Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Marina*F

Marina*F Истакнат член

Е сега тестови или градска? Одлучи се.
    И теорија нели најпрво се полага?

2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Мене ми беше кажано тогаш 2 години колку што паметам.

И 1 и 3 да се, не ми менува ништо.

Прва казна ми беше и последна од тогаш. Не сум некоја што изиграва Шумахер по улици па, да ми смени дали 1,2,3 или 5 год. ќе ми важат поените.

3. *Ane*

*Ane* Популарен член

Moze u drugite gradovi e obratno hhh

4. black_lover

black_lover Истакнат член

uste gradska neubo pisev mi se spiese

5. Ursi

Ursi Популарен член

Па ти во некоја нормална држава би поминала многу лошо и би те имало во сите весници.
    Добро зошто нашиот народ едноставно не почитува ништо во Македонија, а кога ќе идат во странство почитуваат се!
    Зошто?? Толку ли ве заслепеа партиите со нивните книшки, толку ли е тешко да го почитуваш законот на една држава и да не бараш пријатели и вујковци да те извлечат од непријатности??
    Па, после во Мк нема закон, нема правила!! Е НЕМА!! Затоа што никој не сака да има..

6. mariz

mariz Форумски идол

4та среќа била моја :rofl: Положив денеска градска :dance:Возев со отворен прозор без клима :sweat: Не постигнуваше климата и ми рекоа да ја изгасам и да отворам прозор, пукнав. Мокра стигнав назад :rofl: Битно положив и сум пресреќна. Не земав овој пат ниту еден дополнителен и не се имав качено во кола од кога паднав 3тиот пат :D

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

браво
    честита
    сега возикај се

mariz likes this.
  8. Quincy

Quincy Популарен член

Јас скоро две години ја имам возачката ама не возам редовно односно не возам воопшто. Сама имам возено само околу 5 км. Пред некој ден бевме со сопругот на пат и ми вика ајде вози на автопатот. Значи и да нема една кола пред мене, јас само што ќе седнам на возачкото седиште ме опфаќа некој страв, ми се забрзува чукањето на срцето, ме фаќа паника.... Едвај чекав да застанам негде да се смениме.. Незнам што ми е имам анксиозност од возење на кола и незнам како да ја совладам :sweat:

Amelia, tina2018 and candy.cane like this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Сама да се качиш и да возиш сама. Така ке ја совладаш. Бар така мене ми викаат.

Quincy likes this.
  10. crimson

crimson Форумски идол

Ова е нормално и додека не почнеш почесто да возиш сама ќе ти биде вака. Јас возам нешто повеќе од година, секој ден, после 2-3 недели возење сама престанав да паничам и да смислувам рути пред да тргнам каде било.

viniMini, Animali, Amelia and 3 others like this.
  11. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

дечки колку време трае полагањево градска ? половина час или ... ?

12. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

По закон, односно правилник за спроведување на возачки испит, за Б категорија градската треба да е од 25-40 минути.

Илина Дол likes this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

28мин вчера возев :) (кога запишуваа на крај ги слушнав).

Илина Дол likes this.
  14. Annora

Annora Популарен член

Сеуште не се чувствуваш доволно сигурна, немаш искуство, затоа и се плашиш. Не е тоа некаков проблем ако имаш желба да возиш. На почеток ќе возиш со сопругот во кола, недела, две, колку што мислиш дека ќе имаш потреба, а потоа ќе си почнеш и сама. Ќе видиш колку повеќе ќе се опуштиш. И не мора одма на автопат. За некој е полесно, ама сепак се работи за поголема брзина што претпоставувам ти јавува анксиозност. Пробај прво во град, на пошироки улици.
    И јас на почетокот многу се плашев, мислев дека никогаш нема да научам да возам. Ама не се откажав, првите недели возев со дечкото или со некој од фамилијата, а потоа си почнав и сама. Одев секој ден на работа со кола иако имаше кој да ме носи.
    Греота е да положиш а да не возиш. Нема подобро од тоа да не треба никој да молиш за да отидеш некаде. Почни си, со тек на време ќе бидеш посигурна и ќе си возиш сама. :)

Quincy, mariz and tina2018 like this.
  15. Quincy

Quincy Популарен член

Се согласувам потполно. Не сум воопшто сигурна кога сум зад волан. И уште повеќе сум не сигурна кога ќе почне некој од назад да ми свети или да ми свири, си викам нешто правам погрешно. Сопругот ми вика ич да не те интересира назад, гледај си напред, ако му се брза вика нека те престигне:D
    А и според мое искуство се е и до психата. Имам денови кога ќе си речам можам и знам и тогаш возам поопуштено. А имам и такви кога не ми се качува во кола:doh:

Annora likes this.
  16. Annora

Annora Популарен член

И тоа е дел од проблемот, што има многу нетрпеливи луѓе кои не разбираат дека некој можеби е почетник и му ствараат уште поголем притисок. Ама убаво ти кажал сопругот. Се додека си почитуваш сообраќајни знаци и си возиш правилно, нема што да ти е гајле за тие зад тебе. За жал има многу безобразни луѓе, на кои најдобро е да не му придаваш значење.
    И до психата е да. Колку повеќе се плашиш, толку повеќе и грешиш. Ама доколку имаш желба и си упорна, ќе бидеш супер за кратко време.

На темата, сметам дека сум добар возач. Возам секојдневно и се чувствувам сигурно. После возењето по снегот и мразот оваа зима, мислам дека нема место каде што се плашам да возам. Тоа хаос беше како се лизгаше. Така да, it's all good (fingers)

Shmizla94, PinkGirl* and Quincy like this.
  17. Илина Дол

Илина Дол Истакнат член

Некој што полагал градска од Борис Трајковски да каже која рута ја возел ? :)

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Прва помош положена, теорија положена со нула негативни (fingers) набубав се :rofl:
    Сега почнавме со часови :)
    Ептен сум возбудена, исплашена во исто време :?:
    Мажле ми купил и кола за три недели стигнува заедно со него, се надевам нема многу во гаража да стои :wasntme:
    Конечно ми се исполнува долгогодишната желба ^_^

tina2018 likes this.
  19. Amelia

Amelia Популарен член

Ова како јас да сум го пишувала:D:D. Јас имам 5 години возачка, ама исто како тебе дали 5 км сум поминала. Исто а, седнам на возачкото место же фаќа паника, се потам, имам стра. А инаку имам голема желба да возам а имам и потреба.

Quincy likes this.
  20. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Сабајле полагав полигон и немав грешки ниту на една вежба(не ми го земаа листот за да ми пишат било што) е кога отидов на рачна ми го земаа листот ми рекоа Кога си подготвена почни, си излегов како што треба од вежбата и тоа е тоа :) јас цел ден сум си радосна ама сега пред спиење си размислу вам нешто... Како да сум 100% сигурна дека имам положено? :lol::whew:

buba4e89 and tina2018 like this.