Девојки денес бев на контрола. Бетата од 1800 паднала на 1500, докторката што ме гледаше ми рече дека во матката нема ништо, дека е на левата страна, но дека е добро што бетата паѓа, дека тоа значи дека ќе се исчистам сама. Е сега проблемот е што немам уште крварење. Докторката ми рече дека утре ќе одлучат дали да ми стават инекција една доза, или ќе чекаат сама да почнам да крварам. Имам болки во долниот дел, но се повремени, многу ретко само јаки, но не трае долго. Ме интересира дали некоја почнала отпосле да крвари, при екстраутерина?
Здраво, дали некој може да сподели искуства за забременување после вонматерична бременост? Откако во јули имав такво лошо искуство чекавме до ноември не пробував е воопшто и од тогаш до сега еве неколку месеци се обидуваме но ништо. После вонматеричната само уринарниот инфекции испитувавав.
Јас имав вонматерична февруари 2019 и ми ја отстранија десната туба. Еве веќе две години се ибидуваме и ништо. Почнавме со инсеминации зошто не ни се чека уште, но кај сите доктори што бев за консултација ми рекоа дека кога тогаш ќе си биде природно, штом еднаш се фатило ќе се фати пак. Сигурно не се фаќа зашто сме преокупирани со тоа да биде, ама не можам да бидам опуштена и да не мислам на тоа едноставно не можам.... Има многу случаи што после еден месец одма остануваат бремени се надевам ти ќе бидеш една од нив, очигледно ја не.
Ме интересира што означува тоа отстранување на туба? Кои се можностите за оваа бременост т.е. како се прекинува се разбира кај лекар?
Јас мислам дека ти си толку малку бремена, што не ни може да се види во матка. Прашај колкав е бхцг. Можеби е и биохемиска, зошто право да е вонматерична??? Консултирај се убаво со докторот, не вака на нагаѓање.
им се брза од коронава баш сум збунета, во прашања... и без одговори.. рече само треба да си 5 недела
Какво отстранување туба? Тоа е цел орган. Ако не е потврдена вонматерична бременост со вредности на b-hcg, ехо, каде би се видел сакус надвор од матката т.е во тубата, како може некому да се брза? Ај хистеректомии ќе праиме зошто е корона...
Дури и да е вонматерична бременост, не значи дека со сигурност ќе мора да ти отстранат туба. Доколку е во почетна фаза можат да пробаат со три инекции метатрексат дали ќе се исчисти. Тубата е дел од јајцеводите и во понапредна фаза вонматерична та бременост може да предизвика внатрешно крварење и отстранување на туба.
Odi na privatno ako si vo moznost kaj nekoj ginecólog ili na oddelenieto za ginekologija vo tvojot grad ne cekaj
Девојки здраво,кај мене имаше сомнение за вонматерична поради што имав јако крваерње,средата хцг беше 84000,ама денеска веќе се крена на 394000,прогрестеронот е 4.5 што бил низок,чекам оваа недела за ехо термин,ама не можам да се стрпам,мислите дека се работат за вонматерична,хцг се крева,симптоми немам никакви лоши,само градите ме болат,често мокрам,и поспана сум,крварењето се поблече.Некако се осеќам добро за вонматерична,ќе имав валда тешкотии...
Zdr devojki .Imav loso iskustvo so vanamatericna bremenost 10 den me drzea vo drzavna so pusteni 2 inekcii mi se losese bolki na kraj me ispustija i zavrsiv Siatina na laparaskopija plodot bese na levata strana mi ja izvadija i tubata a od desnata strana mi izvadile krv neznam kako doslo do krvarenje ova se slici pred mesecopol.E sega sakam da ve prasam imam bolki kaj papukot od desnat steana i paralelno od papukot dali ima nekoj so vakvo iskustvo.Mn vi blagodaram i sorry za dolgiov post
Jas imam ista vakva prikazna i me boli na mestoto kaj shto bese drenot staven i sekogas koga se menuva vremeto tamu me pecka imam nekoj bodezhi pojaki no ne e strasno, neznam kaj tebe kakva e bolkata i kade tocno, kaj papikot moze da e od laparaskopijata od tamu kako shto znam vleguvaat so kamerata i mislam deka zatoa boli seuste e rano jas 2016 imav vakva situacija i ne se sekavam kade i kolku me bolelo
Da znam deka e otuka kamerata ama bolkata e jaka i kako nekoja topka da imam vnatre koga kje se navednam domtorkata mi vika da ne e nwkoja straslina na crevata i ona neznae a pred dveipol godini sum pravena carski i mn e burickano vo abdomenot mn sum isplasena
Се нервирам, зошто одма не те видат на ехо, зошто со закажување и чекање? Си се дуплира хцг то, не знам дали е случај кај вонматерична,да не тропнам некоја глупост, ама кога веќе се сомневаат, одма бе ехо се прави, 5 мин. работа, те оставаат да се нервираш. Едно прашање само, те видоа воопшто на ехо кога испита хцг 84000?
Не воопшто,беше 8400 па ме остадоја да чекам до денес,денес беше 394000 и тек утре термин за ехо добив,па ќе ме видет утре...
Јас па мислев те гледале, па не виделе ништо и затоа мислат за вонматерична. Коментираат пред воопшто да те прегледаат, колку непрофесионално. Ајде ти посакувам се најубаво утре, па извести.
Bogami jas neznam kaj koj doktor ova ama mislam deka mehanicar da bese pa ke uklucese kompjuter da ja vidi kolata a ne ova covek! Pa i plus koga pretpostavuvaat vakvo nesto rizicno, jas edvaj ziva glava spasiv od vanmatericnata dali se nekoj doktori normalni!!!