Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонматерична бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од tand.valentina, 16 јануари 2011.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    A si ispitala li klamidija preku krv ne preku bris tuku krv i histeroskopija i laparoskopija imas li praveno i trombofilija imas li ispitano

2. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Имам торч правено, беше ок, за друго испитување ми немаат кажано. Имам генетски мутации испитано, но ми рекоа клексани во бременост дури.
    Имав една бременост до 7ми месец го износив. Затоа никој доктор не ми кажа како е можно една бременост уредно зачната, а сега вонматерична.
    Хистеро и лапароскопија никој ми нема речено да направам, може да ми пишеш што точно се открива со тоа?
    После вонматеричната ми рекоа да направам само хсг за проодноста, друго ништо.

Последна измена: 4 јануари 2022
  3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Isto i jas nemam predispozicii, seto sto go nabroja vo red i kaj mene. Ama nekogas i doktorite ne ja zabelezuvaat i taa mala zapirka. Eve na primer denes se iznacekav na klinika betata opajga na eho nema nisto mi vika ne si za zadrzuvanje odisi, najverovatno se raboti za spontan, sabajle dojdi pak, ako opajga betata pak, slobodno ke si odis doma, objasnuvam deka sum od daleku, deka se plasam od komplikacii, jas vika nemam mesto za takvi slucai kaj tebe ne gledam opasnost, i jas pak a ako dojde do ruptura, krvarenje vnatresno mi vika epa sega Boze moj. Im kazav i deka peckanje od leva strana osejkam, vika da i na ehoto nesto mi bese somnitelno od levo, ne se plasi ne e tolku zivotozagrizuvacko toa. Lele luge, nemozam da se iznacudam, znaci medicinsko lice sum i nemozam da si se iznacudam.

4. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Ужас мила, клиниката е ужас ако немаш врски…
    Добро е што паѓа бетата, нека ти биде полесно, размислувај позитивно, дај Боже утре кога ќе провериш да биде падната бетата!
    Докторите не се замараат за нашата психичка состојба, стравот, желбата за дете…
    Колку ти беше бетата на клиниката?

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    Штом опаѓа бета,,, добро е, ", кога си во Скопје оди до Систина. Бобан од Систина детален преглед прави, нема шанси дома да те пушти ако е ризично и да сакаш.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Vcera vo privatna 291,2, denes na klinika 283.0 . Ako opajga i utre ke se iscisti samo, nema da ima problemi?

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    Кога опага бета, се чисти, ама и за опагање треба да се следи.

8. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    И мене така ми викаа дека ако паѓа сама бетата има можност да е спонтан. Да се исчисти сам организмот.
    Опушти се колку што можеш повеќе, провери утре пак и ако не е падната ќе отидеш на клиниката.
    Јас бев и во Плодност тогаш, таму па не сакаа ни ехо да ми направат, со толку мала бета нема што да те гледам на ехо. Провери за два дена и дојди пак(а не ми е блиску Битола). Добро е што не го послушав и вечерта отидов на дежурен во болницата во мојот град.
    Точно 1 недела се мавав по лаборатори и доктори за конечно да ме примат на гак.
    Навистина ти посакувам утре да биде падната бетата! :l:

9. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    A kako moze da se cisti samo so kafeav iscedok i toa sega oskuden?

10. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    A kaj tebe mila ne opagase betata? Ili opagase pa sepak ispadna ekstrauterina?

11. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Znam deka mozebi ve trujam so prasanja, ama tamu kade sto treba da prasas za zal samo gledaat da se oslobodat od tebe. ;(

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    Следи ја бета, утре пак, ама на исто место од иста лабораторија. Добро е што не е голема бета, може да биде над 2 000 а никаде да не можат да ја најдат, кога е заглавена во јајцеводи потешко ја наогаат, а понекогаш им дава и лажна слика дека е во матка(ова кога се сомневаат на вонматерична) затоа враќаат на ехо понекогаш по два пати во ден. Оди кај доктор во кој веруваш.
    Мое искуство, Бобан од Систина веднаш го најде сакусот во матка, а останатите 3 ца доктори беа сигурни 99 дека е вонматерична. Те следи долго на ехо, во еден ден за помалку од 2, 3 часа ме враќаше пак на ехо.
    Кај него нема сакам одма дома, човекот одма кажува да си ми ризична не те прашувам што сакаш, одма одиш во сала. Јас од него сум најзадоволна. Да не испага дека е реклама, оди кај некој друг што мислиш дека е добар, ама мора, мора да те следат. Ако си во близина на Штип Органџиска докторката и таа не те испушта, се јавува да и се нацрташ на контрола. Нема не можам, и таа инсистира на два дена редовно гледање ехо и бета.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    Не не труеш, нормално дека си исплашена, биди упорна и редовна контрола се ќе биде добро :hug:
    За жал се случува и ова, ама кога е на време не е ништо страшно.

На elenaklasik и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  14. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Mi rece doktorkata ako i utre opadne beta odisi doma znaci se cistis i gotovo. A jas koga ke si zaminam doma kade ke najdam od cetvrtok laboratorija i eho koga pocnuvaat praznici 4 dena nerabotni. I plus treba da se sledi beta vo ista lab.

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    За државно не знам искрено како е, би требало да има дежурен, јас затоа за празници и викенд имам трчано во Систина, а не сум од Ск, подалеку 120 км сум. Во помалите градови треба да има дежурен ама за жал дома спијат кога треба да се на смена, ова од искуство пред неколку години, а не е нешто поразлично и сега.

16. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    632
    Оди во Плодност во Битола ако си во можност ако ти е поблиску евентуално, провери бета таму и следи наредниве денови пак таму. И на ехо ќе те видат. Како што кажа членката погоре не можеш да знаеш на што си со државните. Во Плодност можеш да одиш во било кое време има дежурен доктор, само јави се и кажи каква е ситуацијата, одма ќе те примат и за преглед.

17. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Da ke mora tamu ako me vratat od klinika, poblisku mi e Bitola.

18. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Душо имам пишувано во темата исто како тебе бев преплашена, поназад 2-3 страници ќе го најдеш пишуваното.
    Мене бетата првиот пат ми беше 159, па 132 мислам, па околу 200 и на крај на клиника 280 мислам…
    Поради мала бета мислеа дека не е вонматерична.
    Ако одиш во плодност, не оди кај Сотир… со мала бета не сакаше ни ехо да ми направи…
    Ти сега во болница си или дома?
    Слободно прашај што те интересира, да не беше форумот којзнае каде ќе завршев јас, од тука читав симптоми и сфанав дека е вонматерична и инсистирав да ме пратат во Ск…

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Lelee neznam veke sto da vikam i sto da pravam, dezurniot zavcera mi kaza odi na klinika da te smestat i da te sledat, ovie ne sakaat da me smestat. ;(
    Inaku doma sum kaj rodnini za da proveram i utre beta kaj niv i ako pajgala seuste slobodno da sum si odela doma. (facepalm)

20. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Не се секирај мила, утре ќе биде падната бетата и ќе си одиш дома. Колку и да не се замраат, мислам дека доколку има потреба од хоспитализација не би те пуштиле да си одиш!
    Среќно мила и пиши ни што ќе ти кажат утре:hug: