Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Јас кога полагав теорија имав уште 2 часа за возење со инструктор, најдобро да си прашаш во авто школата.

На Rakometar му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Moраш да ги изодиш комплетно-скроз часовите по теорија и да ги извозиш часовите т.е практичниот дел затоа шо неможи повеќе да се оставаат часови за пред полагање оти се снима и обуката за возење со инструктор мора да се изоди целосно и да се достави во испитен центар.
    Шо треба за да пријавиш тестови/полигон/градска:

- Завршена целосна теоретска обука
    - Завршена целосна практична обука
    - Доказ (папка-досие) за завршена теоретска и практична обука
    - Положен Црвен Крст

На Rakometar му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    До колку сато работи Испитен Центар особено во Прилеп за пријавување тестој?

4. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    За да се изнајми колата од авто школа, треба да се плати во испитниот центар или во авто школата?

5. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    337
    Vo avto skolata

6. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Дали кога ти закажуваат за тестови,полагања и слично се прилагодуваат со тоа ти кога можеш или кога ќе кажат они тогаш? Исто и за часови? Затоа што работам во смени и ме интересира ова.

7. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    За пријавување испити, тие ти кажуваат кога имаат слободни термини , ако ти одговара ти закажуваат

8. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    29
    потребни ми се некои документи за да закажам полигон ?
    и ако некој знае за колку време од прилика закажуваат ?

На JProud му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    1.330
    Само лична карта и уплатници. За термините немам информација.

На Илина Дол му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    А уплатници се земаат од испитен центар? Исто и кај се изнајмува возилото, во испитен или во автошкола. Да го дефинирам прашањево: Земам уплатница од авто школа за изнајмено возило - плаќам. Земам уплатници од испитен за полигон - плаќам и двете уплатници и за возилото и испитот треба да се однесат во испитен центар или?

11. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    9.044
    Добри се Книпром, јас возев часови таму. Други ги фалат и Зелен сигнал. Инаку, во АМД Штип има многу добар инструктор, другар на брат ми. Исто АМД имаат и попуст ако сте повеќе кандидати.

12. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    1.330
    Уплатници за испитот земаш во испитен центар, уплаќаш и носиш во испитен центар. За возило се уплаќа во авто школа зашто всушност од автошколата го изнајмуваш, таму не мора на уплатница, тие имаат и фискални. Јас и ги давам парите на инструкторката, она ми ги носи во автошкола и ми дава после фискална. Таа фискална или уплатница воопшто не се носи во испитниот.

13. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    392
    Да не знае некој за колку време закажуваат за тестови?

14. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    1-2 недели

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.959
    Мене за некои 10тина дена ми закажаа.

Јас паднав два пати градска до сега... за брзо трет пат ке полагам.. кога полагам, се има кандидати 4,5ти пат што полагаат и страв ме фаќа. Вториов пат кога паднав повеќе тешко ми беше за едно девојче.. 4ти пат, толку насмеана и сигурна беше дека ке биде, но ја бутнаа... се изнаплака. Плус многу чекаме за полагање... секогаш ли е така? И првиот и вториот пат чекав 2ипол часа...

16. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    392
    Јас одев со брат ми дур полагаше, он полагаше од Бисера и никогаш не чекаше, секогаш си се точни ваму. Инаку од 2 пат положи градска, му се падна истата комисија како првиот пат и му рекле Овој пат не ја направи истата грешка како минатиот (а го бутнаа за ситна работа, многу блиску поминал покрај контињери а он тврди дека не било баш така) гледаат и на ептен ситни грешки :^) е сега јас сум на ред, одам во Понеделник да уплатам за тестови:$

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.680
    Допаѓања:
    76.959
    Луѓе тремата ме убива... ке пукнам паднав 3ти пат, толку трема немав ни 1ви и 2ри пат. Дома уште црева ми се превртуваа, и се препотив на возење, нозе страшно ми играа, срцево 150. Дури они ми рекоа, убаво возиш незнам зашто толку многу трема, гледаме дека не си сега океј и дека можеш подобро... брзав од трема и испогрешив :( А возев два дополнителни беспрекорно.. инструкторкава ми рече толку убаво возиш, не ти требаат дополнителни, да ми требаат ке каже нели...

Паметно ли ке е да ми е она во комисија нареден пат? Може така нема да имам толку трема...

18. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.474
    Значи и овие од комисија некад паѓаат без врска .. Маж ми 3 години возеше без возачка,ништо паметно знам:drunk: Но кога го испопаѓаа бог знае колку не сакаше ни да искочи да полага веќе(facepalm) На крај си плати и положи, а иронија еве 5 години вози досега нит казна има ни ништо:)

Јас паднав на полигон и тука закочив.Останав бремена родив сега може да продолжам се од почеток:rofl:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    Дечки треба да почнам да полагам за возачка, дали некој во скоро време полагал тестови ??

20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ако ве паднат повеќе од 5 пати најдобро е да следен пат да платите инаку уште ќе ве паѓаат.
    Јас на втора поминав. Првиот пат имав премногу трема и плус прва бев за полагање. Инструкторката пробуваше да ме опушти ама џабе.
    Ме изеде трема и направив грешки кои ни пред тоа ни после тоа не сум ги правела.

Вторитот пат беше друга комисија, бев мнннооогу опуштена и положив.
    Знаев дека сите паѓаат по 1000 пати и ми беше гајле дали ќе ме паднат па се смирив и положив.

Другарка 4-5 пати ја паѓаа и на крај си плати.
    Кажуваше дека тој напред со тебе ќе ти помага како да возиш (Откако ќе му платиш :rofl:).
    Да не го фати камерата, со прстите ти дава знак кога да пуштиш шмигавец, кога лево, десно, и ти помага за кочење...Те носат по лесен пат кај што нема гужви...Само мора пред камера да ќутиш.

Е тоа се работи во државата наша :rofl:
    Жално е што некои знаат ама ги паѓаат, а некои не знаат ама со мито ги пуштаат.
    :wasntme:

На Autumn_, mssuniquee и mariz им се допаѓа ова.