Волонтирање

Дискусија во 'Барање работа' започната од Amaia, 15 ноември 2010.

1. wanderlust

wanderlust Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    2.383
    девојки може ли да ми кажете каде да најдам работа за летниот распуст...сега завршив четврта така да полнолетна сум...

2. BojanaLegija

BojanaLegija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Да, браво, вака треба! Јас имам 14 години (1ва годија средно) и сум волонтер на фестивалот Браќа Манаки. Фестивалот започна на 18 Септември и до сега ќе ви кажам дека многу убаво ми е, прекрасно искуство, кој што има можност нека се пријави наредните години... Кога ќе заврши Манаки, се договоривме со уште 3-4 другарки дека ќе одиме да се пријавиме како волонтери во Црвен Крст. :inlove:

3. BojanaLegija

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    И јас истото го барам.

4. BojanaLegija

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Јас сум од Битола и ќе ти кажам дека можеш да волонтираш на:
    -Фестивал на монодрама
    -Фестивал Браќа Манаки
    -Шекспир Фестивал
    -Американско Катче
    -Црвен Крст
    и други :angel:

5. Ichbinschmetterling

Ichbinschmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    87
    Јас пред еден месец почнав со волонтирање во детски дневен центар како помошник во настава.
    Навистина сум премногу задоволна што ефективно го трошам моето слободно време,а и многу позитивно е
    да се работи со деца.
    Ако најдам некој оглас за волонтирање ќе го објавам тука.

На ana992, poetesa09, bella.s и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Skmaki

Skmaki Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    сакам да волонтирам во зоолошка градина да не знае некој нешто?

7. BojanaLegija

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Vo ZOOBitola znam deka moze nad 16 godini ako imas

8. Skmaki

Skmaki Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Ја од скопје сум :D

9. oblando

oblando Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    447
    Идејата за волонтерство одсекогаш не ми се допаѓала.
    Не гледам потреба да му работам на некого без пари за да оствари тој поголем профит од тоа.
    Ако се работи за стекнување на одредено искуство во некоја струка во ред е да се потпише договор или да се сложите за помала парична надохнада од другите кои се веке со искуство.
    Но, да се работи без пари и тоа комбинирано со наводните- мултитаскинг скилс-(каде што обично работите за тројца) е еврејска финта измислица за да остварат поголем профит само.
    Фак дет...барајте работа каде што ке биде вреднуван вашиот труд на поштен и прифатлив начин за вас.

На baguf4e, Sanjichka007, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Сметам дека со волонтирањето можеш да научиш и да стекнеш искуство плус. Причина повеќе да знаеш дека некому помагаш, и дека и твоето и туѓото срце е исполнето.

11. BojanaLegija

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Moeто мислење е баш спротивно на твоето. Не гледам причина зошто се да се врти околу парите. Јас сум волонтерка на ООЦК општинска организација на црвениот крст и работењето таму е тотално прифатливо за мене, а очигледно и за останатите волонтери не само во мојот град или мојата држава, туку и во целиот свет. Таму запознав мнооогу другари коишто кога било можам да ги викнам и да си поразговараме. Тие другари стекнати таму никако не можат да се купат со пари, нормално. Имам 14 години, за еден месец 15 години и сум волонтирала на 2-3 места и тотално не се сложувам со мислењето на повеќето луѓе дека волонтирањето е губење на време. Ете, за ова кратко, но многу продуктивно време поминато со ЦрвенКрст, ме научи на вистинските вредности во животот и ме научи што е хуманоста. Те цитирам: "Не гледам потреба да му работам на некого без пари за да оствари тој поголем профит од тоа". А, зошто? Нели е човечки да помагаме и да се радуваме и на туѓиот успех...

12. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Ти си девојче уште, он збори за луѓе со завршени факултети, кои вложиле во образование и си го губат времето со волонтирање.
    Повеќе од 6 месеци ако иде некој да волонтира и заслужува да го праат будала и да печалат на него.

На baguf4e, Sanjichka007 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.329
    Vo cel svet lugeto volontiraat.
    Od volonter nema nikakvo fajde. Toj volontira da nauci nesto, od nego pari nemoze firmata da izvadi isto kako od nov vraboten, prvata god.
    Site volontirame za da naucime nesto ili obicno samo da pomogneme na nekoj nacin na opstestvoto.
    Postojat niza organizacii koj nepravat pari, a e dobro da se volontira najveke za da se nauci nesto ako nisto drugo da se nauci kako da se komunicira na rabotno mesto.
    Toa vo svetot e dosta razvieno. Sekoj mlad covek volontiral vo starski dom, biblioteka, komuniti centri, centri za donacija na hrana.........
    Negledam pricina zasto Mk narod misli deka go iskoristuvaat, a vo najgolem slucaj se raboti za luge koj nikogas, ama nikogas nefatile nikakva rabota. Pa i da gi vrabotis ke ti dojdat na prv raboten den (so racete vo dzep ili na tel. i uste treba plata da mu dades), a neznae sto prasanje da ti postavi.
    Toj sto volontiral bare znae sto da prasa makar i da ne volontiral na takva pozicija.
    Necudetese posle sto rabotodavacot ve gleda naopaku.

На SimplyElegant и Ichbinschmetterling им се допаѓа ова.
  14. BojanaLegija

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Цитирам еден статус на Twitter: "Каква корист имаш од Црвен Крст?" Јас не знам се уште зошто ми го поставуваат ова прашање. Љубов е. Потреба е. Среќа е. :)

15. Ichbinschmetterling

Ichbinschmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    87
    Навистина не гледам ништо лошо да се волонтира на било која возраст.Секако доколку во прашање е работно место,еден месец е прифатливо волонтерски ама повеќе не.Јас имам 27год. моментално работам
    како секретарка(со скратено работно време),па истовремено и волонтирам во дневен центар за деца.
    Лично јас имам само позитивни придобивки од волонтирањето.Меѓутоа да би се работело за работно место не би прифатила да волонтирам.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Zenski ,nikogas ne sum volontirala,sekogas imav postojana rabota,ama odsekogas imav zelba da volontiram vo crven krst a uste poveke vo dom za doencinja,pa bi ve zamolila da me upatite sto da napravam,ednostavno ne mi e za nekoe si rabotno mesto,ne sum za tamu po struka,ama se osekam sposobna i korisna posebno za rabota so deca :)

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Ако си од Скопје. треба да прашаш во седиштето на Црвен крст што се наоѓа на Кочо Рацин. Или прати им меил.
    А дом за доенчиња во Скопје нема. Има во Битола. Во Скопје има дом за деца без родители ,,11 октомври,,

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ana992

ana992 Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    5.992
    А дали тие ти даваат писмена препорака,како доказ дека си била лојален волонтер ? Дали има таква опција ? :)

19. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Блиску сум до дипломирање и сакам да почнам да волонтирам во некоја од државниве институции според дипломата.Е сега,прашањето ми е,кога станува збор за некоја државна установа или институција треба да има конкурс нешто или можам слободно да отидам да прашам дали би можела да волонтирам?

20. Girl255

Girl255 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    135
    Здраво,дали знаете дали можи да се волонтира во домот за доенчиња во Битола?