I jas sum so trombofilia soprvata bremenost se bockav 9 meseci sega mi gi prekinaa nekade 7 nedela na eden mesec odam na transfuzija rezultatite se super jas sum veke 19 nedeli ic ne mu ja misli i jas sega doznav deka se mozelo bez klexani povekr gi davaat preventivno gledaj krvarenjeto da se smiri
Секако дека имате шанси повторно да забремените. Јас пред нецели две години имав вонматерична , со отстранета лева туба. Со триста компликации и тешка операција. Денес имам бебушко од 5 месеци
Баш ми е милоДа е здрав и жив бебушко❤️Мене сите доктори до еден,ми кажаа дека и со една отстранета туба може да се забремени без никаков проблем,ама пуста психа,се уништив,секакви мисли ми доаѓаат.Малку ме утешивте
И јас сум со отстранета десна туба. И од пред 15тина дена со бебче. Така да без гајле. Се додека имаш јајници имаш шанси за бебе. Ако не било првиот пат како треба, ке биде следен.
Зависи за кој ген јас со фактор v морав цела бременост да примам фраксипарин и да пијам до 32 нед кардиопирин од 100 иако ддимерите и хемостазата ми беа ок ддимерите ми се покачија дури по породувањето
вака значи добив на 15 овој месец и крварењето никако да ми престане, napraviv dva testa pozitivni, napraviv beta hcg ednoto mi bese sabajleto 189, vecerta 144. Mi dadoa terapija utrogestan. Pijam od vcera, no krvarenjeto ne prestanuva. Vo panika sum. Doktorot mi vika da pocekam edna nedela da vidam dali ke orestane krvarenjeto, ama jas sum mbigu imalaksana. Sovet sto da pravam ?
Me vidoa na eho pred dva dena, ima nekoja senka vo matkata, i na edniot jajnik ima cisti. Samo me plasi toa sto.mi vika ne e strasno sega krvarenjeto, da pocekame za edna nedela da napravime uste edno beta hcg.
Штом така рекол, значи не е . Ако не престане ќе ти дадат капки за сопирање на крварењето. Само матката да е чиста.
mnogu vi blagodaram , cela sum vo panika. Inace mi dade utrogestan kapsuli, edna vaginalno, edna da pijam, od toa rece treba da prestane.
Утрогестан е за подршка на бременост, се дава за да се задржи плодот. Тебе ти видоа воопшто бременост во матка? На кој ден од циклус имаше бета од 189?