Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Dali toa sto iscedokot se namali, recisi i go nema, mi dava za pravo da se nadevam deka ne e vonmatericna?

2. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Навистина ти посакувам да не е вонматерична. Утре провери ја бетата. Побарај мислења од повеќе доктори, мене 4ца доктори ми тврдеа дека е спонтан заради мала бета и не многу обилно крварење.
    Навистина нема правила, девојката со мене во болница немаше воопшто крварење, а сепак беше вонматерична.
    Болки јас имав мали на страната каде што беше ембрионот.
    Се надевам ќе споделиш убави вести со нас :)

3. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Beta mi e 291,2. Vo sredata 178,2. Se javiv kaj maticniot mi vika ete raste betata, toa nemora da znaci nisto. Se javiv i kaj doktor na GAK vika ako e ekstrauterina kako sto si vo 6ta nedela ke imas jaki bolki. Ama jas se si mislam deka ne e vo red. Mnogu sum isplasena i beznadezna. ;(

4. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    5.781
    Не се дуплира правилно нешто не е како што треба. Не мора да имаш болки за екстраутерина, ако имаш уште кафеав исцедок оди на клиника да те видат на ехо и да кажат што понатаму. Не се плаши мила што и да е исходот има решение не се секирај. :hug:

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    632
    Оди на второ, трето мислење и преглед. Јас бев со преминимална болка од едната страна, на крај испадна екстра утерина. Немој да се плашиш што и да е има решение само што поскоро оди на преглед.

6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Da napomenam deka vo druga laboratorija go pravev vtoriov, i sega me buni sto vrednosta sto ja dobiv mi e vo referentni sprema nedelite, ili samo naprazno si se nadevam?

Прикачени фајлови:

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Арно те советувале членките, оди кај докторот на ГАК со кој си комуницирала веќе. За жал, не е надежно, од среда досега вредноста би требало да е над 1000.

8. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Исто бев и јас, бетата растеше од 159 до 286 така нешто за недела дена. За жал беше вонматерична. Јас бев упорна и побарав упат на ГАК, дури и кога ме примија докторот ми тврдеше дека е спонтан ама ме оставија да ме надгледуваат.
    Утредента една докторка го виде емрионот во десната туба.
    Биди упорна, храбра и со лесно!

9. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Me pratija na GAK ama bidejki ne sum od Skopje mi rekoa da pojdam utre od sabajle vecerva tesko da me primat. Ne e docna utre?

10. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Исто душо и јас бев, не сум од Скопје, вечерта ми дадија упат, утрето сабајле заминав за Ск.
    Не се плаши, мала е бетата за да се случи нешто страшно. Утре сабајле ќе те видат на ехо, ќе ти проверат бета. Ќе чекаш резултати до 12 часот, па после тоа ќе ти кажат што понатаму.
    Само храбро мила! :hug:

11. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Odma te primija otkako te vidoa, dali vidoa odma nesto, kolku ti vese betata i na koj nacin go otstranija?
    Hrabrost e nesto sto najmalku go imam vo momentov, ama nema beganje.

12. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Охх јас се изначекав 6 саати во ходник да ме примат.. се надевам ќе имаш среќа и нема да е гужва.
    Кај мене 4 доктори не видоа ништо, од кои 3ца познати на ГАК. Кога ме примија исто докторот ми тврдеше дека е спонтан, но ме остави за да ме следат. Утредента една млада докторка го виде ембрионот од 2цм во десната туба.. уште не ми е јасно како никој претходно не го виде…
    Инаку со инекции метатраксат. Погоре имам пишувано за нив.
    Кога ќе дојдеш во таа ситуација немаш друг избор мила освен да бидеш храбра.
    Мене ми почина бебе предвреме родено, па вонматеричната беше сега летото па еве ме, со уште поголема желба за бебе! Верувај, храбра си!!! :l:

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    11.072
    @Lina-Detelina , нели правеше проодност на канали и се беше во ред?
    Како и да испадне, што и да е причината за прекин на бременоста, ти посакувам сила во овие моменти. Најважна си ти сега.

14. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Da pravev i proodni bea, neznam zosto ova se sluci;(;(;(

15. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Sto se javuva posle primanjeto na inekciite, dali nesto opasno od niv moze da se sluci?

16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.638
    Допаѓања:
    11.072
    Можеби не е тоа, биохемиска е можеби, ама и да е вон, само да си храбра, исправена, со божја верба, ќе се реши. Најбитна си ти да си здрава жива.
    Еве ме и мене, јас сум со претрпена вонматерична. Јас на втор месец ја фатив, имав големи болки, грчеви страшни.
    Ќе биде сѐ во ред, навреме штом се види.

17. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Секој организам различно реагира на терапијата. Јас имав дијареа, цимерката до мене повраќаше…
    Но, сакам да ти споделам и убави искуства што ги кажуваа додека бев на ГАК. Имало случаи каде плодот се спушта во матка, само потребно е време. Една сестра кажуваше за 2 пациентки што биле заедно примени, пред да се почне со терапијата кога им направиле ехо плодот бил во матка.
    Како и да е, се надевам дека ќе бидеш добро, Бог нека те чува!

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Не се проверува во различна туку во иста лабораторија
    Појди на 2ро мислење, зошто уште чекаш? Види по приватните сепак ехото им е многу подобро

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    Кои се причините за вонматерична бременост? Што најмногу може да доведе до ова?

20. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    И мене не ми е јасно..
    Брисеви чисти, пап тест исто, никогаш во животот не сум имала инфекција. ХСГ направив, проодни се каналите. Не сум пушач, немам над 35 години, не сум со прекумерна килажа.. Се што го кажуваат како ризик за вонматерична, јас го немам..
    Мое лично мислење е доколку е можно тоа да се случи од хормонско пореметување, но ми беа испитани хормоните и беа ок. Пијам терапија за тироидна и е ок хормонот.
    Објаснување едноставно немам… (facepalm)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.