Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. waterllady

waterllady Популарен член

Знам како е, јас се изгубив скроз, нозете ми се тресеа немав осет на кумплугот. :lol: Поготово третиот пат не знаев кај се наоѓам, комисијата кога ме виде таква здрвена проба да ме подопушти малце, пред да тргнеме неколку минути разговаравме, низ текот на возењето се шегуваа нонстоп, па малку од малку се подсмирив. Да не постапеа така дефинитивно ќе се изгубев.
    За трема неизбежно е дека ќе имаш, ама ете пред да ја уклучат камерата прво поразговарајте со комисијата, многу ќе ти се намали тремата. И најважно е да имаш доверба во себе. :)

mariz and Animali like this.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Имам полагано во мојот роден град, сега се префрлив жител на СК, дали треба да преполгам за возачка или само треба да си продолжам важност?

3. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

продолжуваш важност,нишо повеќе.

4. Iluzija666

Iluzija666 Активен член

Здраво сакам да прашам дали на некој му е одземена возачката дозвола поради алкохол во крвта ?

Бидејќи брат ми сега го викаат на суд поради такво нешто,па сакам да знам дали некој има некое исто искуство во врска со оваа и колку се кривичните мерки?

5. mariz

mariz Форумски идол

На другар му беше одземена, на 6м само. А сега прочитав нешто ново ке имало.. трајно одзимање на возачката дозвола поради алкохол во крв, незнам од кога ке стапи законот... проверете.

Мене ме интересира дали може друг да ми закаже градска, или морам лично јас? Да му ја дадам личната на маж ми и да закаже он, бива? Ке може така?

6. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Може

mariz likes this.
  7. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Јас се јавував и прашував дали може друг да дојде, ми рекоа дека мора лично. И доколку уплаќаш во банка мора со печат да ти се уплатниците. Мене и за тоа ме вратија па трчав во банка да ми стават печат.

mariz likes this.
  8. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Татко и на другарка со нејзина лична карта и закажа термин за градска, но не знам можеби секаде различно е

9. pravnicka_2604

Не знам да ти кажам, јас зборам за Скопје- Мавровка. Можеби па се сменило нешто во меѓувреме.

10. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Е ова не во Скопје, во секој случај @mariz најубаво јави се во испитен па прашај

mariz likes this.
  11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

@mariz на која раскрсница бутаат во Аеродром некоја? Дека обично натака се полагањата.
    И јас треба да уплатам периодов за полагање , ама не знам која авто школа во која си ти?
    Леле страв ме фати што читам по 5-6 пати полагаат, мене тремата ќе ме собори гарант, ептен тремаџика сум :(

12. pravnicka_2604

Јас ќе ти одговорам ако не е проблем, верувам и @mariz ќе потврди дека најмногу буткаат на раскрсницата кај Блаже Конески, иако мене лично ме бутнаа на таа кај Железничка баш. Истата случка горе- доле како со Мариз, наводно требало да почекам кола од право, а колата беше предалеку, ама тоа е... и јас имам многу голема трема и тоа ми е најголемиот проблем, уште ако се погоди комисијата строга и толку ми е.. Почнувам ок, се убаво, ама кога ќе почнат да реагираат зашто вака, зашто така и се упаничувам и почнуваат да се редат грешки. Е сега, мене лично ми беше полесно со инструкторката у кола на последното полагање, од аспект на тремата, јас се чувствував посигурно, а плус бенефит е тоа што ќе ги увиди реалните грешки што ги правам, па планирам да земам сега час-два пред полагање за да довежбам тоа што ми е недостаток.

anastasijaki and mariz like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Да на таа раскрсница ме бутнаа, Блаже Конески без семафори што е таа раскрсница.. нареден пат ако ме однесат од истата страна има да чекам и 10мин ако треба, скроз чиста да остане раскрсницата. Па ако е така, ако треба да чекам и коли од далеку, па нема никогаш да ја поминам мислам раскрсницата. Исто и мене ми направија, тргнав без трема.. ама дрн дрн дрн и толку, ме фати тремата.

@anastasijaki во лп ке ти пишам :)

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Не знаев дека може инструкторот да е додека полагаме, се долаќа нешто за тоа или не?
    Ти во која авто школа си, мене ми ја препорачаа Кекец, ама гледам и М22 имаат некои понуди со гратиси па уште се мислам.

pravnicka_2604 likes this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Неможам лп да ти пишам, пиши ми ти прво :)

16. pravnicka_2604

Не се доплаќа, имаш такво право согласно закон, можеш да се договориш со инструкторот и тоа е, ништо дополнително не треба да се прави. Мене ми беше од помош, ама ете сепак не било доволно. Во секој случај далеку се построги овие од претходно што беше АМСМ. Само кога ќе ги отворам резултатите на сајтот и кога ќе видам колку положиле а колку паднале се демотивирам, ама ќе биде, нема откажување.
    Инаку јас во автошкола Нова сум. :)

candy.cane, anastasijaki and mariz like this.
  17. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

За во Штип која автошкола е најдобра и дали сите се со исти цени? Ми ја препорачаа Книпром као демек инструктор ќе ми е другар на братучед, ама и пак не знам какви се како автошкола.
    Каде полагате прва помош?

18. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Дали некој знае НАЈТОЧНО да ми каже Колку време важи Лекарското? 1или 1ипол година? Фала ви :)

19. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Година ипол

20. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Дали после завршена теоретска обука може да се полага теоријата или пак мора комплетно теорија и практичен дел да ги поминам со инструктор тек потоа да полагам теорија?