да не те плашам ама овој симптом укажува на проблем со работата на срцето. јас само што видов позитивен тест следниот ден бев да закажам преглед баш поради страв дека се може да биде па со време да сме во тек. И препорачувам одење на преглед веднаш и следење на состојбата. Не е работата за да се чека.
Без врска се извадив од памет. Многу работи ми се собраа, па си влегов во глупав филм. Извинете што ја полнам темата со глупости.
Zdravo zenski jas sum nova na forumov pred 4 dena imav vonmatericna bremenost I me pravis operacija ama sega krvaram ili kako da kazam imam kako mens ama ne mn dali toa e vo red vi blagodaram
I Zdravo jas imav vonmatericna bremenost I me napravija operacija Mi rekoja doktorite deka ke krvaram ama jas krvaram mnogu I toa kako menstruacija dali e toa vo red vi blagodaram
Не е чудно и да крвариш 40 денс исто како после пораѓај. Ако е баш многу обилно, тогаш најдобро да се консултираш со гинекологот
Lele lele ti blagodaram mnogu jas bev pod stres dali e normalno da ne e nesto neznam infekcija fala mnogu
Дечки, последно имав циклус на 13 ти Октомври.Еве веќе 32 дена но јас немам менструација. Очекувам да сум бремена, но немам направено тест. Ќе правам деновиве. Но дали е нормално остри болки во матка дури и при мирување, болки во кичма, тахикардија, вртоглавици. Ме загрижува дали болките во матка и јајник што се остри и едвај издржливи се показател на вонматерична бременост? Инаку немам никакво крварење. Загрижена сум премногу..
Здраво дали некој знае која е цената во систина или ремедика за отстранување на тубата при вонматерична бременост?
Во Систина 102 000 ден мислам дека беше од прилика. Првично рекоа околу 87 000 дека ќе биде, ама плативме повеќе.
@eli25 дали се прави киретажа или не Докторот пред недела дена не беше сигурен баш прво се посомнева на вонматерична бременост па ми рече да почекаме една недела Поминаа 10дена уште немам добиено а тестовите негативни Утре имам закажано Сепак ти благодарам
Ќе ти покажале тестовите ако си бремена и вонматерично да е . Мислам оти баш со вонм.има високи бети. Со среќа утре. Киретажа ако нњдај боже е вонматерично не се прави.
Покажува тестот иако е вонматерична најсигурно е проверуваш бета и ако не се дуплира на секои два дена тогаш постои можност од вонматерична барем моето искуство беше такво
Провери бетс хцг ако се негативни значи воопшто не си бремена. Инаку за да се утврди со сигурност вонматерична бременост мора да се следи бетата подолго време. И кај мене првин мислеа вонматерична но потоа се утврди дека е во матка ама неправилно растеше бетата и потоа имав спонтан.
Напротив , кај мене бетата секогаш беше ниска при ванматерична бременост, под 50 беше секогаш. А може и со оперативно да се реши ваквата бременост. Или инекции метотракасат или отстранување на јајцеводите @Crnizivot
здраво убавици..ке замолам некоја да ми пише што имала лично искуство со метотрексат инекции ми треба мала консултација...убав ден
Zdravo na site.da prasam ako nekoj ima vakov slucaj kako mojot da bise 5 pati mi ispituvat beta hcg i mi e 3900 plod ne se gleda vo matkata vo 7 nedela.mom cekam rezultati vo panika i meizvestnost sto oe bide.ako nekoj ima isti slucaj neka pisi.inaku se vodi kako vonmatericna bremenos a nedela vreme uste cekam sto kako le bide.pozz ubav den