Возење ролери

Discussion in 'Фитнес' started by fejsbuk, Jul 19, 2010.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

возењето ролерки преку лето ми е главна опцесија ..повеќето другарки возиме ролерки , дури сакаме и преку зима ( идеме на лизгалиште во Битола ) не сакаме да пропуштиме забава ..вистина е дека добро се оформува задникот ,, :)

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

обожавам да возам ролери, во лето тоа ми е главен спорт, а понекогаш и возење велосипед.
    И навистина после тоа убаво се чуствувам а и задникот се оформува убаво со восењето ролери :D ;)

3. Srekicka

Srekicka Популарен член

Едвај чекам да се стопли времево за да возам ролери на стаза. Иначе возам од трето одделение, имав од тие со пластични тркала, па кога возев мислиш трактор поминува, а ги добив како поклон од дедо ми за сведителство со сите 5 ки. :lol:
    Баш се релаксирам кога возам и оваа година сакам да си купам нови, па ај препорачајте ми некоја продавница, ама да не бидат многу скапи.

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Супер се ролерите, ептен се рекреативни, ем ќе се прошетате, ем ќе затегнете мускули, ем ќе израдувате нечие окце.
    Сума сумарум, сите имаат полза од нив :)

Јас веќе некое време барам да најдам од оние старите ролшули - роооолшуи, како ги викавме ко деца, на патика со 4 тркалца. Е тие ми се закон! И доста добро знаев и да ги возам :)

Едвај чекам да се стопли па да се клизам по стазите, жжжжжц, жжжжжц, жжжжц - о комши, како е?! Слабееме а? Ако ако.
    Бандера, ргабууу!
    Една ластовичка. Две ластовички.... :lol:

Butterfly-Girl, ice.woman and unlucky like this.
  5. Zoza

Zoza Истакнат член

еј не сум возела две лета ама оваа лето мора да им се качам хихих

6. Lux

Lux Форумски идол

Јухуу едвај чекам да возам !
    Како врват деновиве се повеќе и повеќе се како створени за возење :sun:
    Имам едни тие првите што се учев да возам на нив, имам спомнато и погоре ми се чинит дека колцата не ми чинат, па сега сакам да си купам нови, асални па да им се одкостам од возење.
    А на стариве да им сменам колца па резерва :D
    Да ве прашам сега, кај можам да најдам во кинескион да барам ли ? , има да се порача да ми ги пратат преку пошта од некој веб сајт или продавница претпоставувам за спортска опрема така ?
    И да ми кажите оргиналот колку чинат и кажете кои се поубави , моиве на времето ги зедов 5000 ден. ама не беа оргинал и ви имам кажувано со 3 пара чорапи ги возев дека големи ми беа :lol:

7. spellbound

spellbound Популарен член

Денес супер времево за ролеркиии :) Конечно топло..Едвај дочекавв

dolly.doll likes this.
  8. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Неделава бев зафатена и неможев, а многу сакам да возам.... НО за тоа утрееееее одам на кејјјјј... уффф дел ден ке си се возам :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

9. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

mmmmm sega kako se zaipsav na fitnes so rolerki odam do tamu i se vrakjam. normalno koga e ubavo vremeto :)

10. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Многу многу сакам да возам амааа неможам да научам на тоа чудо да се возам.

11. i.am.me

i.am.me Истакнат член

ОБОЖАВАМ РОЛЕРКИИ ^^ Супер е што затоплува, изгледа сите ќе бидеме на стаза :lol:

Инаку пред месец, 2 имаше и во Orka, Salomon и Reebok донесено многу убави модели, и таму можете да најдете тркалца и се што ви треба од опрема (штитници и сл.) :)

esperanca likes this.
  12. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

струмфрета93
    ххиххии јас од 5 години ги возам (некаде околу 10 години и тоа се на силиконски т.е првите ми беа полусиликоснки)
    си купив едни од саломон во скопје пред 4 години силиконски ги нема да мрднат ама затоа не дадов 1000 ден (6100 :) )
    два пати бев и на натпревар
    оваа година пак ке одам мислам дека

13. Cacy

Cacy Популарен член

Многу сакам од мала да научам но не ми даваа од доам ама и сега сакам да научам ама нема од кој :worried:
    А и се плашам да не треснам на земјата :lol:

14. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Ако имаш ролерки во двор или ако живееш во стан излези во маалото и полека полека учи се
    не е нешто сложно.. и кога ке се научиш да возиш исто како на патики да си.. :)
    иначе ако немаш ролерки позајми од некоја другарка колку да се научиш и натерај ги твоите да ти купат

15. baby.90

baby.90 Истакнат член

Ми се плаче кога ги читам постовиве :( :( :(
    На 6 години почнав да возам ролшули, ми ги донесоа роднини подарок од Италија.
    На 7 години татко ми ми купи ролери од странство, беше на пат и ми донесе подарок ролери.
    Возев ден и ноќ. Надвор ги возев по цел ден кога ми ги донесе, а навечер, ги миев и возев по дома :)
    На 10 години добив нови ролери од моите ми ги донесоа од Германија, кои ги возев до пред година дена.
    Веке на ролери возење можам слободно да заборавам, за жал :'(
    Имам рамни табани од 17 години. Носев ортопедски влошки, правев вежби секој ден и се беше џабе, немаше никакво подобрување. Додека можев возев ролери со памук и завои на нозете, и со по 3 пара термо чорапи. Ама веќе не се издржува, првите 2-3 км супер, ама после ми се прават рани на нозете и неможам да станам :'(
    Ке пукнам од мака, 11 години на ролери и од еднаш неможам. Продолжив со возење точак, наместо ролери, возам летно време по 20 км, ама не е исто.
    Ми се плаче кога ќе видам на кеј девојка со ролери... ама тоа е...

16. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

mm и јас имам рамни табани ама не ми пречи
    сум возела и до 10 км кога излегувам па можеби и повеќе

17. baby.90

baby.90 Истакнат член

Имам коски испакнати, мртви коски се викаат, тие ми сметаат мноооогу. Изгледаат како глуждот, само се многу помали. Ми се прави кожата на нив како плускавец и после ми пука, оди па вози после...
    Незнам ти дали имаш такви. Зошто и братучед ми има рамни табани ама нема такви коски.
    Незнам од кај ми дојдоа мене, ама си ги носам, мои си се, за жал...

18. Butterfliess

Butterfliess Истакнат член

Jas mnogu sakam vozenje rolerki ne zaradi slabeenje tuku zaradi zabava celo drustvo se sobirame i se vozime bas e zabavno :D ne vozam mnogu cesto ama sepak vozam... a nozete slabeat li da prasam ? :^)
    [mod-kirilica:2vmchhul][/mod-kirilica:2vmchhul]

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Па до некаде, но затоа задникот и бутините се затегнуваат и тоа многу :D

И јас обожавам да ролам , малце стазата ми е подалеку па затоа не сум во можност постојано но штом најдам слободно време ги земам ролерките и трк на стаза :rofl:

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Ги убив денес, 2ипол саати :) ах, ми недостасуваше ова....бај бај теретана