започнав денес ќе ми е 3ден теорија

2. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Зависи колку пати во неделата ќе зимаш часови низ град. Јас имав скоро секој ден па школата ја завршив во месец дена. После ако уплаќаш одма, ако ти дадат термин за брзо време, ако положиш се (тестови полигон и град) додај уште месец, месец ипол. Ако паднеш некој тест, зависи и колку брзо после тоа ќе уплатиш за ново.. Само не одовлекувај. Јас меѓу 1 и 2 и 2 и 3 полагање градска оставив месец дена од што бев разочарана, завршив се за 4 месеци

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  3. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Дали знае некој дали може да полагам за возачка дозвола во друг град освен родениот?

На solzicka.solzicka и Animali им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Ќе може некој да ми ја каже целата процедура; колку време опфаќаат часовите, полагањата и дали веднаш се полага градска после тестови, исто ме интересира како одат плаќањата?

5. Marina*F

Marina*F Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    267
    Screenshot_2019-03-09-15-41-08-1.png
    На страната на Мобилити (амсм) се дадени овие инструктори. Дали има дополнителни кои што не се наведени ?
    Искуство и препорака со некои од нив? Ми треба за 19год девојче што ќе знае да ја научи, ќе ја мотивира, ќе биде трпелив и нема да ја влече со многу месеци возење.

6. niaholly

niaholly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    717
    Може ли некој да ми каже како оди полагањето за возачка,
    Што се треба да поминеш по колку плаќаш и дали може на рати?

7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.593
    Јас положив од прва тестови и полигон,ама градска 2 пати паѓам.Првиот пат си згрешив,ама вториот не знаеа ни они зошто ме бутнаа искрено.Еве денес 3 пат ќе полагам и ако не положам веќе не знам, се изнададов пари само.

8. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Јас почнав со автошкола, скоро 17 часа (7-8 дена) возам со инструктор. Пред да влезам во кола ме фајча трема, како за гадење, кашлање и сл. Ко че се качам в кола, тремата секундарно ми ја снемува. Не чувстувам страв. На полигон 4та вежба мие потешка или ќе ми изгаси или ќе ме врати 2 метра назад истото ми се случува и низ град, на угорница или на повисок кружен и мие страв да не го лупнам тој зад мене. Пред да почанм, имав познавање од возење т.е и ја знаев душата на колата. За сега е супер се, и на сите им препорачувам да изберат инструктор жена, јас сум машко и онака по релаксирано мие додуша и роднина мие инструкторкава али друго е.. Маж можи има појче лика за инструктор, али... :D

9. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Вака, прво ако сакаш да се информираш најубо за се, за цена за ова за она е да си појдиш во авто школата кај шо че ја вршиш обуката. Процедурата е следна:
    - Вадиш лекарско;
    - Заверуваш на нотар дека имаш завршено барем основно образование
    - Ако си малолетна/ен треба исто да завериш на нотар согласност од двајцата родители
    Потоа, одиш на теоретска обука 5 дена по 4 школски часа во еден ден или 3 саати. Кога че ја завршиш теоретската обука, ти следи практична обука. Практичната обука е 18 дена или 36 мото часови. Во еден ден, возиш по 2 школски часа или 1 саат ипол.
    Од кога че ја завришиш практичната обука т.е мото часовите, одиш во Црвен Крст таму тие 1200 денари. Еден ден одиш на предавање, после друг ден полагаш црвен крст. После си ја земаш папката од авто школа, одиш во испистен центар и пријавуваш испити тестови, полигон и градска. За плаќање на обуката зависи која авто школа че ја избериш и можиш во кеш или на рати да си ја напрајш.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Ти благодарам многу.
    Уште едно прашање, дали тие го доделуваат датумот за полагање тестови? И дали веднаш е полагањето откако ќе пријавиш во испитен центар?

11. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Од кога че ја изодиш целосната обука и положиш црвен крст, одиш во испитниот центар. Таму си закажуваш или тие че ти кажат кога има слободен датум (то можи да биди за 2 дена или за 2 недели зависи кога има слободен датум) за првиот дел од испитот т.е тестот и цена. Полагањето е на компјутер и полагате 30 кандидати како екстерното шо беше. После, вториот и третиот дел од испитите т.е полигонот и градската исто така си закажуваш датум итн.. Пред 1 година ко полагаше братучедми, после полагањето на било кој дел и ако положиш или не положиш, требаше да поминат 8 дена па да пријавиш друг испит, сега незнам како е пошто јас моментално го извршувам практичниот дел т.е мото часовите и главните испите ми се после 17 Мај пошто тогаш полнам 18.

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Се надевам тестовите нема да ми се поклопат со колоквиумите на факултет затоа прашувам дали има простор самостојно да избереш датум.
    Фала уште еднаш. :)

13. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Па зависи, да речиме денеска пријавуваш испит, тие ти го закажуваат за 20 март. Ако не ти одговара тој датум т.е да ти излези нешто до тогаш мислам 3 дена пред полагањето можиш да го преправиш датумот за покасно.
    Иначе нема проблем, тое то пошто и јас сега почнав и си возам.. И ти препорачувам жена инструктор за возење, иако сум машко али за обука најдобро е жена да те учи, иако мажите имаат повејче фаца за инструктор..

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Супер штом има таква можност. (fingers)

На 'japan му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.677
    Допаѓања:
    76.958
    Јас обуката на две рати ја платив (теорија слушав и праксата 36 часа, 18 денови извозив, се вози по саат ипол), 18 илјади, посебно е лекарското и првата помош. За тестови уплатив 2500 некаде. Полигон е 2092, а ако паднеш после секој нареден пат е поскапо за некои 400+- Исто и градска. Уште не сум стигнала до полагање полигон и градска, но ке биде за брзо ептен, па ке видиме. Возењето супер ми оди, ме фалеше инструкторката, па ваљда не ме лажела :lol: Не сум паничар, трема не ме фаќа, па ке видиме како ке поминам... :)

16. ray-man

ray-man Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    390
    Ставање каиш, вклучување трепкачи, прилагодена брзина, секогаш.

17. Girlll123

Girlll123 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Zdravo. Dali ima nekoj so polozil tret pat gradska ako vtoriot pat imal 120 primer negativni poeni? Dali ima sansa ili poslabo?

18. sanji4444

sanji4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    498
    Има шанса ако знаеш да возиш и не направиш грешка ќе положиш. Нема врска колку негативни си имала предходно.

19. En89

En89 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2018
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    39
    Со новава комисија имате слушнато некој да положи од прв пат макар и со врски?Другарка беше со врски па пак ја бутнаа

20. Girlll123

Girlll123 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Bez vrski nemam slusnato na prv pat da gi polozvaat, ke ti najdat nesto sigurno makar i trema ke ti recat imas, a so vrski imam slusnato mozi da te polozat ama treba i da ne naprajs nekoga pregolema greska ocigledna na kamera. A i se zavisi od kolku jaki vrski ke si imas.

На En89 му/ѝ се допаѓа ова.