Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.232
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

со оваа тема сум преокупирана деновиве... земам часови но навистина некогаш не можам така наеднаш да реагирам... можеби затоа што возам една недела...мн сакам да возам и тоа е желба на мајка ми па затоа не сакам да ја разочарам...се надевам во иднина ќе биде солиден шофер од мене..хххх...
    p.s. за тоа пусто паркирање да не зборуваме... Е женско сум де.... :D

2. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119

уште да си го решам проблемот со паркирање ке бидам одлична ама некако тешко ми оди ама ај ке биде и тоа чудо 8)

3. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880

ако еднаш се возите со мене, ќе посакате да ви постанам личен шофер :P xD....
    П.С. знаам да ја стегнам педалата за гас

4. Feminko

Feminko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3

Авв...многу сакам да возам. Позади воланот сум уште од 15год. брат ми ме научи да возам кој вози претерано брзо, а годинава во април и си ја зедов и возачката. Кога возам некој постар мора да сум претпазлива :!: , но кога сум сама или со другарките знам и да возам ко брат ми :rock:

На nicol му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400

Јас треба во петок да полагам, по прв пат, полигон и градска, колку сум возбудена неможам да ви опишам, неможам да спијам навечер, само мислам пун леви, исправи, два круга со воланот, пун десни, абеее хорор... Многу ми е страв премногу, плус бидејќи година ипол направив пауза и сега ми текна и јас да се сторам со возачка, уууффф незнаете како се чувствувам... Само да положааааааам :D

6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358

Со среќа во петок Вииииип!

Инаку јас од почеток кога сама почнав да возам каква бев леле. Уплав да фати човек од мене, кој ми даде возачка!? :D
    Ама почнуваме да се учиме да возиме вистински дури кога земеме возачка, со пракса пракса и повеќе пракса, колата стане дел од нас, не мислиме на стапала, на волан, тоа стане автоматски, и само гледање насекаде и пазење од улави, и немаш гајле.

7. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139

обожавам да возам :rock: а за брзо возење да не ти причам, кога сум со мама си возам претпазливо а кога сум сама е тогаш знам да лудувам само голем мерак ми е да имам по јака кола па да знам и адреналинот до 100-ка да го кренам :P

На Плавуша123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358

Nicol, само да не и текне на мајка ти да земе некој форд со оној новиот MyKey па да го програмира до 30км на саат максимум да иде :lol:

Што нема да им текне да измислат :?:

9. Zonda

Zonda Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

Почнав да возам на 14 години со татко ми во кола обука пред реална обука беше тоа.На 17г почнав да ги земам часовите а на 18 почнав со тие полагања тестови,полигон,градска :) Веќе година и 7 месеци имам возачка и секој ден сум со колата.Помеѓу другарите сум позната како баксуз на 4 тркала зошто нема викенд да не ме допре полиција после 23 часот, но добро е што ми немаат пишано казна барем засега.Сите имаме возачка но преферираат со мене да се возат секогаш кога треба да се оди надвор од градот по сигурно им било, ме фалат дека знам да возам и за разлика од други женски кои имаат проблем со паркирање и возење рикверц тоа го неам :) Една мана имам што не знам да тргам со рачна се блокирам цела ама затоа не ја ни користам :) Не возам брзо, но ако дозволуваат условите стискам на педалата колку што ми дозволува срцето...

10. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374

Ќе започнам од моето полагање. Тоа беше цело едно патешествие и како да немаше крај. Да бидам искрена - потраја бајаги. Полагав цели 5 пати. Абе петта среќа. Да можеше да ме бутнат и за малку подотворениот прозорец (во зима) верувам и за тоа ќе ме бутнеа :D

Откако по сите перипетии, конечно тие намргодени лица ми пружија рака, во знак на честитање, почна вистинската борба со воланот....

Ма Боже мој, јас бев катастрофа, не само што се качував по тротоари, влегував со трета во кривина, туку беа мои и сите дупки. Ко да се натпреварував дека нема шанси некоја да ја утнам.

Паркирањето, мојот омилен деl. Упс, всушност и цела година после овој урнебес, јас сеуште незнам квалитетно да се паркирам. Леле мојата кола сигурно ме мрази!!

11. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131

Ајде уште малку, одвај чекам, па ќе видиме каков возач ќе бидам :)

12. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563

Не знам каков возач ке бидам.Но сигурно дека нема да возам брзо бидејки си имам страв од брзина.Колку што се познавам себе мислам дека или ќе бидам највнимателна шоферка или пак ќе ги исправувам сите бандери :lol: Едвај чекам да наполнам 18 и да положам па пота ќе ви кажам каков шофер сум 8)

За на тумбачки коли сум професионалка,само малку слабо ми оди рикверсот :lol: :lol: Се зафркавам.

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824

Па не е ни чудо што си полагала 5 пати :D Ама ајде бар си признаваш, па ко призна, пола му се прашта ;)

На unique123 и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545

Јас моментално учам да возам и можам да кажам одлично ми иде. Сакав прво да возам на нашата кола, татко ми ме учи па потоа да полагам и да возам и часови со инструктор. Така посигурна во себе ќе бидам, па оставив за зимскиот распуст да полагам кога ќе сум послободна.

Ептен ми е мерак да возам, можам да кажам дека веќе доста добро научив и само го терам татко ми да одиме да возиме. Кажав ќе бидам возач па што сака нека биде, ете мајка ми не е возач и кај и да треба да се оди мора секогаш татко ми или дедо ми да не однесе или евентуално такси. Така кога си возиш сам запали си и терај си каде сакаш. Потреба е според мене, голема потреба. Но добро, сепак некои луѓе немаат мерак не може со сила да ги тераш да возат, а плус и одредени карактери и не се за да бидат возачи.

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928

Се согласувам со Карина , со целиот пост . Возачката и нели колата е потреба , така и јас го разбирам тоа . Јас ги извозев сите часови , чекав само личната дами биде готова да пријавам . И сега како се ближи тоа мене се повеќе и повеќе ми е страв . А за возење уживам да возам , тој саат ипол ми проаѓа многу брзо .
    Сепак ќе земам уште 2-3 часа , да си бидам сигурна .
    А страв ми е пошто ме исплашија многу сите што ми кажуваа.. |(

На karina8 и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    101.106

Возам веќе долго време,внимателна сум и можам да кажам дека возам школски што се вика,избегнувам сомнителни ситуации колку што се може,ама најсреќна сум кога имам празен паркинг :lol:

17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400

Девојки јас сакам да ве прашам вие кои во скоро време сте закажувале за сликање, отприлика по редовна постапка за колку време закажуваат..? И јас положив и ѕвонам на 080019292, и или ми праи зафатено или она си збори за избор на јазик, и стискам 1 и си продолжува тоа пак стискам пак си продолжува... Му се има случено на некој? Магија ли треба да направам за да закажам, аман веќе цел ден вртев... :devil:

18. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800

Возам се` според прописи.

Мразам коли паркирани или застанати кај им текнало, мразам пешаци кои не знаат кај префлаат улица и кои не гледаат десно и лево, мразам кога ми свират за да возам побрзо, мразам кога се осеќам како да возам во џунгла.

Од друга страна, мразам кога некои возачи не застануваат на пешачки и кога се понашаат многу диво и лудо низ улиците.

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022

Јас овој викенд треба да полагам тестови,полигон , возачка

али длабоко во себе се замислувам

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34

Може да се каже дека сум добар возач, барем според мене. Застанувам на скоро сите пешаци, не возам во град брзо, ама кога имам услови летам со стотка на саат на отворен пат. Најмногу ме факаат живците кога е пазарен ден и кога има еден куп гужва по улициве и на секој чекор треба да запирам за пешаците да поминат ама ептен мрзливо.Не значи ако е пазарен ден дека се на подна писта , па да се влечкаат како да парадираат со нивните мрзливи г*зови.