1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    За една недела полагам полигон, ме фаќа страв на 3та и четврта вежба. Со колата од авто школа ги правев перфектно но некни бев со домашната и дека поголема некако 3та вежба не ми излегува најј.. После ја дознав шемата но ко ќе влезам измеѓу ступчињата задното десно тркало ја допира линијата. Се мие ок, но ќе дојди да го исправан воланот и за да вратам наназад (пред полниот лев волан) т.е претпоследниот чекор незнам до кај треба. Инструкторката ми вели до кваката (рачката) од врата и ступчето да се измрамнат, на домашната предното десно крило и ступчето, на јутуб гледав пред белата линија од лева страна задното тркало. Некој да ми ја објасни третата вежба - паралелно паркирање - 3 чекор - враќање назад со испраен волан. И дали, пред полагање инструкторката те зема порано еден сат за да повежбаш пред да дојди комисијата? Фала .

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.355
    Допаѓања:
    12.333
    Уфф се нервирам на оваа тема, со години одложувам, среќа во мало место сме инаку и те како е потребно.

Една од главните причини за одложување е страв, имам голем страв од возење а тек па во ПМС како се чувствувам во кола, ужас :sweat:. Нозете и грбот ми отрпнат кочејки, а маж ми искрено не знам како ме трпи во кола, битно и двајцата внимаваме на знаците :rofl:, сите правила ги знам уште да се убедам да седнам позади волан и супер ќе биде.(facepalm)

3. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    654
    Ти ќе полагаш со колата од авто школа нема потреба да вежбаш со друга така повеќе ќе се збуниш.Секако ќе идете малце порано на полигон и ќе имате време еднаш да ги поминете вежбите.доколку не си сигурен земи си некој час плус.Џабе ќе ти објасни некој тука теоретски и практика не е исто,слушај инструкторка.И мене ми беше тешко паралелно па супер го поминав а на косо згазнав линија.Со среќа

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Колку време важи лекарското? И кога ке истече се обновува или треба одново и тестовите да се полагаат?

5. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    392
    Положив тестови денес :D Некој од Скопје што сега брзо пријавил полигон? За колку време закажуваат?

6. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    29
    Зависи како ке има место. Од прилика за 10тина дена

7. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2019
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    29
    за колку време од прилика закажуваат градска во Скопје ?

8. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Treba da polaga Edna drugarka dali. E istiot princip, kako u amsm.. Ili e polesno - ili potesko haha..
    Da i dadam nadez deka e lesno i deka ke polozi :) :)

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    392
    Па искрено да ти кажам, не знам порано како било, јас 3 дена ги учев со многу разбирање прашањата ама и бев 2 пати на дополнителни градска за да се потсетам и Супер поминав, завршив за 16мин и со 0 негативни си решив :$ инаку морам да признаам, ме фаќаше паника се до моментот кога ги отворив прашањата и сфатив дека лесни ми се паднаа:D инаку пријатно сум изненадена од 'комисијата' што беа набљудувачи, љубезни чичковци :lol: особено еден млад, онака гледаше да те ослободи од трема пред да ти каже каде да седнеш. Леле ама се распишував јас :D

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Успешно положен полигон - вчера :sun:..
    30 негативни за не доближување до линија - прва вежба :@

На Rakometar и maaraa96 им се допаѓа ова.
  11. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    392
    Честитки:party:
    Ќе си умрам на прва вежба ;(
    Многу ми е тешка:sweat:

12. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Фала :l: .Релаксирај се и земиси дополнителен час пред еден ден. Ако немаш негативни, на една од вежбите која ќе ја погешиш (освен прва, не простуваат) даваат шанса, ако имаш негативни те туркаат. Јас имав среќа, на прва вежба добив 30 негативни оти остајв 2 метре пред линијата и ако згрешев на другиве вежби че ме турнеа ама јас си ги одработив како шо треба. Со среќа, и јас не склопив око вечерта, ко појдовме немав трема, ко дојдов на ред ме фати тро и ко ми рече оди на 2 вежба ми помина. Чупето шо полагаше со мене и то доби 30 на прва и 30 на трета и падна...:(

На maaraa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    decki vaka
    neam polozeno sa polagam testoj poligon zedov gradska mi ostana...denes me fati policijaa bez vozacka...mi pisa 300e kazna....za 2 god zabrana nisto ne mi rekoja dali se podrazbira to ili kako?
    i dali ako ja platam kaznata nema da odam na sud ili moralno e to?
    se izvinuvam za latinica od tel sum mnogu mnogu sorry

14. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Прашај си во внатрешни, можно е да имаш и забрана зависи . Инаку и јас си возам, ама дур ја земам не возам сам, таткоми напред и поранешен џандар 8):P и да се случи нешто да има реакција. Ко че си ја земам че си возам сам 24/7 ..:D

15. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Znam kako e sega ke ja platam kaznata i je treba na sud da odam.Na sud ke se odluci kolku vreme ke mi se zemi voxackata najmnogu mozelo do 6 meseci..To ke se popustelo bidejki sum bila zensko..

16. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    18.263
    Абе да ми је да знам кај ви е паметот за без возачка па уште и казна ќе се намалела дека женско.

Оној што имал 16 казни за 6 месеца сигурно вујко владика има. Не можам да разберам како успеал толку да ги направи.

Арно прават онаму во Австрајлија земај возачка, 1 година забрана и после од ново полагај.

На simoncelicius, buba4e89, NarCis@ и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Marina*F

Marina*F Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    267
    Како ќе ти земат возачка кога немаш возачка објасни ми?

На buba4e89, mariz, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Стварно се надевам дека нема да си возиш 24/7 сам, затоа што возачи почетници не смеат од 23-5.

Ова однесување треба да е срамота, а не лабаво да се фалиш за татко бивши џандар.

На NarCis@, Annath, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  19. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.640
    Moze da I go odzemat pravoto na polaganje od godina dena pa nagore

На mariz и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    18.263
    Па реално така и треба. И се од ново да се полага.
    Ако се функционира во државава како што треба де.

Јас седнувам зад волан и треба да му ја мислам за мене, за тие со мене, за тие околу мене. А, на тие околу мене ич не им е гајле за ништо оти нели татичко е бивши џандар и возачката ја купиле со ручек во кафана.

Од секогаш имало и ќе има вакви, ама не ми е јасно како без срам онака ноншалантно си кажуваат.

На русинката, NarCis@, Annath и 6 други им се допаѓа ова.