Форумџика на годината

Возење велосипед

Дискусија во 'Канта' започната од Liebe.Love, 30 април 2013.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    Планирам да одам со велосипед до едно гратче, онака за забава, но проблемот е што незнам колку саати ќе треба да возам да поминам 152км...знае некој отприлика? Сакам да одам изутрина, а да се вратам пред за се стемни. Ова Гугл Мап неќе со велосипед да ми пресмета и незнаев кај на друго место да го прашам ова, ве молам кажете ми доколку знаете, важно ми е :D

2. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Не сум експерт за километражи и слично, но мислам дека е невозможно да извозиш 300 км во еден ден, а башка и да правиш толкава пауза во градчето... Не невозможно е... Како прво и ке се измориш, второ треба мноооогу брзо да возиш за да стигнеш..

3. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    Мислам да појдам во 4 и пол изутрина, да стигнам отприлика во 10, да останам 3 часа таму, и околу 1 или 2 попладне да си појдам и мислам дека ќе стигнам пред да се стемни...

4. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Мислам отприлика дека ќе стигнеш од 4 и пол изутрина до таму да бидеш во 10 часот. Зависи колку пати ќе застанеш да се одмориш, дали одиш само во еден правец, по каков пат одиш-се тоа зависи од тоа за колку време ќе стигнеш. Ако идеш во еден правец по прав пат, не застануваш и возиш-брзо ќе стигнеш, ако идеш по „патчиња“, често застануваш, возиш споро тогаш нема шанси. ;)

5. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    А ако одам натаму со автобус, а се враќам со велосипед :tmi: ...навистина ми е важно да отидам тамуу :D

6. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    А зошто толку сакаш да одиш со велосипед... И да успееш така да стигнеш, зарем не би ти било страв во 4 ипол изутрината во рок темница ти да возиш сама.. Доста е некое поголемо куче да се разлае и да се исплашиш, да не зборувам за смии и диви свињи кои навистина може да те нападнат... Не се малку км во прашање, сепак си размисли дали не би било попаметно да си собереш доволно пари за поврата со автобус ;)

7. Liebe.Love

Liebe.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    24
    Не е работа за пари, не сум улава да одам сама, хаха, со другарка ми ќе одиме, ама сепак одлучивме да одиме натака со автобус, а да се вратиме со велосипед, ама дали ќе не пуштат со велосипеди во автобус? :?: :sweat:

8. BadBitchBomb

BadBitchBomb Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    93
    Често возам доколку имам придружба супер работа за во слободно време :)

9. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.