Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Јас со инструкторот се договарав секогаш во 13.30 и таа идеше 13.35-40 ме земаше и ја пушташе камерата, и првите 3 дена инструкторот вози до полигон а можи и тебе да ти речи зависи.. На полигон стасувавме за 10
    + минути и секогаш излегувавме на крајот 25-30 минути порано и ме враќаше до дома и испаѓаше времето точно 1 саат ипол т.е од 13.30 до 15.00. Исто и за вожња, ме земаше од дома ја пушта камерата и те враќа точно на време и се додека не се потпишиш не ја гасни. А кога сега кога полагав (прв пат) комисијата ја стопира камерата и си заврши некоја работа па се врати и пак ја пушти и да се пофалам ме турнаја т,е се сефтосав како и другите.

2. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Мене не ми е јасно зошто мојов инструктор ме тера да идам до авто школото и таму да ни е стартно место кога идам 10 минути пешки а поминува потоа од таа улица со кола.И пред да тргнеме потпишувам дека сум дошла и идеме.Ајде се надевам дека ќе биде се добро.Инаку он ми предлага за градска да возам Центар, а јас гледам дека сите идат Аеродром.Но тој ми рече ако знаеш да возиш ќе знаеш да возиш сегде, а во центар бил поубав патот во смисла на широки улици, повеќе знаци и сл.Па ајде и за тоа предлог? И ме интересира на отворен пат каде сте возеле? Ви благодарам луѓе, среќна сум што го направив овој чекор и што почнав да возам со лично мои спечалени пари.

3. Alex29

Alex29 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    130
    Мене ме земаше од пред зграда кај живеам.Некогаш од што ми беше срам и од култура и велев дека можам и сама да дојдам до некое пристапно место,но таа не дозволуваше. Најубаво збори со него.

4. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Женски да ве прашам...онаа возачката книшка (за негативни) кога се вади?
    Вчера се сликав за возачкаа

5. N0NamE

N0NamE Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    2.136
    Otkako ke ja zemes vozackata mozes da ja izvadis i kniskata se potpolnuvs baranje vo televizija samo ke si zemes i slikicka so tebe.

На black_lover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Реално да ти кажам не сум од Скопје и не можам да ти кажам од ПП сум:D А иначе, ако Центар повеќето булевари тука не би требало да имаш проблем и воопшто да не возиш че се снајдиш.. Би требало да возиш на улици каде собраќајот е контролиран со знаци, без знаци, правило од десна страна знајш.. Оти комисијата на такви патишта носи, за на булевар 3та ја клаваш и само си возиш.. Барај да ја извозите релацијата каде шо комисијата носи.. Јас речиси во сите 18 дена цел град го поминавме, мене не мие јасно во тие 18 дена само Центар и булеварите да се возат... Или како шо викаш, по нечинел патот и да ја заштеди колата .. Ама комисијата не ја интересира.. Ако гледаш дека нее нешто ОК, смени инструктор или па авто школа..

7. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485

8. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    1.330
    Јас би ти препорачала Аеродром зошто уличките во Центар кај Дебар Маало се лоши и непрегледни. Јас пак кога ги возев часовите, првите два часа возев низ рутата во Центар, а следните два во Аеродром и така одлучив каде ми е подобро. Да пробаш ако можеш и така.

9. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Имав желба за да возам, ама инструкторката многу ми вика и за најмала грешка, уште повеќе ме фаќа паника и правам грешки. После возење обавезно си плачам дома. Полна сум со страв. Како да се опуштам и да не се плашам? ;(

10. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    Ако ти вика и за најмала грешка најдобро ти е да си појдеш во автошколата и да си бараш промена на инструктор ти не ја плаќаш незе за да ти се дере нонстоп туку да научиш да возиш , не дозволувај со твои пари некој да си игра мајтап со тебе.

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Ама роднина ми е. Од дома ми велат дека ми се дере за мое добро и нема да ми дозволат да ја сменам. :(

12. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    Тешка ситуација имаш ли пробано да и кажеш на инструкторката дека кога ти вика те фаќа уште повеќе паника и повеќе грешиш?

13. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Знае за тоа и она ми вика демек се дере за наше добро, за да научиме. И ако нешто не ми е јасно и ја прашам, ми одговара ама цинично. Ги бројам деновите кога ќе завршам со возење, 36 часа ми се чинат како цела вечност.

14. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    9.495
    Колку плаќавте за користење на колата за полигон и градска? Платив за испитот ама не знам дали треба и за колата?

И ми кажа дека еден саат ќе ме земе пред испит да повежбам, а јас му немам побарано дополнителни часови.
    Мене земаше од местото каде се договоривме од почеток и некогаш каснеше 15 минути или си правеше пауза и никогаш не беше точно 1:30 минути.

15. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    Си плаќаш и користење на возило секоја автошкола си има свој ценовник за користење на возило, инструкторот нема да ти бара да му дадеш пари за дополнителен час тоа пред полагање сите автошколи овозможуваат да ги направиш вежбите пред да дојдат комисијата. А да си доплаќаш и за користење на полигон денот кога ќе полагаш тоа на рака на сопственикот на полигонот.

16. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    9.495
    Прв пат слушам да се плаќа за користење на полигонот? Во сите градови е вака?
    А плаќање за користење на колата е однапред или после испит?

17. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Денеска бевме со мојот инструктор да ми ги покаже вежбите на полигон.Да ви кажам нешто научив нешто не, но се опуштив спрема него и почна да ми е убаво.Ќе полагам Аеродром така решив, иако сеуште е рано.Посакувам среќа на сите.❤

На Osamena devojka и GirlRose им се допаѓа ова.
  18. Dark Queenn

Dark Queenn Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    14
    Здравооо
    И јас да се пожалам малце Возачкава психички ме мрдна.. Имав огромна желба да научам да возам.. океј почнав со возење, супер се снајдов. И дојде време за полагање. Умирам. Таква сум по природа на било каков испит мене и нозете и рацете ми откажуваат а кога со возам сама по дома гајле неам. Полагав полигон и изгубив лична карта и не можам фа уплатам додека не извадам нова Од целото тоа возбудено чуство сега ич не ја сакам возачката.. ви посакувам среќа на сите
    И не се откажувајте како мене

На N0NamE му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Ја изгуби личната карта? Одиш вадиш нова за 2 недели ти стига, пријавуваш. И јас имам трема, возбуда ама тоа трај првите 2 минути. Ако уште имаш важност од лекарското продолжи да пријавуваш испит, мора да положиш. Има лујџе шо појма од животот немаат, изгубени па положиле а и ден денеска незнаат да возат. Ако не ја земиш сега возачката, понатаму во животот тешко ќе ти биди и ќе бидиш ограничена аи пишман ќе бидиш. Мој роднина, почнал да полага дур бил млад како нас, знај да вози професионално оти цел живот вози ама се откажал му излегле работи и кога виде не виде дека стварно му треба и полагаше на 55 години. Инаку и јас имав трема ко полагав сега прв пат градска, ме видоја дека имам трема уште ко влегоја и ќе те опуштат и ми помина за 2 мин ама и ме турнаја оти мора да си поминиш на редот едно 3-4 пати ама тоа не ме демотивира и ќе пријавувам дур не положам. МОРАШ ДА ПОЛОЖИШ! ПРИЈАВИ ИСПИТ!

На Shmizla94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dark Queenn

Dark Queenn Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    14
    Фала за мотивацијата пиши кога ќе положиш