Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Za zal taka e I za zal mnogu gi ima

2. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Мене ниту роднина, ниту родител ниту комисијата да ја подмитувам која иди од друг град, никој ми нема помогнато за да стигнам до второто ниво т.е тестој и полигон од прва ниту сега за градска. Јас кажав, додека ја положам градската т.е дур ја земам возачката си подвозувам или ги повторувам релациите кои сум ги вежбал со автошколата, ама секогаш кога возам има родител со мене и има моќ шо ако дојди да ме казнат тој да интервенира пошто уште ја немам возачката. Инаку не возам сам без негово присуство. И тоа дека ќе возам 24/7 е во друга смисла кажано а ти од друг аспект го разбра, јас сакам да кажам со тоа дека нема да има потреба присуство од родителот и дека ќе можам да возам сам во зависнот од моите обврски а не да чекам родителот да биди слободен за јас да си подвозувам, освен од 23 до 05 каде забраната е 2 год.

Last edited: Jun 15, 2019
  3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Камо сите во државава да ја имавме таа моќ.

4. Волшебникот

Абе оти со сила се прајте нетокму? Која моќ бе чупе? Мене никој не ми помогнал во врска со полагањето, и јас платив како и сите други јас не појдов без пари бог да чува и да брани. Јас додека положам градска си подвозувам или ги повторувам релациите да не плаќам дополнителни часови, и сега ако има полиција да знај да не ме казни, зарем таткоти да беше полицаец и сега и ти да беше на мое место, решаваш да ги повториш релациите за полагање и има полиција и сега треба да те казни за без врска а имаш изодено обука и си стасала уште до последниот чекор. Дај не се прајте, јас нигде не се пофалив дека некој ми помогнал за полагање и плус комисијата е од друг град кој доаѓа. Не се прајте закочени и заостанати од титова југославија,.

5. candy.cane

Заостаната ли сум ако посочувам нешто што то си пишал?
    Ако те фати полиција треба да платиш казна. Факт.
    Нека биде ко што велиш, да не почнеш после возачкава да правиш бељи па татко ти да те вади. И таа моќ може ја има.

CoCoGiiiRL, NarCis@, Annath and 3 others like this.
  6. Волшебникот

Дај не се правете невини. Полиција да те застани и да ти најди неправилности, и ти спрема казна од 1500 евра, зошто одма барате пријатели по телефони? Ако е така, платија бе, плати 1500 евра а не бараш пријатели по телефон. Сите знајме да кажиме како треба а фактички сите го правите тоа. Или обратно, не поминуваш на пешачки и ти пишува 30 евра казна, бараш пријател одма. Не барај, платија 30 евра бе чим знајш да кажиш како треба. И од кај знаеш ти јас каков карактер сум за да правам бељи? И од кај знаеш ти дека таткоми бил некој висок фунционер а не бил за да ме вади? Ве молам. Сите знајте да кажите како треба а тоа самите вие него правите.

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Не сум платила.
    Ми пишале казнени поени. Со здравје си ги носев 2 години.
    Ниту се расправав ниту вртев телефони. Возев над дозволеното 30. Ниту дека сум женско ми прости казната, ниту дека признав оти е во право, па да ми прогледа низ прсти.

Неправилности од 1500€?

Крив/а си. Сноси си ги последиците од прекршокот.

NarCis@, mariz, Annath and 4 others like this.
  8. Волшебникот

Така да, ама половина од држава сите кажуваат како треба а фактички не го прават тоа. Тоа треба да важи за сите, ама сега мене ме најдуваат виновен а фактички и тие бараат пријатели по телефони а мене ми кажуваат како требало. Нее до мене само пошто и до сега и не ме запрела полиција иако имам уште за полагање, ама не ме запрела ниту ме казнила затоа што возам по правила и прописи.

9. candy.cane

Ме имаат казнето за паркирање од ПОЦ, платив одма. Сакаа да ме казнат во прва средно затоа што не поминав на пешачки, не ме казнија ама не ни тргнав да ѕвонам негде (премногу сум исплашена во такви ситуации и немам таква дрскост да глумам мангупка).
    Во возење ме има 3 пати застанато полиција и никогаш не ни тргнале да ме казнат (немало потреба).

Биди ми поздравен.

10. Facecace

Facecace Активен член

2 години? Зарем не важат 1 година?

11. black_lover

black_lover Истакнат член

ama jas sum veke pocnata da polagam uste gradska mi ostanaa vtornik sum...a mislam deka otkako polozam da mi se odzemi vozackaata

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

шо прекршок направи?

13. black_lover

Epa vaka...Me zastana policija a jas nemam vozacka dozvola...I me pisaja 300e..Tie dzandari sho me pisaja mirekoja samo za kazna da se plati a za zabrana za polaganje nishto ne se spomna...
    Jas sum vekje pocnata da polagam uste testovi mi ostannaja..
    2ca dzandari drygarcinja mi vikat deka nema da se ima zabrana za polaganje od 2 god tuku samo odzemena vozacka ko ke polozam do 6 meseci max
    Prasanjeto mie dali mozam da imam zabrana za polaganje ili odzemena vozacka 2 god...zdali imal nekoj vakvo iskustvo

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

а зошто земаш волан у раце без да имаш возачка дзвола?
    прво твојот живот го тураш на ризик па после мојот живот ,животот на мојте деца ина сите други
    дај боже да има закон да ти се одземе правото да полагаш воопшто

CoCoGiiiRL, Annath, smooch and 6 others like this.
  15. black_lover

Bravo alav da tie na muabetot.Sekoja ti chest devojko..Nekoj sho imat vozacka se silat mnogu pokje i pijani vozat..Nemota da znaci ako imash vozacka deka si siguren vozac..Jas ne bev ni pijana ni se silev vozev znaci 20-30...

16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

ти си немала возачка довола свесна ли си?
    поголем проблем ешо не си свесна
    немаш дозвола и заоружје шо некупиш пиштол па носи го
    алал да ти е тебе шо неположена го тураш животот твој на ризик после мојот и на сите дуги

mssuniquee, mariz, Annath and 5 others like this.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

"Бутна" е збор на македонски јазик. Го има во речник. И "бутна" и "турна".

cresa-jagoda and Animali like this.
  18. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Еднаш си пишала само тестови ти останале па после само градска и зошто толку брзање да се вози без возачка?ќе положиш па цел живот ќе возиш.Ако имаш забрана ќе ти пратат писмо од суд после една година,многу касно ги праќаат тие казни

Annath, cresa-jagoda and candy.cane like this.
  19. candy.cane

Што не кажете бее... јас па се малтретирав да полагам после обуката а сум можела и така да си возам чим си знам правила и прописи:lol:

mariz, Antolinaa, Annath and 4 others like this.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Тестови и полигон повеќето луѓе успеваат да положат од прва, и таман работа некој да фаќа врски за тоа.

Опасно е ова што го зборуваш. Ама не сакаш да разбереш и тоа е тоа.

Antolinaa, Annath, smooch and 5 others like this.